صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۷ - ۳۰ خرداد ۱۴۰۱

۲۰۰ نفر در اتیوپی قتل‌عام شدند

یک گروه شورشی روز یکشنبه بیش از ۲۰۰ نفر را در اتیوپی قتل عام کرد.
کد خبر : 665361

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، به گفته مقامات اتیوپی یک گروه شورشی روز یکشنبه بیش از دویست نفر از قومیت «امهره» را قتل عام کردند.


این یکی از خونبارترین درگیری‌های داخلی در دومین کشور پرجمعیت آفریقا محسوب می‌شود.


شاهدان و مقامات محلی به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفتند که در حمله اعضای «ارتش آزادیبخش اورومو» به روستایی در ایالت ارومیه، وسیع‌ترین و پرجمعیت‌ترین منطقه اتیوپی، حداقل ۲۳۰ نفر کشته شدند.


دولت اتیوپی گروه شورشی موسوم به «ارتش آزادیبخش اورومو» را یک سازمان تروریستی می‌داند. در عین حال، این گروه هرگونه ارتباط با این قتل عام را رد کرده و گفته است که این کشتار توسط یک گروه شبه نظامی حامی آبی احمد، نخست وزیر اتیوپی انجام شده است.


اتیوپی پس از سرکوب شورشان توسط دولت آقای آبی و متحدانش در منطقه تیگرای در نوامبر ۲۰۲۰، تا کنون چنین خشونت قومی را تجربه نکرده بود.


اهالی تیگرای، به عنوان یک اقلیت قومی پرنفوذ در اتیوپی تلاش کرده تا علیه سیاست‌های آقای آبی در جهت از بین بردن سیستم فدرالیسم قومی این کشور شورش کند.


این درگیری‌ها خیلی زود به یک جنگ داخلی تبدیل شد و هزاران کشته و زخمی و میلیون‌ها گرسنه و آواره برجای گذاشت. هر دو طرف درگیری یک دیگر را به ارتکاب به جنایت جنگی از جمله پاکسازی قومیتی، کشتار جمعی و خشونت جنسی متهم می‌کنند.


در عین حال که اعضای ارتش آزادیبخش اورومو خود را از این کشتار مبری می دانند، مقام‌های دولت آقای آبی و همچنین مقامات ایالت اورومیه هر کدام انگشت اتهام را به سمت این گروه شبه نظامی می برند.


دولت مستقر در اتیوپی با چالش‌های بی‌شماری از جمله تحکیم قدرت در میان گروه‌های قومی متعدد مواجه است. یکی از اصلی‌ترین چالش‌های دولت مستقر همین قوم امهره است که دومین گروه بزرگ قومی در این کشور را تشکیل می‌دهند.


انتهای پیام/۴۱۰۶/

انتهای پیام/

ارسال نظر