صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۲ - ۰۴ تير ۱۴۰۱
آنا گزارش می‌دهد؛

تولید انرژی از امواج دریا / انرژی دریا صد برابر ارزشمندتر از فسیلی است

یکی از ارزان قیمت‌ترین روش‌ها برای تولید برق، استفاده از امواج دریاست. انرژی تجدیدپذیر و بی‎‌پایان که آلودگی زیست محیطی ندارد.
کد خبر : 666101

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، امروزه کاهش چشمگیر منابع سوختهای فسیلی و آلایندگی زیست محیطی آنها باعث شده تا کشورهای مختلف جهان به سمت استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر گرایش یابند و انرژی مورد نیازشان را از این منابع طبیعی و پاک تامین کنند. امواج دریا از جمله انرژیهای پاک و طبیعی محسوب میشود. انرژی که اگر با کمک ابزارهای پیشرفته جذب و تبدیل به انرژی شوند، میتوانیم برق مورد نیاز بسیاری از شهرها، ساکنان مناطق ساحلی و منابع دور افتاده کشور را تامین کنیم. این مهم باعث شده تا یکی از پژوهشگران کشور با طراحی سیستمی خاص و منحصر به فرد در دنیا به دنبال جذب انرژی الکتریکی از امواج دریا باشد.


مصطفی حدادی، مخترع بیش از 7 طرح کلان ملی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا گفت: تمامی اختراعها و سمت و سوی فعالیتهای کاری من در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر و پاک است؛ انرژیهایی که آسیبی به محیط زیست نمی‌زند. یکی از طرح‌های من در این زمینه تولید برق از امواج دریاست.


برگزیده بیست و جشنواره خوارزمی درباره اهمیت انرژی دریاها اظهارداشت: انرژی دریا شبانه روزی بوده و ارزش استحصال آن صد برابر بیشتر از انرژی فسیلی مانند نفت و گاز است اما متاسفانه امروزه کشورهای دنیا و ایران کمتر به سمت استفاده از این نوع انرژی‌ها رفته اند. اکنون ایران بیش از 5400 کیلومتر نوار ساحلی دارد که می‌توانیم از این انرژی استفاده کنیم.


وی افزود: در حال حاضر بیش از 2 هزار طرح در دنیا برای تولید برق از امواج دریا وجود دارد اما تنها 6 نوع آن صنعتی شده است که اکنون در هلند و سایر کشورها مورد استفاده قرار می‌گیرد. مدل عنکبوتی جذب انرژی از طریق امواج دریا که بنده اختراع کرده‌ام با سایر مدلهای دنیا متفاوت دارد و تاکنون نمونه مشابه خارجی نداشته است.


تولید بیش از 10 مگابایت برق از امواج دریا


برگزیده جشنواره بین المللی فجر در سال 1391 درباره جزئیات این طرح اظهارداشت: در این طرح، عنکبوتی طراحی کرده‌ام که بیش از  80 بازو دارد و هزار متر از سطح دریا را پوشش می‌دهد و از هر موج 160 حرکت خطی دریافت می‌کند. سپس انرژی با مکانیزم هیدرولیک در شکم عنکبوت ذخیره می‌شود.


به گفته وی، این عنکبوت میتواند بازوهایش را جمع و مانند یک کشتی حرکت کند و هرجا که دلش خواست بازوهایش را باز و انرژی ذخیره کند. این انرژی را می‌توانیم برای شهرهای ساحلی، سکوهای نفتی و مناطق صعب العبور و همچنین مکان‌هایی که فاصله زیادی با دریا دارند، استخراج کنیم.


حدادی به مزایای این طرح اشاره کرد و گفت: این طرح کاملا شناور و بسته است و با هیچ موج و حتی سونامی غرق نمی‌شود. این شناور می‌تواند با ارتفاع آب بالا و پایین برود و دو مرتبه سر جای خود قرار بگیرد. همچنین می‌تواند پس از استحصال انرژی، جای خود را تغییر دهد. از سوی دیگر این طرح توانایی دریافت انرژی موج از 20 سانتی‌متر تا 4 متر را دارد و می‌تواند به صورت الکتریکی و مکانیکی انرژی را ذخیره کند.


وی ادامه داد: این طرح می‌تواند بیش از 10 مگاوات برق تولید و برق یک شهر را کاملا تامین کند اما متاسفانه این طرح نیز با تمام توانایی‌هایی که دارد فعلا مسکوت باقی مانده و مورد بی‌‍مهری مسوولان قرار گرفته است.


استحصال آب گل آلود رودخانه و تبدیل آن به آب شرب


وی بیان کرد: یکی دیگر از طرح های من استحصال آب گل آلود رودخانه و تبدیل آن به آب شرب است. نمونه این طرح نیز ساخته شده اما هنوز کابردی نشده است.


وی اظهارداشت: همچنین بدون استفاده از انرژی خارجی تنها با بکارگیری انرژی فیزیکی داخل درون آب موفق به تولید انرژی الکتریسته از جریان آب آرام رودخانه و همزمان پمپاژ آن تا ارتفاع 250 متری شده‌ام. اکنون این پروژه نیز تا حد نیمه صنعتی پیش رفته و متاسفانه در دره مرگ تحقیقات کشور سقوط کرده است.


این مخترع در پایان گفت: یکی دیگر از طرح هایی که 25 سال به روی آن کرده‌ام و بیش از هزارتا خطا دارد second gravity(انرژی جاذبه) نام دارد. این طرح موتوری است که هیچ وقت از حرکت باز نمی‌ایستد و با چرخش انرژی تولید می‌کند. مگنت یا مغناطیسی درون این طرح تعبیه نشده است. انرژی این دستگاه از طریق جاذبه زمین تامین می‌شود که می توان از آن انرژی برای سیستم گرمایشی و سرمایشی منازل استفاده کرد. این طرح تا پایان امسال در انجمن فیزیک جهان به ثبت می‌رسد.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر