صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۴۷ - ۰۱ تير ۱۴۰۱

پایش خودکار شرایط محیطی با نانوژنراتور تریبوالکتریک

محققان یک TENG جامد/مایع، که توسط امواج هدایت می شود، ایجاد کردند تا پلت‌فرمی برای تشخیص خودکار و ردیابی شرایط محیط دریایی ارائه دهند.
کد خبر : 665672


به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا؛ نانو ژنراتورهای تریبوالکتریک (TENG) دارای طیف وسیعی از کاربردها در سیستم‌های حسگری خود تامین (self-powered) هستند. در مقاله ای که به تازگی در مجله Nano Energy منتشر شده است، محققان یک TENG جامد/مایع، که توسط امواج هدایت می شود، ایجاد کردند تا پلت‌فرمی برای تشخیص خودکار و ردیابی شرایط محیط دریایی ارائه دهند.



طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، آلودگی هوا سالانه بیش از هفت میلیون نفر را به کام مرگ می‌کشد. تغییرات رطوبت، دما و سطوح آلودگی همگی ممکن است به ظهور بیماری‌های مسری جدید کمک کنند. بنابراین، این عوامل باید در زمان واقعی ردیابی شوند.



دی اکسید گوگرد (SO۲)، یک آلاینده رایج در هوا بوده که برای سلامت انسان و اکوسیستم بسیار مضر است. حتی مقادیر کم SO۲ ممکن است باعث ایجاد مشکلات ریوی و قلبی در انسان شود و تماس طولانی مدت SO۲ در زنان باردار می‌تواند منجر به ناهنجاری‌هایی در جنین و مرگ شود.



دی اکسید گوگرد به راحتی باعث باران اسیدی می‌شود و به درختان، زمین و آب آسیب می‌رساند. در نتیجه، طراحی آشکارسازهای گازی قابل اعتماد برای سنجش سریع و دقیق دی اکسید گوگرد بسیار مهم است.



در حال حاضر، بیشتر آشکارسازهای دی اکسید گوگرد نیاز به منبع انرژی دارند و برخی از آن‌ها برای سنجش بهینه نیاز به دمای بالا دارند که در نتیجه مصرف انرژی افزایش یافته و هزینه‌ها به طور قابل توجهی بالا می‌رود. از آنجایی که نصب حسگر در مقیاس بزرگ به انرژی زیادی نیاز دارد، فن‌آوری‌های جدید جمع‌آوری انرژی باید برای اجرای سیستم‌های حسگری آلودگی هوا ابداع شود.



انرژی خورشیدی و بادی به عنوان منابع متعارف انرژی پاک توسعه قابل توجهی داشته‌اند. با این وجود، تولید انرژی خورشیدی و بادی منابع قابل توجهی را مصرف می‌کنند و اجرای مقیاس پذیر آن را محدود می‌نمایند.



انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر