دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۰ - ۲۸ خرداد ۱۴۰۱
در نشست رؤسای دانشگاه‌های استان کردستان مطرح شد؛

از توزیع نامناسب طرح‌ها و پروژه‌های پژوهشی تا نبود عدالت آموزشی

توزیع نامناسب طرح‌ها و پروژه‌های پژوهشی، نبود عدالت آموزشی و راه‌اندازی رشته‌های نامتناسب در نشست رؤسای دانشگاه‌های استان کردستان و نمایندگان مجلس بررسی و مورد تأکید قرار گرفت.
کد خبر : 664909

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از سنندج، حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی در نشست رؤسای دانشگاه‌های استان کردستان اظهار کرد: براساس قانون برنامه باید بیش از ۵۰ درصد از دانشگاه‌های کشور به سمت آموزش‌های فنی و حرفه‌ای حرکت کنند؛ اما هنوز فاصله معناداری با هدف تعیین‌ شده داریم.


وی افزود: دانشگاه‌ها در تولید علم موفق بوده‌اند؛ اما این گام نخست است و علم تولیدشده باید به فناوری و تجاری‌سازی تبدیل شود و در صورتی که اگر این مشکل رفع شود، بسیاری از مسائل دانشگاه‌ها رفع خواهد شد.


عضو کمیسون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به نسبت جمعیت دانشجویان و میزان بودجه دانشگاه کردستان تبیین کرد: این موضوع را در مجلس پیگیری خواهیم کرد؛ چراکه نوعی بی‌عدالتی است و باید جبران شود.


سلیمی با اشاره به اینکه استان کردستان در حوزه علم و دانش پیشرفت‌های خوبی داشته است و تعداد مراکز دانشگاهی در این استان در سطح بالایی است، بیان کرد: با وجود پیشرفت‌های موجود با توجه به ظرفیتی که در استان کردستان وجود دارد، دانشگاه‌های استان می‌توانند گام‌های بلندتری را در حوزه علم برداشته و موفقیت‌های بیشتری کسب کنند.


جمعیت استان کردستان موجب ایجاد پایگاه علمی می‌شود


وی تشریح کرد: جمعیت استان کردستان و شرایط جغرافیایی و آب و هوایی می‌تواند موجب ایجاد یک پایگاه علمی مطرح نه‌تنها در سطح کشور، بلکه در سطح منطقه بوده و همجواری با کشورهای عراق و ترکیه می‌تواند در این راستا کمک‌کننده باشد.



عضو کمیسون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، دانشگاه را منشأ ایجاد تحول دانست و افزود: تعداد بالای دانشجویان خارجی در استان کردستان، توریسم پزشکی و ... ظرفیت‌های ویژه‌ای هستند که در برخی استان‌ها وجود ندارد و باید از آنها به عنوان فرصت بهره گرفت.


سلیمی با تأکید بر ضرورت ایجاد دانشگاه بین‌الملل و دانشگاه صنعتی در کردستان از پیگیری این مسئله و تلاش برای اجرایی کردن آن خبر داد.


وی ضمن پاسخگویی به موارد مطرح شده از سوی رؤسای دانشگاه‌های کردستان از همکاری مجلس برای جبران عقب‌ماندگی‌ها در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی عالی این استان خبر داد و یادآور شد: امیدواریم بتوانیم با اقدامات انجام شده توسعه نامتوازن دانشگاه‌ها را برطرف و فاصله‌ها را کاهش دهیم.


نماینده مردم شهرهای سنندج دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی هم توضیح داد: مهم‌ترین مسئله دانشگاه‌های استان کردستان کمبود بودجه است و بدون تردید با افزایش بودجه بسیاری از مسائل توسعه‌ای و رفاهی مراکز آموزشی استان رفع می‌شود.


محسن فتحی افزود: ابلاغ نشدن بودجه سال جدید از سوی دولت موجب شده حجم مطالبات افزایش یابد و این موضوع مشکلاتی را ایجاد کرده است.


