صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۹ - ۲۴ تير ۱۴۰۱
برترین‌های نهمین جشنواره فرهیختگان(۲۹) در گفت‌وگو با آنا عنوان شد؛

تولید دانش فنی استخراج عناصر فلزی/ سرمایه‌گذاری در پژوهش بر اساس نیازها صورت گیرد

برگزیده نهمین جشنواره فرهیختگان گفت: تولید دانش فنی استخراج عناصر فلزی موجود در ضایعات کارخانجات فولاد در مقیاس آزمایشگاهی با موفقیت انجام شد.
کد خبر : 666305

مسعودرضا شیشه‌بر برگزیده نهمین جشنواره فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی در بخش تألیف کتاب در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در تشریح دلایل برتری در جشنواره و جزئیاتی از محورهای کتاب تألیفی خود با عنوان «کاربردهای لیزر در تکنیک‌های تجزیه‌ شیمیایی» اظهار کرد: انتخاب موضوع درست برای فعالیت پژوهشی و تلاش برای اجرای آن به بهترین نحو ممکن یکی از دلایل برتری در جشنواره بوده است.


وی اضافه کرد: یکی از محدودیت‌های دانشجویان تحصیلات تکمیلی، دسترسی نداشتن دانشجویان به مرجع/مراجع درسی کامل و منسجم است. در راستای رفع این محدودیت مجموعه اطلاعات مورد نیاز جمع آوری و تدوین شد. این مجموعه با عنوان «کاربردهای لیزر در تکنیک‌های تجزیه‌ شیمیایی» ارائه شد و مورد قبول داوران جشنواره فرهیختگان قرار گرفت.




بیشتر بخوانید:


فارغ‌التحصیلان اقتصادی کارآفرینان حوزه اقتصاد نوین شوند


ساز و کار خلق پول‌های مجازی و ریسک و بازده آنها با تأکید بر «بیت‌کوین»


جلوگیری از خام‌فروشی با تولید محصول نانوامولسیون زعفران




عضو هیئت علمی گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد درباره تازه‌ترین فعالیت‌ها و موفقیت‌های علمی و پژوهشی خود تشریح کرد: در ادامه فعالیت‌های علمی به‌تازگی یک فصل از کتاب Functionalized Nanomaterial-Based Electrochemical Sensors
با عنوان The use of FNMs-based electrochemical sensors in the food and beverage industry
تدوین شد که توسط ناشر معتبر بین‌المللی «الزویر» به چاپ رسیده است.


شیشه‌بر ادامه داد: علاوه بر این، یک عنوان کتاب تألیفی دیگر نیز در دست تهیه و تنطیم است. تولید دانش فنی استخراج عناصر فلزی موجود در ضایعات کارخانجات فولاد نیز در مقیاس آزمایشگاهی در یک کار تیمی با موفقیت انجام رسیده است.


سرمایه‌گذاری در پژوهش براساس طرح و برنامه و متناسب با نیازها و اولویت‌ها


وی در پاسخ به این پرسش که نقص‌ها و کمبودهای کنونی عرصه پژوهش و فناوری کشور و بایدها و نبایدهای این حوزه را چه می‌دانید؟ مطرح کرد: عرصه پژوهش و فناوری، عرصه تولید ارزش افزوده چندبرابری است به شرط اینکه سرمایه‌گذاری در آن براساس یک طرح و برنامه، متناسب با نیازها و اولویت‌ها صورت گرفته و متخصصان و صاحب نظران در این عرصه به نحو مقتضی به کار گرفته شوند.


برگزیده نهمین جشنواره فرهیختگان افزود: تحقیقات برنامه‌ریزی شده با در نظر گرفتن اولویت‌ها، راهکار برون‌رفت از مشکلات ناشی از فقدان دانش فنی است. تصمیم‌گیری مقطعی به دور از واقع نگری‌های علمی و عدم اختصاص بودجه کافی و عدم به‌کارگیری متخصصان از مهم‌ترین عوامل عدم امکان اجرای تحقیقات علمی است.


شیشه‌بر انتظار خود به عنوان پژوهشگر را از مسئولان بالادستی به‌ویژه دولتمردان بیان و تشریح کرد: با توجه به واضح بودن اهمیت پژوهش برای مسئولان، انتظار بر این است که فضای جامعه دانشگاهی در راستای پژوهش برای رفع مشکلات جاری کشور و تولید دانش فنی مورد نیاز در عرصه‌های مختلف هدایت شود. ارزش‌گذاری علمی پژوهش‌های کاربردی و پژوهشگران در این عرصه و حمایت‌های مادی و معنوی، راه را برای رسیدن به این اهداف هموار می‌کند.


وی از شاخص‌های رشد علمی کشور را تولید علم و کاربردی کردن آن در راستای حل مشکلات جامعه دانست و ادامه داد: برای دستیابی به رشد و توسعه همه‌جانبه، برنامه‌ریزی هدفمند با شناخت قابلیت‌های موجود و محدودیت‌ها و نقاط ضعف، باید برنامه‌ریزی مدون کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت صورت گرفته و با تهیه دستورالعمل‌های متناسب با وضعیت موجود و در نظر گرفتن نقطه ایده‌آل اقدام کرد.


تنها راه موفقیت و برون‌رفت از مشکلات چیست؟


این مؤلف با تأکید بر اینکه بهادادن به پژوهش و پژوهشگران در تمام عرصه‌ها تنها راه موفقیت و برون‌رفت از مشکلات است، درباره جایگاه کنونی رشته شیمی و چالش‌ها و موفقیت‌های شغلی این رشته توضیح داد: رشته شیمی از مجموعه رشته‌های علوم پایه است که در تولید علم پس از فیزیک و ریاضی جایگاه سوم را از نظر اهمیت در دنیا به خود اختصاص داده است.


شیشه‌بر تشریح کرد: استادان صاحب فن و توانمند در رشته شیمی در دانشگاه‌های مختلف کشور مشغول فعالیت‌های علمی و پژوهشی هستند. تبیین اهمیت این رشته در تولید علم و جایگاه آن در صنعت می‌تواند به رشد شاخص‌های علمی کمک کند. فارغ‌التحصیلان و متخصصان این رشته در اکثر صنایع امکان اشتغال به کار دارند.


به گزارش آنا، مسعودرضا شیشه‌بر برگزیده نهمین جشنواره فرهیختگان در بخش تألیف کتاب از سال ۷۴ به عنوان مدرس با دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد همکاری داشته و اکنون به عنوان دانشیار پایه ۲۷ و عضو هیئت علمی گروه شیمی – گرایش شیمی تجزیه فعالیت دارد.


نتیجه فعالیت‌های پژوهشی شیشه‌بر در این سال‌ها عبارتست از چاپ ۷۰ عنوان مقاله در ژورنال‌های معتبر با نمایه ISI و حدود ۲۰ عنوان مقاله در ژورنال‌های مختلف با نمایه ISC و علمی-پژوهشی، ۳۸ عنوان مقاله در سمینارهای داخلی و ۱۰ عنوان مقاله در سمینارهای بین‌المللی بوده و پنج عنوان کتاب نیز در زمینه‌های مختلف شیمی به چاپ رسانده است.


به گزارش خبرنگار آنا، نهمین جشنواره علمی، پژوهشی و فناوری فرهیختگان همزمان با اختتامیه نمایشگاه رویداد ملی «عصر امید» با معرفی و تجلیل از برگزیدگان جشنواره با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، معاونان و مدیران دانشگاه آزاد اسلامی و... به کار خود پایان داد.


انتهای پیام/۴۰۶۲/

انتهای پیام/

ارسال نظر