صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
وزیر صمت خبر داد:

احداث هزار و ۶۰۰ کارگاه در شهرک‌های صنعتی برای استقرار واحدهای دانش‌بنیان

وزیر صنعت، معدن و تجارت، گفت: نزدیک به هزار و ۶۰۰ کارگاه در شهرک‌های صنعتی برای استقرار واحدهای دانش‌بنیان در حال احداث است.
کد خبر : 666410

به گزارش گروه اقصاد خبرگزاری آنا، سید رضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت امروز در حاشیه بازدید از نخستین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی شرکت‌های کوچک و متوسط در جمع خبرنگاران گفت: نزدیک به هزار و 600 کارگاه در شهرک‌های صنعتی برای استقرار واحدهای دانش‌بنیان در حال احداث است.


اطمی امین، افزود: در هدف‌گذاری صادرات علاوه بر توجه به افزایش مبلغ صادرات، بیشتر به ترکیب صادرات توجه می‌کنیم، زیرا باوجودی که کالاهای صادراتی ما نیمه‌خام محسوب می‌شود، اما این هم درست نیست و باید به سمت صادرات محصولات دانش‌بنیان حرکت کنیم و ترکیب و سهم آن‌ها را افزایش دهیم.


استقرار 570 واحد دانش‌بنیان تولیدی در شهرک‌های صنعتی


وی ادامه داد: نزدیک به ۵۷۰ واحد دانش‌بنیان تولیدی در شهرک‌های صنعتی مستقر هستند و در نمایشگاه امروز واحدهای دانش‌بنیان مستقر در شهرک‌های صنعتی یا تحت پوشش و حمایت شرکت شهرک‌های صنعتی، حضور دارند.


وزیر صمت تصریح کرد: به‌طورمعمول یک واحد دانش‌بنیان کار خود را در محیطی کوچک و آزمایشگاهی آغاز می‌کند، اما به‌تدریج باید به حوزه تولید وارد شود، اما به علت این‌که این واحدها سرمایه‌ای ندارند، امکان تهیه زمین و احداث ساختمان برای آن‌ها مقدور نیست و از سوی دیگر این کار زمان زیادی از آن‌ها می‌گیرد؛ بنابراین احداث هزار و 600 کارگاه آغاز شد و اکنون در حال ساخت است تا شرکت‌های دانش‌بنیان پس از ورود به حوزه تولید، بتوانند در این محل‌ها مستقر شوند.


واگذاری زمین بدون مزایده به شرکت‌های دانش‌بنیان در شهرک‌های صنعتی


فاطمی امین توضیح داد: در شهرک‌هایی که زمین اندک است، برای استفاده از زمین، مزایده برگزار می‌شود، اما این مزایده برای شرکت‌های دانش‌بنیان حذف‌شده است و آنان بدون مزایده نمی‌توانند زمین موردنظر خود را تحویل بگیرند؛ میزان پیش‌پرداخت نیز از ۱۰ درصد و در برخی مناطق محروم از حدود ۵ درصد بیشتر نیست که این مهم نسبت به سایر صنایع به‌نوبه خود یک امتیاز محسوب می‌شود و مدت‌زمان بازپرداخت نیز ۴۸ماهه خواهد بود و وعده واگذاری کارگاه‌ها باقیمت مناسب‌تر و پایین‌تر به شرکت‌ها از سوی شرکت شهرک‌های صنعتی انجام‌شده است.


وی یادآور شد: برای این‌که بتوان جهش قابل‌توجهی در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان داشته باشیم باید کارهای متعددی صورت گیرد که بخشی از آن به زیرساخت، زمین و استقرار واحدها بازمی‌گردد که شرکت شهرک‌های صنعتی این کار را آغاز کرده است.


راه‌اندازی بازار عرضه و تقاضای ماشین‌آلات و تجهیزات در آینده‌ای نزدیک


وزیر صمت بیان کرد: وزارت صمت بازاری به‌منظور عرضه و تقاضای ماشین‌آلات و تجهیزات آماده ساخته است که به‌زودی راه‌اندازی خواهد شد.


