صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۶ - ۲۸ خرداد ۱۴۰۱
همتیان در گفت‌وگو با آنا اعلام کرد؛

صعود تیم کوهنوردی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد به قله دنا

مدیر تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد اعلام کرد که تیم کوهنوردی این دانشگاه با موفقیت به بلندترین قله رشته‌کوه دنا قله قاش مستان به ارتفاع 4 هزار و 450 متر صعود کرد.
کد خبر : 664999

علی همتیان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در شهرکرد اعلام کرد که تیم کوهنوردی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد با موفقیت به بلندترین قله رشته‌کوه دنا قله قاش مستان به ارتفاع ۴ هزار و ۴۵۰ متر صعود کردند.


وی اضافه کرد: قله قاش مستان یا بیژن ۳ بلندترین قله رشته‌کوه دنا و نیز رشته‌کوه بزرگ زاگرس است. رشته‌کوه دنا، بلندترین کوه و بزرگترین چین‌خوردگیِ رشته‌کوه بزرگ زاگرس محسوب می‌شود و به‌عنوان مرتفع‌ترین کوه استان کهکیلویه و بویراحمد نیز شناخته می‌شود، از این رو در بین قلل سیمرغ جای دارد.


مدیر تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد عنوان کرد: درجه سختی صعود به این قله جزء کوهنوردی‌های سنگین و سخت محسوب می‌شود و صعود به آن نیاز به مهارت زیاد است و اکثر کوهنوردان حرفه‌ای به آن صعود می‌کنند.


همتیان یادآور شد: رشته‌کوه دنا دارای ۴۹ قله بالای ۴ هزار متر است که قله قاش مستان بلندترین و مرتفع‌ترین آنهاست.


وی تأکید کرد: دنا با بزرگ‌ترین مجموعه قله‌های ۴ هزار متر در ایران همچون گوهری بی‌همتا در میان رشته‌کوه‌های ایران می‌درخشد.


مدیر تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد تشریح کرد: وجه تسمیه نام قله قاش مستان یا بیژن ۳، افسانه معروف شاهنامه فردوسی بوده و معنی نام قاش مستان برگرفته از فرهنگ غنی عشایر ترک است.


همتیان خاطرنشان کرد: با توجه به وجود شکاف و قاش انتهای قله نامگذاری شده است (قاش یا قاچ به معنی شکاف و چاک است) و گویند که بز و کل‌های منطقه در فصل جفت‌گیری به این شکاف می‌آیند و به همین روی این قله قاش مستان نام گرفته است.


وی تشریح کرد: برخلاف تصور رایج، دنا یک قله نیست؛ بلکه رشته‌کوهی در زاگرس است که از شمال‌غربی تا جنوب‌شرقی کشیده شده و به سه رشته اصلی و یک رشته فرعی عمودی توسط سه گردنه بیژن، مورگل غربی و پوتک تقسیم می‌شود.


مدیر تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد در ادامه توضیح داد: رشته‌کوه دنا از ۲۰ کیلومتری شرق یاسوج آغاز شده و تا ۷۰ کیلومتری شمال‌غرب آن ادامه می‌یابد، این کوه از شمال غرب (روستای کتا) آغاز و به سمت جنوب‌شرق (منطقه کاکان) امتداد یافته که بیش از ۸۰ کیلومتر طول دارد و دارای ۱۵ کیلومتر پهنای متوسط است.


همتیان افزود: دنا دارای خط‌الرأسی به طول تقریبا ۹۰ کیلومتر بوده و بین سه استان کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان و فارس واقع شده و ارتفاع قله قاش مستان ۴۴۵۰ متر است که بلندترین قله در رشته‌کوه دنا است.


وی تأکید کرد: بلوط، ارزن، بادام وحشی، گلابی وحشی، بید و پوشش علفی و بوته‌یی شامل گون، علف پشمکی، جو وحشی، پیاز کوهی و ریحان کوهیاز جمله پوشش گیاهی منطقه است.


مدیر تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد اضافه کرد: همچنین خرس‌های قهوه‌ای بزرگ، کبک دری، عقاب، کرکس، هما، پلنگ، گرگ، گربه وحشی به ویژه گونه سیاه گوش، سمور، راسو، سنجاب ایرانی، شاهین، بحری، کبک، سنگ چشم، کمرکوهی، چکاوک (انواع کیسه‌دهان)، بز و پازن از گونه‌های مختلف جانوران دنا هستند.


انتهای پیام/۴۰۷۸/

انتهای پیام/

ارسال نظر