صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت اعلام کرد؛

جزئیات حمایت ۱۰۰ میلیونی از پایان‌نامه‌های محصول‌محور

منظم درباره شیوه‌نامه پایان‌نامه‌های محصول‌محور که امکان ارائه حمایت تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان را فراهم ‌می‌کند، گفت: طبق شیوه‌نامه، پایان‌نامه‌ای محصول‌محور است که حداقل ۶۰ امتیاز کسب کند.
کد خبر : 666340

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محمدرضا منظم، رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت در خصوص شیوه‌نامه پایان‌نامه‌های محصول‌محور که امکان ارائه حمایت تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان را فراهم ‌می‌کند، گفت: شاخص‌هایی برای داخل دانشگاه‌ها در نظر گرفتیم. محورهای سطح فناوری، سطح فنی، نیاز بازار، رفع مشکل جامعه و غیره در اختیار دانشگاه است و در بازه صفر تا ۱۰۰ امکان امتیازدهی وجود دارد. طبق شیوه‌نامه، پایان‌نامه‌ای محصول‌محور است که حداقل ۶۰ امتیاز کسب کند. این طرح مختص دانشجویان کارشناسی ارشد و PhD بوده و برای آگاهی دانشگاه‌های علوم پزشکی تدوین شده است.


وی با بیان اینکه انجام یک پایان‌نامه نیاز به تعامل دانشگاه با صنعت و جامعه دارد، هدف ما تقویت این تعامل است، بیان کرد: بسیاری از پایان‌نامه‌ها فقط به مقاله منجر می‌شدند، اکنون اگر پایان‌نامه‌ای در کنار مقاله به محصول منجر شود، استقبال کرده و آن را مورد حمایت قرار می‌دهیم.


منظم با اشاره به این‌که وقتی بر محصول‌محور بودن تاکید می‌کنیم، منظورمان فقط محصول قابل لمس نیست، اظهار کرد: هر مسیری که در یک پایان‌نامه و تحقیق انجام شود و بخشی از نیاز جامعه را رفع کند، چه دستگاه باشد یا دستورالعمل، نرم‌افزار، راه‌حل بهبود یک فرآیند و غیره به آن عنوان محصول محور اطلاق می‌شود.


رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت با تاکید بر ضرورت ایجاد دستورالعمل عملیاتی برای اجرای پایان‌نامه محصول‌محور از سوی وزارت بهداشت، عنوان کرد: دانشگاه‌های علوم پزشکی نگاه‌های متفاوتی نسبت به پایان‌نامه محصول‌محور دارند، در وزارت‌خانه وظیفه خودمان می‌دانیم برای ایجاد یکپارچگی در این زمینه شیوه‌نامه‌ای تهیه کنیم که از دو جهت حائز اهمیت است. ابتدا ادبیات و زبان مشترک این حوزه است که انتظار می‌رود همه دانشگاه‌ها تصور یکسان و مشابه آنچه ما در وزارتخانه مورد نظرمان است، نسبت به موضوع داشته باشند. چون قرار نیست فقط با تغییر اسم این اقدام محدود شود، بلکه باید تاثیر آن نیز قابل مشاهده باشد. نکته بعدی ایجاد وحدت رویه در ارزشیابی پایان‌نامه‌های محصول محور در دانشگاه‌ها است تا تنوع سلایق آن را تحت‌الشعاع قرار ندهد.


وی با بیان اینکه در شیوه‌نامه هر دو جنبه لحاظ شده است، گفت: هم شاخص‌هایی برای داخل دانشگاه‌ها در نظر گرفتیم. محورهای سطح فناوری، سطح فنی، نیاز بازار، رفع مشکل جامعه و غیره در اختیار دانشگاه است و در بازه صفر تا ۱۰۰ امکان امتیازدهی وجود دارد. طبق شیوه‌نامه، پایان‌نامه‌ای محصول‌محور است که حداقل ۶۰ امتیاز کسب کند و به این ترتیب امکان ارجاع به وزارت بهداشت را کسب می‌کند.


منظم به مراحل ارزیابی پایان‌نامه‌های محصول محور در دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: درخواست‌ها به کمیته تخصصی ارائه می‌شود تا امتیازات دانشگاه‌های مختلف را هم وزن و هم سطح کند تا تمام پایان‌نامه‌های ارسالی به‌صورت یکپارچه و با نگاه یکسان مورد ارزیابی قرار گیرند. در وزارتخانه اصلا به جزئیات پایان‌نامه توجه نمی‌شود، زیرا تمامی اقدامات با دقت و طی فرآیند طولانی درون دانشگاه‌ها انجام شده است. در معاونت تحقیقات و فناوری وزرات بهداشت هم هدف اصلی حمایت از دانشگاه علوم پزشکی است که در راستای توسعه پایان‌نامه‌های محصول‌محور با برنامه‌ریزی مدون فرهنگ‌سازی کرده است.


رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت افزود: در کمیته ابتدا پروفایل استاد راهنما بررسی می‌شود، با توجه به اینکه چه سابقه فناورانه‌ای در کارنامه استاد موجود است؛ این نکته ثابت می‌کند چه میزان تجاری‌سازی آن پایان‌نامه محتمل است. دومین مسئله مصوبه شوراهای مرتبط دانشگاه علوم پزشکی به همراه جداول امتیازات، سومین نکته میزان مشارکت بیرونی که از امتیاز بالایی هم برخوردار است؛ توجه به این نکته که سرمایه‌گذاری سفارش‌دهنده طرح چه میزان بوده، هرچه مشارکت بالاتر باشد، میزان امتیاز نهایی هم بالاتر خواهد بود.


به گفته وی، حاصل‌ضرب وزن‌دهی وزارتخانه با امتیازی که دانشگاه داده است، امتیاز نهایی پایان‌نامه را تشکیل می‌دهد و به ازای هر امتیاز یک میلیون تومان به دانشگاه علوم پزشکی حمایت اعطا می‌شود.


انتهای پیام/۱۰۴/

انتهای پیام/

ارسال نظر