وی با اشاره به اینکه اعضای هیئت علمی شاکله اصلی شعار سال هستند، عنوان کرد: نارضایتی اعضای هیئت علمی عمدتاً به دلیل مشکلات معیشتی است و توجه به خواسته‌های اعضای هیئت علمی برای جلوگیری از بحران فرار مغزها ضروری است.


نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی، بومی‌گزینی را از دیگر مشکلات آموزش عالی دانست و گفت: دانش‌آموزان کردستان بین استان‌های کشور رتبه هشتم از نظر رتبه‌های کنکوری را دارند؛ اما در قبولی استان پانزدهم کشور هستند و این اجحاف در حق دانش‌آموزان استان است.


فتحی بر ضرورت توجه به رفاه دانشجویان تأکید کرد و یادآور شد: باید برای دانشجویان امکانات کافی مهیا شود و دانشجویان متأهل و بین‌الملل باید به‌طور ویژه‌تر مورد توجه قرار بگیرند و زیرساخت‌های لازم برای جذب بیشتر این افراد فراهم شود.


تأکید بر ضرورت رسیدگی به خواسته‌های جامعه دانشگاهی استان کردستان


نماینده مردم شهرستان‌های سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی هم با تأکید بر ضرورت رسیدگی به خواسته‌های جامعه دانشگاهی استان کردستان اظهار کرد: روند بودجه‌نویسی از روال تکراری خود به سوی عملکردی سوق پیدا کرده و نمایندگان استان کردستان در مجلس باید در تخصیص بودجه به بخش آموزش عالی به عنوان زیربنای توسعه استان توجه ویژه داشته باشند.


بهزاد رحیمی افزود: امیدواریم ردیف بودجه‌ای دیگر به ردیف‌های بودجه دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی استان اضافه کنیم و این موضوع را با وزیر علوم پیگیری خواهیم کرد.



وی، تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی را از طرح‌های مهم و در دست اقدام مجلس دانست و تشریح کرد: این مسئله در دستگاه‌های دولتی به دغدغه‌ای تبدیل شده است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کردستان هم در این نشست عنوان کرد: ۲۵۰ دانشجوی خارجی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج مشغول به تحصیل هستند.


قباد میمنت‌آبادی عنوان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی در کردستان دارای ۶ واحد و مرکز بوده و در مجموع ۱۲ هزار دانشجوی در حال تحصیل دارد که یک چهارم از دانشجویان استان را شامل می‌شوند.


وی توضیح داد: ۳۴۲ عضو هیئت علمی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج حضور دارند و ۲۵۰ دانشجوی خارجی از اقلیم کردستان عراق در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کردستان به چالش‌های پیش روی آموزش عالی استان کردستان به‌خصوص مدرک‌گرایی، موانع توسعه کمّی و کیفی، مشکلات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری، مسائل مالی، تجاری‌سازی دانش و فناوری در استان یزد، نبود عدالت اجتماعی در توجه به توسعه‌ متوازن و همه‌جانبه در سطح ملی و استانی به دانشگاه‌ها متناسب با ظرفیت آنها به مشکل مالی به‌عنوان مهم‌ترین چالش این دانشگاه اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه هزینه‌ها افزایش داشته‌اند، شهریه‌ها که تنها مسیر درآمدی دانشگاه آزاد اسلامی است، کفاف هزینه‌ها را نمی‌دهد.


میمنت‌آبادی، تعدد مراکز دانشگاهی فاقد استاندارد، توزیع نامناسب طرح‌ها و پروژه‌های پژوهشی، نبود عدالت آموزشی، نادیده گرفتن ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی و راه‌اندازی رشته‌های نامتناسب و هدررفتن سرمایه‌های دانشگاه را از جمله مشکلات این دانشگاه اعلام کرد.


انتهای پیام/۴۰۷۸/

انتهای پیام/

ارسال نظر