صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۰:۰۰ - ۳۰ خرداد ۱۴۰۱
خضریان در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

بررسی مشکلات اجرای قانون حمایت از معلولان در کمیسیون اصل نود مجلس

سخنگوی کمیسیون اصل نودم مجلس از بررسی مشکلات اجرای قانون حمایت از معلولان با حضور نمایندگانی از دستگاه‌های ذی‌ربط در این کمیسیون خبر داد.
کد خبر : 665430

علی خضریان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا با اشاره به نشست امروز (دوشنبه ۳۰ خرداد) کمیسیون اصل نودم مجلس، گفت: در نشست امروز موضوع اجرای تبصره ۲ ماده ۵ قانون حمایت از معلولان در دستور کار بود، در این تبصره تأکید شده است استفاده افراد دارای معلولیت شدید، از سامانه‌های حمل و نقل ریلی و اتوبوسرانی درون‌شهری دولتی و عمومی رایگان و استفاده از سامانه‌های برون‌شهری ریلی، هوایی و دریایی دولتی و عمومی نیم‌بها است و وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی اعتبارات لازم را در لوایح بودجه سالیانه پیش‌بینی و سازمان برنامه و بودجه مکلف است این اعتبارات را منظور کند.


نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس ادامه داد: ما شکایاتی از معلولان داشتیم که این تبصره از قانون از سوی شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی، شرکت‌های هواپیمایی و سازمان بنادر و دریانوردی اجرایی نمی‌شود و بلیت نیم‌بها صادر نمی‌کنند، لذا کمیسیون اصل نودم در اولین جلسه همه دستگاه‌ها را از جمله وزارت کشور برای حمل و نقل درون‌شهری، زیرمجموعه‌های وزارت راه و شهرسازی، سازمان هواپیمایی کشوری، شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی و سازمان بنادر و دریانوردی را خواستیم، همچنین از آنجایی که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف به پیش‌بینی اعتبارات بود، این وزارتخانه را هم فراخواندیم.


وی بیان کرد: شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران چند ابهام حقوقی را مطرح کرد، بیان شد که در تبصره ۲ گفته شده است دولتی و عمومی، اما راه‌آهن واگن‌های خود را به بخش خصوصی واگذار کرده است، بنابراین شامل این تبصره نمی‌شوند. سازمان بنادر و دریانوردی هم همین نکته را بیان کرد و کشتی‌ها و قایق‌های مسافری را به بخش خصوصی داده‌اند. ضمن اینکه مشخص شد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم وظیفه قانونی خود برای پیش‌بینی تأمین اعتبارات را مغفول گذاشته است.


این نماینده مجلس اظهار کرد: شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی و سازمان بنادر و دریانوردی همچنین مطرح کرده‌اند که متن قانون درباره افراد دارای معلولیت شدید مبهم است. به دنبال پیگیری این موضوع مقرر شد کارگروهی به دبیری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تشکیل شود تا ابهامات حقوقی دستگاه‌های مجری را رفع کند، ضمن اینکه در این موضوع و الزام دستگاه‌ها برای مجلس ابهام قانونی وجود نداشت، چرا که مجلس مستند به قانون اساسی به عنوان مفسر قوانین مصوب می‌باشد و برای کمیسیون اصل نود مجلس طبق مشورت‌های صورت گرفته شده و همچنین مشروح مذاکرات مشخص شد که عبارت عمومی در تبصره ۹ در روبه‌روی کلمه، خصوصی است، بلکه منظور خدماتی است که عموم افراد جامعه از آن بهره‌مند می‌شوند. اینکه سامانه حمل و نقل عمومی واگن، کشتی و هواپیما را به بخش خصوصی واگذار می‌کند نافی مسئولیت قانونی نمی‌شود، چرا که در قرارداد می‌تواند قید شود مبلغ و اعتبار مدنظر از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان برنامه و بودجه تأمین و معلول از تخفیف قانونی بهره‌مند شود.


خضریان اضافه کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پس از آن در بهمن سال ۱۴۰۰ گزارشی از این کارگروه ارائه کرد و بیان شد سازمان بنادر و دریانوردی و شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران پذیرفتند که قانون را رعایت و بلیط نیم‌بها صادر می‌کنند، اما شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی کماکان زیر بار اجرای قانون نمی‌رفت، در نهایت امروز همه دستگاه‌ها را برای تعیین تکلیف فراخواندیم.


وی اظهار کرد: در نشست کمیسیون اصل نودم مجلس، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعتبارات پیش‌بینی شده برای اجرای قانون را ارائه کرد و ۳۸۹ میلیارد تومان در مجموع برای اجرای تبصره ۲ ماده ۵ قانون حمایت از معلولان پیش‌بینی شده است تا در نهایت سازمان برنامه و بودجه میزان دقیق را در لایحه بودجه سنواتی منظور کند.


این نماینده مجلس تأکید کرد: در نهایت سامانه‌های حمل و نقل ریلی و هوایی موظف شدند همچون دریایی، که پیشتر با پیگیری کمیسیون اصل نود به قانون تمکین کرده بود، ظرف ۱۵ روز مکلف به اجرای قانون هستند و به قانون تمکین کنند و جزئیات موضوع را به اطلاع عموم مردم برسانند و موضوع تأمین اعتبار آن در دولت و از سازمان برنامه و بودجه مسئله را حل کنند و اجرای قانون معطل رفع این ناهماهنگی‌ها و عدم خدمت‌رسانی به معلولان نشود.


سخنگوی کمیسیون اصل نودم مجلس گفت: همچنین در خصوص ابهام درباره معلولیت شدید، سازمان بهزیستی متعهد شد تا در سامانه‌ای متصل به سامانه‌های حمل و نقلی که افراد دارای معلولیت شدید آنجا مشخص شوند تا ابهام درباره معلولیت شدید وجود نداشته باشد. همچنین مقرر شد اقدامات به کمیسیون اصل نودم گزارش تا بر حُسن اجرای این تبصره از قانون نظارت شود و با خاطیان برخورد لازم صورت گیرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر