صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۱۵ - ۰۸ تير ۱۴۰۱
یک محقق در گفت‌وگو با آنا عنوان کرد؛

محصولات دانش‌بنیان پروبیوتیک چگونه دیابت و سرطان را به زانو درمی‌آورند؟

پروبیوتیک باید در سبد غذایی خانواده‌ها قرار گیردطراح و مخترع محصولات پروبیوتیک(فراسودمند) گفت: رهایش تدریجی پروبیوتک‌ها در بدن در پیشگیری و کاهش اثرات دیابت، کلسترول بد خون، سرطان روده و معده نقش دارند.
کد خبر : 666316

یونس جلیل‌پور هفت‌چشمه در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در آذرشهر با اشاره به تولید محصولات پروبیوتیک(فراسودمند) ریزپوشانی شده با هیدروژل‌های هوشمند و رهایش کنترل شده آنها در محیط روده اظهار کرد: حفظ سلامت جامعه (انسانی و دامی) اولویت‌ اصلی دولت‌ها بوده و سال‌های اخیر مصرف‌کنندگان علاوه بر درنظر گرفتن ویژگی‌های تغذیه‌ای که به صورت متعارف از یک ماده غذایی مورد نظر است به خصوصیات سلامت بخش محصول نیز توجه توجه ویژه‌ای کرده‌اند.


وی اضافه کرد: پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌های زنده‌ای هستند که مصرف کافی آنها سبب نمایان شدن اثرات سلامت بخش در بدن میزبان می‌شوند، این میکروارگانیسم‌ها نقش بسیار مفیدی در پیشگیری و کاهش اثرات بیماری‌های مختلف از جمله دیابت، کلسترول بد خون، سرطان روده و معده دارند.



طراح و مخترع محصولات پروبیوتیک(فراسودمند) ریزپوشانی شده با هیدروژل‌های هوشمند و رهایش کنترل شده آنها در محیط روده عنوان کرد: براساس گزارش‌ها، این باکتری‌های مفید موجب کنترل و درمان افسردگی، انواع آلرژی‌ها و اسهال می‌شوند.




بیشتر بخوانید:


اختراعی که ضایعات ساخت‌وساز را کاهش می‌دهد


نقش داوری در کاهش ورودی پرونده‌ها به دستگاه قضائی


فعالیت مرکز تحقیقات کارآفرینی، ایده‌پردازی و تجاری‌سازی در ۴ گروه




جلیل‌پور هفت‌چشمه بیان کرد: پروبیوتیک‌ها در بهبود هضم لاکتوز، تحریک و تقویت سیستم ایمنی بدن و افزایش جذب ویتامین‌ها و برخی ترکیبات مغذی بسیار مفید واقع می‌شوند، همچنین پروبیوتیک‌ها به یاری صنایع پرورش دام، طیور و آبزیان هم آمده‌اند.


پیشگیری از رشد باکتری‌های بیماری‌زا در روده دام و طیور با پروبیوتیک‌ها


وی یادآور شد: پروبیوتیک‌ها از رشد باکتری‌های بیماری‌زا در روده دام و طیور و آبزیان جلوگیری می‌کنند و از بروز بیماری در آنها می‌کاهند به این ترتیب برای ارتقای سلامتی حیوانات و بهبود کیفیت گوشت آنها، جایگزین روش‌های درمانی و هورمونی مرسوم شده‌اند.


طراح و مخترع محصولات پروبیوتیک(فراسودمند) ریزپوشانی شده با هیدروژل‌های هوشمند و رهایش کنترل شده آنها در محیط روده تشریح کرد: پروبیوتیک‌ها می‌توانند با کاهش نیاز به مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها نقش مهمی در پیشگیری از برهم خوردن موازنه فلورباکتریایی دستگاه گوارشی و بروز مقاومت آنتی بیوتیکی نیز ایفا کنند.


پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌های زنده‌ای هستند که مصرف کافی آنها سبب نمایان شدن اثرات سلامت‌بخش در بدن میزبان می‌شوند.جلیل‌پور هفت‌چشمه افزود: فرآورده‌های پروبیوتیک که به عنوان فرآوردهای غذایی «فراسودمند» شناخته شده و سال‌های اخیر به دلیل خواص بسیار مطلوب با استقبال چشمگیری مواجه شده‌اند.


وی مطرح کرد: با وجود حجم وسیع استقبال مصرف‌کنندگان از این محصولات، یکی از مهم‌ترین مشکلات در زمینه مصرف بهینه آنها، پایدار نبودن باکتری‌های پروبیوتیک در برابر شرایط سخت اسیدی معده است.


طراح و مخترع محصولات پروبیوتیک(فراسودمند) ریزپوشانی شده با هیدروژل‌های هوشمند و رهایش کنترل شده آنها در محیط روده تأکید کرد: بر این اساس، باکتری‌های پروبیوتیک موجود در محصولات خوراکی نه‌تنها باید دارای مشخصات عملکردی و سودمند برای سلامتی انسان بوده، بلکه باید از قابلیت ماندگاری در دستگاه گوارش هم برخوردار باشند.


جلیل‌پور هفت‌چشمه عنوان کرد: این ویژگی‌ها شامل رشد و بقای پروبیوتیک‌ها در روند تولید، نگهداری و پس از مصرف محصول و حین انتقال از معده به روده است؛ بنابراین برای بهره‌مند شدن از مزایای مفیدی که این محصولات دارند باید به طور روزانه و متوالی تا چند هفته مورد مصرف قرار بگیرند.


