صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۸ - ۰۲ تير ۱۴۰۱

مشخصات فنی میلگرد ها را بدانید

مشخصات فنی میلگرد ها را بدانید و انواع میلگرد ها را بشناسید تا انتخاب درستی در خرید میلگرد تان داشته باشید.
کد خبر : 665875

به گزارش خبرگزاری آنا، قبل از این که بخواهیم توضیحی در مورد کاربرد انواع میلگرد در ساختمان و ویژگی‌های آن‌ها بدهیم، لازم است در ابتدا توضیحاتی در مورد این مقاطع پرکاربرد ارائه دهیم.


تقریبا همه ما با میلگرد آشنا هستیم و معمولا نمونه‌هایی از آن را در حین ساختمان سازی مشاهده کرده‌ایم. میلگردها میله‌هایی بلند هستند که از جنس فولاد ساخته شده و دارای سایزهای گوناگونی می باشند.


تولید میلگرد هم به صورت ساده و هم به صورت آجدار انجام می گیرد. میلگردهای ساختمانی به طور معمول از نوع آج دار هستند. علت آن هم جلوگیری از حرکت میلگرد در بتن بر اثر ایجاد فشارهای ناگهانی در زمان رخ دادن سیل، زلزله یا موارد این چنینی دیگر است.


میلگردها در سایزهای مختلف و به وسیله شرکت‌های مختلفی به تولید می رسند. هر کدام از این شرکت‌های سازنده هم احتمال دارد استانداردهای خاصی را در تولید محصولات خود رعایت کنند. همین موضوع باعث تفاوت در کیفیت میلگردهای تولید برندهای مختلف می‌شود که باید به آن را در نظر داشت.


برای خرید میلگرد در مشهد مقدس میتوانید به وب سایت فردادفولاد مراجعه کنید



مشخصات فنی میلگردها


میلگردها با استفاه از پروسه نورد گرم تولید می‌شوند. اما در این پروسه گاهی اوقات از شمش‌های فولادی به عنوان مواد اولیه استفاده شده و گاه آهن آلات ضایعاتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.


مشخصات فنی میلگردها که معمولا در کارخانه سازنده بر روی آن‌ها حک می‌شود، این ویژگی و بسیاری از ویژگی‌های دیگر میلگرد را برای ما تعیین می‌کند. به طور معمول اکثر کارخانه‌های تولید کننده این مقاطع فولادی را با علامت اختصاری میلگرد مشخصات فنی آنها را مشخص می‌کنند.


معمولا، حرف اول کارخانه سازنده یا نماد آن بر روی میلگرد ثبت می شود. از دیگر مشخصات فنی میلگرد ها که می توان به آنها اشاره کرد عبارتند از: درجه استحکام و اندازه میلگرد.



انواع میلگرد


تا این جا قصد داشتیم توضیحاتی درباره میلگرد و کاربردهای گوناگون آن در ساختمان را در اختیار شما قرار دهیم.


حال می‌خواهیم انواع گوناگون میلگرد را بیان کنیم. میلگردها از جنبه‌های متفاوت از جمله شکل و ظاهر، استحکام، روش تولید، استانداردهای ساخت، جنس، نوع و سایز دارای انواع مختلفی هستند.


هر کدام از این انواع میلگرد با در نظر گرفتن ویژگی‌هایشان کاربردهای گوناگونی هم دارند. در ادامه هر یک از این جنبه‌های تفاوت را به طور کامل مورد بررسی قرار خواهیم داد.




انواع میلگرد از لحاظ استاندارد


هر کشور از استانداردهایی در تولید میلگرد خود برخوردار می‌باشد که بعضی اوقات این استانداردها در سطح بین المللی رعایت شده و برخی مواقع هم در سطح ملی می باشند. این استانداردها عموما طبق محیط و شرایط هر کشور ایجاد شده و مورد استفاده قرار می‌گیرند.


در کشور ما بیش‌تر کارخانه‌های تولید میلگرد همچون کارخانه ذوب آهن اصفهان که شرکت معتبر و معروفی در این زمینه است، از استانداردهای روسی در ساخت میلگرد پیروی می‌کنند.


در این استاندارد انواع میلگرد به چند گروه A۱، A۲، A۳ و A۴ تبدیل می‌شوند که در ادامه به طور کاملا آن‌ها را توضیح خواهیم داد. اما اگر بخواهیم به استانداردهای بین المللی تولید میلگرد نگاه کنیم، به چند مورد مهم شامل استاندارد ASTM، JIS، DIN و ISO می‌رسیم. ASTM یکی از معتبرترین استانداردهای تولید میلگرد دنیا است که از طرف انجمن آزمون و مواد آمریکا ارائه شده است.


JIS استاندارد معلق به کشور ژاپن می‌باشد که استاندارد JIS G۳۱۱۲ را برای میلگردهای مصرفی در بتن لحاظ کرده است. استاندارد DIN متعلق به کشور آلمان می‌باشد و استفاده از DIN ۴۸۸ برای میلگردهای مصرفی توصیه می گردد.


