صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۴۲ - ۰۵ تير ۱۴۰۱

استفاده از ضایعات کارخانه تولید ماءالشعیر در تولید نقاط کوانتومی

محققان کانادایی با همکاری یک شرکت موفق به تولید نقاط کوانتومی با استفاده از ضایعات خط تولید ماء الشعیر شدند.
کد خبر : 666253


به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، محققان کانادایی با همکاری یک شرکت موفق به تولید نقاط کوانتومی با استفاده از ضایعات خط تولید ماء الشعیر شدند.



غلات مصرف شده و بقایای غلات حاصل از تولید نوشیدنی‌های ماءالشعیر، مجدداً در خوراک دام استفاده می‌شوند. این مواد می‌توانند در فناوری‌نانو نیز استفاده شوند. تیم پروفسور فدریکو رُزی در موسسه ملی تحقیقات علمی (INRS) نشان داده است که ضایعات کارخانه‌های تولید نوشیدنی‌های ماءالشعیر می‌تواند به عنوان منبع کربن برای سنتز نقاط کوانتومی استفاده شود. نتایج این کار که با همکاری کلودیان اوئله-پلاموندون از دانشکده فناوری برتر (ÉTS) انجام شده، در مجله انجمن سلطنتی شیمی RSC Advances منتشر شده است.



نقاط کوانتومی که اغلب به عنوان “اتم‌های مصنوعی” در نظر گرفته می‌شوند، در حوزه‌های مختلف نظیر اپتیک و ساخت نمایشگر استفاده می‌شوند. با طیف وسیعی از خواص فیزیکوشیمیایی جالب، این نوع نانومواد با موفقیت به عنوان حسگر در زیست پزشکی یا به عنوان LED در نمایشگرهای نسل بعدی مورد استفاده قرار گرفته است. اما یک اشکال در این حوزه وجود دارد. نقاط کوانتومی فعلی با فلزات سنگین و سمی مانند کادمیوم تولید می‌شوند. کربن یک جایگزین جالب است، که هم از منظر زیست سازگاری و هم از نظر دسترسی گزینه مناسبی برای ساخت نقاط کوانتومی است.



انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر