صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۴۷ - ۲۸ خرداد ۱۴۰۱
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

زنگنه: بانک‌ها عامل اصلی خلق نقدینگی و تورم در کشور/ پرداختن به کارهای روزمره دولت باعث پرهیز از جراحی بانک‌ها شد

عضو کمیسیون برنامه و بودجه تصریح کرد: پایه اصلی خلق نقدینگی و کاهش ارزش پول بانک‌ها هستند.
کد خبر : 664906

محسن زنگنه  عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، با اشاره به علل اصلی تورم و مهار آن توسط دولت تصریح کرد: پایه اصلی خلق نقدینگی و کاهش ارزش پول بانک‌ها هستند.


او با بیان اینکه ۸۵% نقدینگی کشور سپرده بانک‌های کشور است، گفت: بنده به دلیل اینکه عضو شورای پول و اعتبار استان خراسان رضوی هستم آمار نقدینگی این استان را دارم، در دو ماهه امسال در این استان نسبت به دو ماه ابتدا سال گذشته میزان اعطای تسهیلات ۶۵% افزایش پیدا کرده است، این درحالی است که میزان سپرده جذب شده یک سوم بوده است.


عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات ادامه داد: معتقدم جراحی اصلی اقتصاد مربوط به نظام بانکی کشور است، ۷۰% تورم امروز کشور ما هیچ گونه ارتباطی با ارز ترجیحی ندارد، بلکه مشکلی اصلی مربوط به نظام بانگی است، زیرا خلق نقدینگی بانک ها باعث می شود که ارزش پول ملی کاهش پیدا کند.


زنگنه با اشاره به اینکه در مسئله هدایت نقدینگی به سمت تولید هیچ اتفاقی رخ نداده است، بیان داشت: مبالغی که اکنون در اختیار بانک‌ها قرار دارد بسیار زیاد است و برنامه هایی همچون مسکن ملی و حمایت از تولیدات دانش بنیان مقدار بسیار کمی از آن را می‌توانند به سمت خود سوق دهد، به طور مثال حوزه مسکن فقط ۴۰ هزار میلیارد می‌تواند به خودش اختصاص دهد.


او ادامه داد: این در حالی است که اکنون بالغ بر ۳ هزار همت یا شاید هم بیشتر سپرده‌های بانکی داریم، به طور کلی معتقدم نظام بانکی باید نظامی در خدمت تولید باشد تا جلوی تولید نقدینگی گرفته شود، وقتی که در یک نظام بانکی سود قطعی ۲۰% یا ۱۸% برای سپرده‌گزار در نظر گرفته می‌شود و بانک‌ها به عنوان بنگاه‌های اقتصادی باید آن را تأمین کنند، هیچ انتظاری بهتر از شرایط فعلی اقتصاد نمی‌توانیم داشت.


عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات با بیان بانک‌ها وارد بازار سکه، ارز، زمین و ... می شوند، تصریح کرد: معتقدم آقای رئیسی هم چنین نگاه آسیب شناسانه‌ای به موضوع اقتصاد و بانک‌ها داشت ولی معتقدم مسائل و مشکلات روزانه دولت باعث شد که از پرداختن به این موضوعات پرهیز کند.


زنگنه در پاسخ به این سوال که چگونه قیمت واقعی دلار تعیین می شود؟ گفت: برای تعیین قیمت واقعی دلار راهکارهای گوناگونی وجود دارد به طور مثال برخی از طریق قدرت خرید و برخی دیگر از طریق رشد اقتصادی قیمت دلار را محاسبه می‌کنند، بنده نمی‌خواهم رقمی از قیمت واقعی دلار ارائه کنم، ولی با توجه تولید نقدینگی و تورمی که اکنون داریم و از طرفی با رشد اقتصادی پایین مواجه هستیم نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که در حفظ ارزش ملی پول موفق عمل کنیم.


انتهای پیام/۴۰۱۳/

انتهای پیام/

ارسال نظر