در آخر، ISO که متعلق به سازمان بین المللی استاندارد است، ISO ۶۹۳۵ را برای میلگردها عنوان می‌کند. این که کدام یک از این استانداردها و یا حتی استانداردهای دیگر در تهیه میلگرد استفاده شود، بستگی به محیط کشور و البته کارخانه تولید کننده دارد.



میلگرد A۱


در ساخت این نوع میلگردها از درصد کمی کربن استفاده شده است. به همین علت، توانایی انعطاف و شکل پذیری بالایی دارند. در صنعت به این نوع میلگردها، میلگرد نرم هم گفته می‌شود و معمولا هیچ گونه آجی بر روی سطح خود ندارند.



میلگرد A۲


این نوع میلگردها دارای سختی بیش‌تری در مقایسه با میلگردهای A۱ دارند و بر روی سطح بدنه خود آج هایی یکنواخت دارند. در صنعت به این میلگردها نیمه ترد گفته می‌شود.



میلگرد A۳


این میلگردها دارای سختی بالاتری در مقایسه با دو نمونه قبلی دارند و در نتیجه از شکل پذیری کم‌تری نسبت به آن‌ها برخوردار می باشند. از طرف دیگر، بر روی سطح ان‌ها آج‌هایی به شکل جناق وجود دارد. به همین علت، میلگردهای A۳ میلگرد جناقی هم نامیده می‌شوند.



میلگرد A۴


میلگردهای A۴ سخت‌ترین نوع میلگرد به حساب می آیند که بر روی سطح آن‌ها آج‌هایی به صورت جناقی قرار گرفته است. اما این آج‌ها از دو طرف برعکس یک دیگر هستند که این مورد سبب افزایش چسپندگی میلگرد به بتن می‌شود. در واقع می‌توان گفت با افزایش شماره این میلگردها، درجه سختی‌شان هم افزایش می‌یابد.



انواع میلگرد از لحاظ جنس



جنس میلگرد موضوع مهم دیگری است که طبق آن میلگردها به چند دسته مختلف تقسیم می‌شوند. به طور کلی، میلگردها از نظر جنس شامل موارد زیر می شوند:



  • میلگردهای فولاد کربنی

  • میلپرد اپوکسی

  • میلگرد گالوانیزه

  • میلگرد فایبرگلاس

  • میلگرد استیل

  • میلپرد کامپوزیتی




انواع میلگرد از لحاظ سایز




موضوع مهم دیگر در مورد میلگردها، بحث سایز آن‌ها می باشد. این مقاطع فولادی در سایزهای بسیار متنوعی به تولید می رسند و به منظور مصارف گوناگون مورد استفاده قرار می گیرند. در ایران میلگردهایی با سایز ۸ تا ۵۰ بیش‌تر کاربرد دارند، اگر چه میلگردهایی در اندازه‌های دیگر هم تولید می‌شوند.


سایز میلگرد در اصل همان اندازه قطر آن به حساب می آید و بر حسب میلی متر اندازه گیری می‌شود. به طور معمول میلگردهای با سایز بالاتر برای سازه‌های سنگین‌تر و قوی‌تر استفاده می‌شوند. هر چه سازه کوچک‌تر و سبک‌تر شود، سایز میلگردهای مورد نیاز برای آن هم کاهش می‌یابد.


کاربرد انواع میلگرد در ساختمان


میلگرد راستا


تقریبا می‌توان گفت بیش‌ترین و مهم‌ترین کاربرد میلگرد در ساختمان سازی به همین بخش مربوط می‌شود. میلگردهای راستا جزو آن دسته از میلگردها می باشند که برای بالا بردن مقاومت بتن در ستون‌ها و حتی در پی یا فونداسیون ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد.


به کارگیری از میلگرد در این بخش‌ها به صورت شاخه‌های بلند صورت می‌پذیرد و به همین علت به ان‌ها میلگردهای راستا گفته می‌شود.



میلگرد ادکا


کاربرد این میلگردها بیش‌تر در قسمت ‌تکیه گاه تیرهای ساختمانی می باشد. زیرا می‌توانند تا حد زیادی تحمل نیروی برشی را برای تیرآهن بالا ببرند.


شما می توانید مطلب معرفی انواع تیرآهن ساختمانی + سایز های آن را نیز مشاهده کنید.


همان طور که مشاهده کردید، به علت استفاده گسترده از میلگرد در ساختمان سازی، برای میلگردهای استفاده شده در هر بخش از ساختمان عنوانی جداگانه انتخاب شده است. این موضوع اهمیت استفاده از میلگرد به خصوص در حوزه ساختمان را نشان می دهد.



میلگرد خاموت


در زمان ایجاد ستون‌های ساختمان با استفاده از انواع میلگرد، از میلگردهای کوچک‌تری برای بستن آن‌ها استفاده می‌شود که به آن‌ها میلگرد خاموت می‌گویند.


میلگردهای خاموت در فاصله‌های مشخص به دور چند شاخه میلگرد راستا بسته می‌شوند. این کار به این جهت صورت می‌گیرد که هم از جدا شدن آن‌ها و خم شدن افقی‌شان جلوگیری شود و هم مقاومت‌شان را بالا ببرد.





منبع : https://www.bigrentz.com/blog/rebar-sizes


انتهای پیام/۴۱۲۹/

انتهای پیام/

برچسب ها: میلگرد
ارسال نظر