صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۱۵ - ۱۰ تير ۱۴۰۱
مشاوران امین(۵)/ در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

ارائه خدمات انتخاب رشته رایگان به پذیرفته‌شدگان کنکور سراسری

مدیر مرکز مشاوره و روان‌شناختی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی ارائه خدمات انتخاب رشته رایگان به پذیرفته‌شدگان کنکور سراسری را ازجمله خدمات این مرکز مشاوره قلمداد کرد.
کد خبر : 665900

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از آمل، نخستین گردهمایی معرفی و تجلیل از مراکز مشاوره واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد برگزار شد.


مرکز مشاوره و روان‌شناختی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی بین واحدهای سطح یک دانشگاه آزاد اسلامی رتبه ساعی را در رتبه‌بندی مراکز مشاوره کسب کرد.


مدیر مرکز مشاوره و روان‌شناختی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا درباره تاریخچه و چرایی ایجاد این مرکز اظهار کرد: مرکز مشاوره این دانشگاه سال ۱۳۸۰ راه‌اندازی شد که هدف آن توجه به روح و روان و مشکلات جوانان و تلاش برای رفع و درمان آنان است.


طاهره کاویانی افزود: افراد در برهه‌هایی از زندگی خود با مشکلات و بحران‌هایی روبه‌رو می‌شوند. شما از کودکی به مرور زمان یاد می‌گیرید چطور با شرایط به وجود آمده روبه‌رو شوید حتی در دعواها و دلخوری‌های دوران کودکی آموزش می‌دیدید که مشکل ایجادشده را حل کنید این مشکلات می‌توانند ناشی از مسائل و استرس‌های محیطی و یا ناشی از بحران‌های درون روانی باشند. هنگام برخورد با مشکلاتی که فشار روانی زیادی به بار می‌آورند مغز درگیر پردازش هیجانات زیادی خواهد شد. این درگیری مانع از این می‌شود که فرد بتواند از همه ظرفیت‌های مغز خود برای حل مشکلات استفاده کند. در این شرایط است که استفاده از خدمات مشاوره اهمیت پیدا می‌کنند.



وی اضافه کرد: مشاوران و روانشناسان می‌توانند در این موقعیت‌ها به کمک فرد بیایند. به همین دلیل برای خدمات‌رسانی به استادان، همکاران و دانشجویان، مرکز مشاوره و روان‌شناختی، ابتدای دهه ۸۰ در دانشگاه آزاد آیت‌الله آملی فعال شد و مراجعان دانشگاهی از خدمات مشاوره‌ای رایگان بهره‌مند می‌شوند. اوایل کار سخت بود؛ چراکه با هدف فرهنگ‌سازی، کسب اعتماد مراجعان و معرفی مرکز حضوری سر کلاس قبل از ورود استاد می‌رفتم و چند دقیقه‌ای صحبت داشتم. داخل اتوبوس، نمازخانه و هر زمانی که تعدادی دانشجو دور هم می‌دیدم، وارد صحبت می‌شدم تا... ا. اما به سرعت نگاه دانشجویان جلب شد و در دهه ۹۰ در همه دانشکده‌ها با اصرار دانشجویان دفتر مشاوره فعال شد تا جایی که سال ۹۴ شرایط جذب مراجع جدید را نداشتیم و همه زمان‌ها تکمیل شده بودند.


دلایل کسب رتبه ساعی مرکز مشاوره و روان‌شناختی واحد آیت‌الله آملی


مدیر مرکز مشاوره و روان‌شناختی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی در پاسخ به این سؤال که دلایل کسب رتبه ساعی چه بوده است، تشریح کرد: با توجه به اهمیت و جایگاه امر مشاوره در سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی و با نظر به اینکه در دانشگاه آزاد اسلامی بیش از ۴۰۰ واحد دانشگاهی و ۲۰۰ دفتر و مرکز مشاوره و با حضور یک هزار و ۵۰۰ مشاور در حال خدمت‌رسانی به دانشگاهیان هستند با هدف سازمان‌دهی و نظارت کیفی بر عملکرد، این مرکز توسط سوپروایزر اعزامی از سازمان مرکزی در هفت محور کلی(ساختار فیزیکی، تجهیزات مرکز، نیروی انسانی، ساختار اداری، وضعیت پذیرش مراجعان، فعالیت‌های حمایت‌گرانه و آموزش، فرایند مشاوره) و ۴۰ شاخص مطابق با آیین‌نامه مراکز مشاوره امین دانشگاه آزاد اسلامی و ارائه مشاوره تخصصی، مورد ارزیابی قرار گرفت و رتبه‌بندی انجام شد که این واحد دانشگاهی در سطح یک موفق به اخذ رتبه ساعی شد.




بیشتر بخوانید:


۱۲ هیئت علمی تمام‌وقت آماده خدمات مشاوره به دانشجویان آزادشهری


استفاده از ظرفیت اجرایی دانشجویان در مرکز مشاوره امین


جذب «همیاران مشاور» از همه رشته‌های تحصیلی


تجلیل دکتر طهرانچی از مسئولان مراکز مشاوره برگزیده دانشگاه آزاد اسلامی




کاویانی ادامه داد: برگزاری مشاوره‌های تخصصی با کمک اعضای هیئت علمی گروه روانشناسی، برگزاری جلسات گفت‌وگو با دانشجویان متقاضی انصراف و تلاش برای جلوگیری از انصراف آنان، پاسخگویی منظم به مراجعان، برقراری ارتباط با خانواده‌ها به‌ویژه خانواده دانشجویان دارای مشکلات روحی، برگزاری جلسات مشاوره برای خانواده‌های دارای فرزندان کنکوری، راه‌اندازی دفتر مشاوره تحصیلی در داخل شهر و ارائه مشاوره‌های رایگان، افزایش سطح همکاری با مراکز مشاوره سطح شهر و استان و مشاوران آموزش و پرورش، برگزاری نشست‌های مشترک با مشاوران و روانشناسان مدارس حفظ چارت سازمانی مرکز مشاوره، اختصاص یک دفتر مجهز و مجزا برای مرکز مشاوره بخشی از اقدامات مرکز مشاوره و روان‌شناختی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی بوده است.


وی در تشریح اقدامات صورت گرفته در مرکز مشاوره و روان‌شناختی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی بیان کرد: تعاملات خوبی در شهرستان آمل با فرمانداری و ادارات مختلف داشتیم که منجر به عضویت و همکاری در اتاق فکر و تصمیم سازی در کمیته‌های مختلف شهری مانند فرمانداری، آموزش و پرورش، کمیته بهداشت روان شهرستان، کمیته پیشگیری از طلاق، کمیته پیشگیری از اعتیاد، کمیسیون دانشجویی، کمیته بانوان و خانواده، کارگروه برنامه‌ریزی اوقات فراغت جوانان شد. افزایش تعامل و همکاری درون واحدی با حوزه آموزش، صندوق حمایتی دانشجویان، انجمن‌های علمی، شورای فرهنگی، کمیته انضباطی از دیگر برنامه‌های این مرکز بوده است.


اقدمات مرکز مشاوره و روان‌شناختی واحد آیت‌الله آملی


مدیر مرکز مشاوره و روان‌شناختی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی، ارائه خدمات مشاوره فردی و گروهی به استادان، کارکنان، دانشجویان و خانواده‌ها در حوزه‌های تحصیلی، شغلی، خانوادگی، ازدواج، سبک‌های تربیتی، سلامت روانی و رفتاری، کمک به افراد در موقعیت‌های دشوار زندگی مانند مرگ عزیزان، طلاق، مشاوره اعتیاد، افسردگی، استرس شغلی، مواجه شدن با مشکلات روحی و کمک به بهبود مشکلات شخصیتی و انجام تست‌ها و ارزیابی‌های روانی، زوج‌درمانی، خانواده‌درمانی را از دیگر برنامه‌ها و اقدامات این مرکز برشمرد.