فاطمی امین گفت: در این زمینه همیشه مشکلاتی درزمینه ادعای تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان وجود داشته است، به این معنی که تولیدکننده ادعا دارد که محصول تولیدی او به لحاظ کیفی باقیمت مناسب و دانش‌بنیان است و باید استفاده شود، اما از سوی دیگر مصرف‌کننده مدعی هستند کارکرد موردنیاز برای صنعت و تجهیزات با ماشین‌آلات داخلی قابل تأمین نیست؛ برای حل این مشکل و بهبود هماهنگی‌ها سازوکار جدیدی به‌زودی فعال می‌شود.


در گسترش فناوری رویکرد تقاضامحور مغفول مانده است


وی اضافه کرد: در گسترش فناوری دو رویکرد عرضه محور و تقاضامحور وجود دارد؛ رویکرد عرضه محور مبتنی بر ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان دارای ایده و دادن مشاوره و تسهیلات به آنان برای رسیدن به بلوغ لازم و تولید محصول است؛ اما چالش این رویکرد این است که چه کسی محصولات آن‌ها را خریداری می‌کند و به این درگیر مسائل مربوط به بازاریابی می‌شویم.


وزیر صمت توضیح داد: دومین رویکرد تقاضامحور است؛ این یعنی واحدها و صنایع بزرگ که نیازهای دانش‌بنیان دارند باید کار را آغاز کرده و تقاضاهای خود را مطرح کنند و متناسب با ظرفیت موجود در کشور حرکت کنند. سال گذشته رویکرد عرضه محور را جلو بردیم و اکنون به بلوغ خوبی رسیده است و از صندوق‌های جسورانه بسیاری مانند صندوق نوآوری و شکوفایی و ستادهای تخصصی برخوردار هستیم؛ بنابراین به نظر می‌رسد در این دوره گذار شرکت‌های دانش‌بنیان، باید علاوه بر تقویت و کمک به وصل کردن محصولات تولیدی به بازار به رویکرد تقاضامحور توجه کنیم، زیرا رویکرد تقاضامحور مغفول مانده است و باید جدی‌تر به آن پرداخته شود.


ایجاد معاونت «ماشین‌آلات و تجهیزات» در وزارت صمت برای توجه به رویکرد تقاضامحور در گسترش فناوری


وی عنوان کرد: سال گذشته برای رویکرد تقاضامحور، معاونت جدیدی در وزارت صمت با عنوان «ماشین‌آلات و تجهیزات» ایجاد کردیم که با تمرکز بر این موضوع، واحدهای بزرگ را ترغیب کند که هزینه تحقیق و توسعه را افزایش دهند؛ برای مثال برخی واحدهای بزرگ فولادی و هلدینگ ها هفتاد هزار میلیارد تومان سود خالص برخی از شرکت‌های معدنی ۲۶ هزار میلیارد تومان سود خالص دارند که ورود درصد کوچکی از این سود خالص به حوزه دانش‌بنیان، انقلاب عظیمی را در پی خواهد داشت.


وزیر صمت تصریح کرد: علاوه بر تمرکز بر محصولاتی که از دل ایده‌ها، دانشگاه‌ها، پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد خارج‌شده و کمک به وصل شدن آن‌ها به بازار، اولویت ما این است که شرکت‌های بزرگ به این عرصه واردشده و هزینه‌های تحقیق و توسعه را افزایش دهند؛ آن‌وقت است که از محل آن مبالغ بازار کار بزرگی ایجاد می‌شود.


فاطمی امین تأکید کرد: انجام بسیاری از کارها به یک بلوغ نیاز دارد و یک شبه حاصل نمی‌شود و به فهم، درک و زیرساخت‌های ذهنی نیاز دارد که زمان‌بر است، اما این کار ر ا از شرکت‌های بزرگ آغاز کرده‌ایم، اما جا افتادن آن زمان‌بر است، اما به‌طور جدی اجرای آن را دنبال می‌کنیم.


انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر