صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۴۴ - ۰۶ تير ۱۴۰۱
مسیبی در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

توصیه‌های شب کنکوری/ از تغذیه مناسب تا پرهیز از پاسخ‌دهی شتاب‌زده

عضو انجمن مشاوران تحصیلی استان اصفهان با توصیه‌های شب کنکوری به داوطلبان عنوان کرد: داوطلبان آزمون سراسری باید با تغذیه مناسب شب قبل از آزمون مطالعه را کنار بگذارند.
کد خبر : 666457

احسان‌الله مسیبی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در اصفهان با برشمردن راهکارهای کاهش اضطراب و دلهره داوطلبان در روزهای منتهی به آزمون سراسری و تشریح نکات کلیدی موفقیت در جلسه کنکور اظهار کرد: داوطلبان روز قبل از کنکور از مطالعه و حتی مرور مطالب قبلی اجتناب کنند، چراکه نظم ذهنی داوطلب را به هم می‌ریزد و از سوی دیگر، استرس مضاعفی به داوطلب وارد می‌کند.


وی افزود: داوطلبان تلاش خود را در ماه‌های قبل انجام داده و اکنون به دنبال حصول نتیجه هستند، از این رو مطالعه در روز آخر نه‌تنها کمکی به افزایش دانسته‌ها نمی‌کند، بلکه موجب پراکندگی در یادآوری مطالب می‌شود و این موضوع در روز برگزاری کنکور، آسیب زیادی به داوطلب وارد می‌کند.


مشاور تحصیلی مرکز هدایت تحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) اضافه کرد: داوطلبان در روز منتهی به کنکور از توجه به شایعات، اخبار ضد و نقیض و روش‌های نادرست تست‌زنی پرهیز کرده و در کنار خانواده به پیاده‌روی و تفریح مورد علاقه بپردازند تا با آرامش و آسودگی خاطر آماده برگزاری آزمون شوند.




بیشتر بخوانید:


غلبه بر اضطراب امتحانات، بایدها و نبایدها




عضو انجمن مشاوران تحصیلی استان اصفهان عنوان کرد: داوطلبان برای اینکه خواب آرامی داشته باشند، لازم نیست از قرص خواب یا داروهای خواب‌آور استفاده کنند یا ورزش سنگین و خسته‌کننده انجام دهند و به خاطر داشته باشند این شب هم مانند شب‌های دیگر زندگی آنان است، با این تفاوت که بهتر است کمی زودتر از قبل بخوابند و صبح زودتر بیدار شوند.


داوطلبان از آمادگی سایرین قبل از آزمون سراسری نپرسند


مسیبی متذکر شد: با توجه به گرمای هوا، حتماً در روز آزمون لباسی بپوشند که بارها پوشیده و به آن عادت دارند. بسیاری از داوطلبان از خوردن صبحانه در روز کنکور و یا خوردن تغذیه در میانه آزمون اجتناب می‌کنند، در حالی که تغذیه صحیح و استفاده از مواد قندی برای داوطلب کنکور ضروری است و موجب افزایش عملکرد داوطلب در حین آزمون می‌شود.


وی بیان کرد: داوطلبان پس از ورود به حوزه امتحانی دلیلی ندارد که از آمادگی سایر داوطلبان سؤال بپرسند و بعد از توزیع دفترچه، هرگز آن را ورق نزنند و سؤالات مختلف را نبینند تا نظم ذهنی‌شان پابرجا باشد و فقط به سؤال پیش رو فکر کنند.


عضو انجمن مشاوران تحصیلی استان اصفهان تأکید کرد: سؤال برای داوطلب چند حالت دارد؛ در صورتی که جواب را بلد هستند، هرگز روی پاسخ خود تردید نکنند و اگر بین دو گزینه شک داشتند، تست را بزنند؛ چراکه ضریب موفقیت در این حالت بسیار بالاست، اما اگر بین سه گزینه دچار تردید هستند، از زدن آن تست جداً خودداری کنند.


مسیبی تأکید کرد: داوطلبان هنگام آزمون هرگز به این موضوع فکر نکنند که قرار است چه رشته‌ای انتخاب کنند و یا به دنبال چه رتبه‌ای هستند؛ بلکه فقط تمرکز خود را روی سؤال پیش رو قرار دهند و از فکر کردن درباره سؤالاتی که نتوانستند پاسخ دهند بپرهیزند.


طریق نشستن روی صندلی در آزمون سراسری


وی در ادامه توضیح داد: یکی از حالاتی که برای برخی از داوطلبان در لحظه آغازین آزمون رخ می‌دهد، احساس فراموشی است که این حالت، حالتی کاذب است؛ بنابراین اگر داوطلبان دچار این حالت شدند، با اعتماد به ‌نفس، ابتدا سؤالاتی را پاسخ دهند که مسلط هستند و مطمئن باشند پس از چند دقیقه این حالت از بین می‌رود.


عضو انجمن مشاوران تحصیلی استان اصفهان، خطاب به داوطلبان آزمون سراسری توصیه کرد: روی یک سؤال بیش ‌از اندازه توقف نکنید، چراکه ارزش نمره و ضریب سؤالات یک درس یکسان است، بنابراین با زمانی که روی یک سؤال می‌گذارید، ممکن است بتوانید به پنج سؤال آسان‌تر پاسخ دهید و از سوی دیگر، وقت برای پاسخگویی به سایر سؤالات کم نمی‌آورید.


مسیبی دوباره خطاب به داوطلبان عنوان کرد: فراموش نکنیم کنکور، رقابت است و هر سؤال ضریب خود را دارد و دقت و توجه شماست که موجب موفقیت می‌شود، از این رو هنگام آزمون به هیچ عنوان نگران حرف دوستان، خانواده و همکلاسی‌ها نباشید و فقط به سؤالات توجه کنید و به خاطر داشته باشید اگر سؤالات سخت باشد، برای همه سخت است و اگر آسان باشد، برای همه آسان است، از این رو تمرکز شما باید بر موفقیت در این رقابت باشد نه گرفتن نمره‌ای خاص.


وی به داوطلبان توصیه کرد برای اینکه اکسیژن مناسب به مغزتان برسد، روی صندلی صاف بنشینید. اگر داوطلبی کمرش را خم کند، تبادل هوا بین ریه‌ها و فضای بیرون دچار مشکل می‌شود و به‌تدریج سطح اکسیژن خون پایین می‌آید و کارایی مغز افت می‌کند.


عضو انجمن مشاوران تحصیلی استان اصفهان بیان کرد: در لحظات پایانی آزمون، ذهن و حافظه داوطلبان خسته‌تر از قبل است، بنابراین داوطلبان به پاسخ‌هایی که داده‌اند، شک نکرده و آنها را دست‌کاری نکنند، چراکه معمولاً به اذعان خود داوطلبان، پاسخ دوم اشتباه است و نمره مثبت را به منفی تبدیل می‌کند.


مسیبی مطرح کرد: زمان کنکور استاندارد است و اگر داوطلب زمان را درست مدیریت کند، قطعاً وقت اضافه هم خواهد داشت، از این رو توصیه می‌شود بین پاسخ‌ دادن به دو سؤال، ثانیه‌ای مکث کنند و بین پاسخ ‌دادن به دو درس نیز بین ۵ تا ۱۰ ثانیه استراحت کنند و از پاسخ‌گویی شتاب‌زده بپرهیزند و با تمرکز کامل سراغ درس‌های بعدی بروند.


وی تأکید کرد: آرامش و اعتماد به نفس و پرهیز از پاسخ‌گویی شتابزده در جلسه امتحان برای داوطلب بسیار مهم است و موجب می‌شود داوطلب با اتکا بر دانسته‌های خود بهترین نتیجه را از آزمون پیش رو بگیرد.


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/

انتهای پیام/

ارسال نظر