وی مطرح کرد: البته این موضوع به‌راحتی تسهیل نمی‌شود و بیشتر مصرف‌کنندگان نمی‌توانند برنامه‌ای مدون برای مصرف روزانه این محصولات داشته باشند. در واقع این فرآیند نیازمند برنامه‌ریزی، وقت، هزینه و رغبت مصرف‌کننده به مصرف روازنه این محصولات است.


طراح و مخترع محصولات پروبیوتیک(فراسودمند) ریزپوشانی شده با هیدروژل‌های هوشمند و رهایش کنترل شده آنها در محیط روده افزود: حتی در صورت محقق شدن این موضوع اثربخشی آنها تا زمانی ادامه می‌یابد که پروبیوتیک مصرف شود و با قطع شدن مصرف اثرات آن از بین می‌رود.


جلیل‌پور هفت‌چشمه گفت: در این باره گروه پژوهشی ما با ابداع فناوری جدید و ایجاد پوشش هوشمند در اطراف پروبیوتیک‌ها، آنها را از خطر نابودشدن در اثر تنش‌های محیطی ازجمله نفوذ اسیدها و عوامل نابودکننده محافظت کرده و به صورت کنترل شده در محیط روده رها می‌کند.



وی توضیح داد: با کمک این فرمولاسیون امکان تولید انواع محصولات پروبیوتیک شامل مکمل‌های پروبیوتیک برای مصرف انسانی و حیوانی و محصولات لبنی پروبیوتیک با کارآیی و اثربخشی بهتر وجود دارد.


طراح و مخترع محصولات پروبیوتیک(فراسودمند) ریزپوشانی شده با هیدروژل‌های هوشمند و رهایش کنترل شده آنها در محیط روده بیان کرد: رهایش تدریجی پروبیوتک‌ها در این سیستم موجب کاهش چشمگیر تعداد دفعات مصرف شده و اثربخشی مفید آنها را به مراتب بیشتر می‌کند.


پروبیوتیک باید در سبد غذایی خانواده‌ها قرار گیرد


جلیل‌پور هفت‌چشمه با بیان اینکه محصولات دانش‌بنیان پروبیوتیک(فراسودمند) ریزپوشانی شده با هیدروژل‌های هوشمند و رهایش کنترل شده آنها در محیط روده حاصل تحقیقات گروه پژوهشی نخبگان جوان شهرستان آذرشهر است که به صورت اختراع به ثبت رسیده و دارای تأییدیه سازمان فناوری‌های نوین دانشگاه تبریز است.


وی عنوان کرد: محصول مدنظر باید به گونه‌ای آماده شود که کاربرد آن برای مصرف‌کننده تسهیل شده و جزئی از سبد غذایی قرار بگیرد.


طراح و مخترع محصولات پروبیوتیک(فراسودمند) ریزپوشانی شده با هیدروژل‌های هوشمند و رهایش کنترل شده آنها در محیط روده گفت: بنابرین تولید این محصولات حاوی پروبیوتیک فرموله شده به روش مذکور به‌عنوان بهترین گزینه می‌تواند در نظر گرفته شود؛ چراکه محصولات پروبیوتیک(فراسودمند) ریزپوشانی شده با هیدروژل‌های هوشمند و رهایش کنترل شده آنها در محیط روده منابع غنی پروتئین‌ها، ویتامین‌ها، فیبرها و کلسیم هستند و می‌توانند یکی از وعده‌های غذایی اصلی را تشکیل دهند و جایگاه بسیار ارزشمندی را در هرم غذایی پیدا کنند.



جلیل‌پور هفت‌چشمه گفت: اجرایی‌شدن طرح پروبیوتیک(فراسودمند) ریزپوشانی با هیدروژل‌های هوشمند و رهایش کنترل شده در محیط روده منجر به ایجاد فناوری جدید در راستای به‌کارگیری مؤثر این ریزسازواره‌های مفید در محصولات پروبیوتیک با استفاده از فرمولاسیون هوشمند برای نخستین‌بار این طرح در سطح ایران و جهان می‌شود.


وی با بیان اینکه بعد از طراحی و تولید پروبیوتیک(فراسودمند) ریزپوشانی با هیدروژل‌های هوشمند و رهایش کنترل شده در محیط روده توسط ما یک شرکت کانادایی اقدام به ساخت آن کرده است، ادامه داد: با پیاده‌سازی این طرح، علاوه بر اشتغالزایی مستقیم و غیرمسقیم جوانان، زمینه صادرات محصولات تولیدی ایران به کشورهای خارجی به صورت محصول جدید با ارزش افزوده بالاتر مهیا می‌شود.


طراح و مخترع محصولات پروبیوتیک(فراسودمند) ریزپوشانی شده با هیدروژل‌های هوشمند و رهایش کنترل شده آنها در محیط روده افزود: تولید محصولات پروبیوتیک با این فناوری که نسبت به فرآورده‌های فعلی موجود در بازار جهانی، مزیت و برتری داشته باشد، این قابلیت را دارد که بخشی از این بازار بزرگ را به خود اختصاص دهد که ارزآوری و سودآوری را به همراه خواهد داشت و این موضوع نیازمند حمایت مالی یا اختصاص تسیلات بانکی است.


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/

انتهای پیام/

ارسال نظر