کاویانی عنوان کرد: برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای کارکنان ادارات شهرستان و دانشگاهیان، ارائه خدمات تلفنی و رایگان به شهروندان، دانشجویان و خانواده‌ها از نخستین ساعات شیوع کرونا به‌صورت ۲۴ ساعته با هدف کنترل استرس، تقویت سلامت روان، اختلافات خانوادگی، ارائه خدمات انتخاب رشته رایگان به پذیرفته‌شدگان کنکور سراسری (بیش از هشت سال)، فعالیت‌های آموزشی و پیشگیرانه به‌صورت حضوری و مجازی و ارتباط و تعامل با دانشجویان و خانواده‌ آنان ازجمله شاخص‌های مثبت و قابل توجه بوده که مورد توجه ارزیابان قرار گرفت.


وی درباره برنامه‌های پیش روی مدیر مرکز مشاوره و روان‌شناختی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی گفت: توسعه فیزیکی مرکز مشاوره، افزایش کارگاه‌های آموزشی، افزایش و تقویت تعامل با خانواده، گسترش مشاوره در سایر حوزه‌های حقوقی، تغذیه، ورزشی و ...تقویت و بازبینی در همه امور مربوط و استفاده بیشتر از ظرفیت دانشجویان از اقدامات در نظر گرفته‌شده برای این مرکز مشاوره در آینده نزدیک است.


به گزارش آنا، نظر به اهمیت و جایگاه مشاوره در سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی و با توجه به اینکه در دانشگاه آزاد اسلامی بیش از ۲۰۰ دفتر و مرکز مشاوره با حضور هزار و ۵۰۰ مشاور در حال خدمت‌رسانی به دانشگاهیان و گسترش این خدمات هستند، سازماندهی و نظارت کیفی بر عملکرد مراکز مشاوره در اولویت برنامه‌ریزی‌های معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی است.


در همین راستا و برای نخستین بار تمام مراکز مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی توسط تیمی متشکل از ۲۰ سوپروایزر حائز صلاحیت در حوزه‌های مشاوره و روانشناسی از بهمن ۱۴۰۰ در هفت محور کلی (ساختار فیزیکی، تجهیزات مرکز، نیروی انسانی، ساختار اداری، وضعیت پذیرش مراجعان، فعالیت‌های حمایت‌گرانه و آموزش، فرآیند مشاوره) و ۴۰ شاخص مورد ارزیابی قرار گرفت و رتبه‌بندی شدند. در طراحی این شاخص‌ها از تمام ویژگی‌های استاندارد و جامع برای فعالیت یک مرکز مشاوره تخصصی و معطوف به اسناد بالادستی و آیین‌نامه‌ مراکز مشاوره امین دانشگاه آزاد اسلامی استفاده شده است.


رتبه‌بندی و نتایج این ارزیابی‌ها در مراسمی با حضور دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و فرزاد جهان‌بین معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی اعلام و از ۱۲ مرکز مشاوره ممتاز، برتر، موفق و ساعی در واحدهای دانشگاهی سطح ویژه، یک و دو به شرح تجلیل شد.




۱۲ مرکز مشاوره برتر واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در ارزیابی سوپروایزران و رتبه‌بندی سازمان مرکزی در سطوح ویژه، یک و دو با رتبه‌های ممتاز، برتر، موفق و ساعی به شرح زیر در محل دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد تجلیل شدند.


واحدهای سطح ویژه دانشگاه آزاد اسلامی


مرکز مشاوره واحد اهواز رتبه ممتاز


مرکز مشاوره واحدبندرعباس رتبه برتر


مرکز مشاوره واحد کرمان رتبه موفق


مرکز مشاوره واحد خرم آباد رتبه ساعی


واحدهای سطح یک دانشگاه آزاد اسلامی


مرکز مشاوره واحد بهبهان رتبه ممتاز


مرکز مشاوره واحدآزادشهر رتبه برتر


مرکز مشاوره واحد زنجان رتبه موفق


مرکز مشاوره واحد آیت الله آملی رتبه ساعی


واحدهای سطح دو دانشگاه آزاد اسلامی


مرکز مشاوره واحد تربت جام رتبه ممتاز


مرکز مشاوره واحد فردوس رتبه برتر


مرکز مشاوره واحد ارسنجان رتبه موفق


مرکز مشاوره واحد زابل رتبه ساعی


انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/

انتهای پیام/

ارسال نظر