صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
محرز در گفت‌وگو با آنا:

هشدارهای وبایی را جدی بگیرید/ عوامل موثر در گسترش وبا چیست؟

متخصص بیماری‌های عفونی گفت: مواد غذایی مانند میوه‌ها، سبزی‌ها و مواد خام باید به صورت صحیح شسته شوند تا افراد و خانواده‌ها دچار مشکل و بیماری نشوند، زیرا یکی دیگر از راه‌های انتقال وبا تمیز نشستن مواد غذایی خام است.
کد خبر : 666097

مینو محرز متخصص بیماری‌های عفونی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه خبرگزاری آنا، درباره وضعیت وبا در ایران اظهار کرد: منشاء اصلی این بیماری از کشورهای مجاور و همسایه یعنی افغانستان و پاکستان است، زیرا برخی اتباع پاکستانی‌ و افغانی‌ که برای کار به کشور ما وارد می‌شوند به دلیل نداشتن جای خواب و استراحتگاه‌ در کنار زمین‌های کشاورزی به استراحت پرداخته و کارهای روزمره خود را در همان مکان انجام می‌دهند.


وی با بیان اینکه این کار باعث می‌شود تا محصولات کشاورزی به میکروب آلوده شود افزود: این موارد باعث می‌شود که بیماری افزایش پیدا کند و فراگیر شود.


متخصص بیماری‌های عفونی در ادامه درباره دلایل راه‌های انتقال این بیماری گفت: یکی از راه‌های انتقال این بیماری مهاجرت برخی اتباع افغانی‌ و پاکستانی‌ به ایران است و این کار باعث می‌شود تا این بیماری مانند سال‌های قبل افزایش پیداکند.


متخصص بیماری‌های عفونی افزود: مواد غذایی مانند میوه‌ها، سبزی‌ها و مواد خام باید به صورت صحیح شسته شوند تا افراد و خانواده‌ها دچار مشکل و بیماری نشوند، زیرا یکی دیگر از راه‌های انتقال این بیماری تمیز نشستن مواد غذایی خام است.


محرز در ادامه افزود: حتما باید قبل از استفاده از مواد غذایی خام مانند: سبزی‌ها و میوه‌ها آن را چند دقیقه در مخلوط آب نمک و یا آب سرکه بگذاریم تا میکروب زدایی شود و بعد از آبکشی شروع به مصرف کردن آن‌ها کنیم.


وی گفت: این بیماری از انسان به انسان انتقال پیدا نمی‌کند، مگر اینکه یک فرد با دست‌های آلوده به مواد غذایی دست بزند و بقیه افراد از آن مواد غذایی استفاده کنند که در این صورت یا سایر افراد در معرض این بیماری قرار می‌گیرند و یا ممکن است به آن هم دچار شوند.


گفتنی است؛ طبق اعلام وزارت بهداشت طی سال‌های ۹۹ و ۱۴۰۰ هر سال در کشور یک مورد ابتلا به وبا داشته‌ایم و امسال نیز تاکنون کمتر از ۱۰ مورد مشکوک وبا گزارش شده است.


انتهای پیام/۱۲۰/

انتهای پیام/

ارسال نظر