صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۲ - ۲۱ بهمن ۱۳۹۴

افزایش 16 درصدی قیمت داروی ام اس!

بعد از اینکه شایعه‌هایی مبنی بر افزایش قیمت داروهای بیماری‌های خاص منتشر شد، مسئولان درصدد تکذیب آن برآمدند اما گویا این شایعه‌ها به حقیقت پیوسته و باید بیشتر از گذشته شاهد افزایش قیمت داروهای این بیماری (ام اس) باشیم.
کد خبر : 66482

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از شبکه خبری اطلس، به عقیده متخصصان این حوزه برای کاستن از آلام بیماری‌های خاص از جمله ام اس سه گزینه وجود دارد؛ اولین تجویز داروی «سینووکس» که در داخل کشور تولید می‌شود. دیگری داروی «اکتووکس» است که با انتقال دانش فنی در داخل کشور به تولید رسیده و سومی نیز برند خارجی آن یعنی «آونکس» است.


سوال این است که چرا باید دارویی که مربوط به بیماران ام اس است تا 16 درصد افزایش یابد؟


با توجه به اینکه گران شدن 18 هزار و 500 تومانی داروی بیماران ام اس و کمبود داروی اکتووکس، بیماران چاره‌ای جز خریداری این دارو (سینووکس) ندارند. این گرانی چه دلیلی دارد؟


آیا کارمزد کارگران بالا رفته یا قیمت ارز افزایش یافته است؟ البته این مشکل به اینجا ختم نمی‌شود و به دلیل بالا رفتن قیمت این دارو‌ها به دلیل بیمه بودن آن باعث تحمیل 16 میلیارد تومان به سازمان‌های بیمه‌گر می‌شود و این هزینه به طور قطع از جیب دولت است که البته 90 درصد آن را بیمه و 10 درصد آن را بیمه‌گر می‌پردازد.


در سال 93 داروی (INTERFERON B 1A اوونکس و سینووکس) یک میلیون و هفتصد هزار عدد به ارزش مالی صد و چهل میلیارد تومان و در 6 ماهه اول سال 94، سیصد و هشتاد هزار عدد به ارزش مالی 52 میلیارد تومان فروش داشته است.


با توجه به تفاهم‌نامه (سهم پرداخت بیمه برای داروهای بیماری‌های خاص) در مهر ماه قیمت داروی ایرانی صد و نوزده هزار تومان بود و در پساتحریم قیمت آن به صد و سی و هفت هزار و پانصد تومان افزایش یافت! این مابه‌التفاوت 16 درصدی که باعث تحمیل بار مالی 16 میلیارد تومان به سازمان‌های بیمه‌گر گردیده است به چه دلیل است؟ و سوالات بی‌پاسخی که جواب صریح و سریع آن مطالبه این بیماران و خانواده‌های ایشان است.


با توجه به اینکه اکنون در دوران پسابرجام هستیم و محدودیت‌های دوران تحریم‌ها نیز برطرف شده است، افزایش قیمت داروهای این نوع بیماری‌ها سوالات جدی را مطرح کرده است و انتظار می‌رود، مسئولان برای این بیماران فکری اساسی بیندیشند.


این موضوع را با عابد فتاحی، یک عضو کیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در میان گذاشتیم که در ادامه می‌خوانید.


از معاونت غذا و دارو می‌خواهیم که این داروها به وفور و با کیفیت بالا در اختیار بیماران قرار گیرد


این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: اخیراً شاهد افزایش قیمت دارو بویژه داروهای بیماری‌های خاص هستیم و افزایش قیمت داروها مشکلات بی‌شماری را برای بیماران به وجود می‌آورد.


عابد فتاحی افزود: اینکه بخشی از داروها را توانستیم در داخل کشور تولید کنیم، خوب است و البته امیدواریم که داروهای ام اس نیز در ایران با کیفیت بالاتر و قیمت پایین‌تری تولید شود.


فتاحی تصریح کرد: با توجه به اینکه باید به بیماران خاص نسبت به سایر بیماران توجه بیشتری شود اما متاسفانه داروی بیماری‌های نادر بسیار گران است.


وی خاطرنشان کرد: ما از معاونت غذا و دارو می‌خواهیم که این داروها به وفور و با کیفیت بالا در اختیار بیماران قرار گیرد.


این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: تمام توان ما بر این است که قیمت داروها افزایش پیدا نکند.


متاسفانه بیماران ام اس جمعیتی بیش از 70 هزار نفری را تشکیل می‌دهند که اکثر آنها جوانان هستند. این بیماری حدود 25 تا 27 سالگی آغاز می‌شود و افراد فعال جامعه را درگیر خود می‌کند.


امیدواریم که در آینده و در دوران پساتحریم با استفاده از دانش کشورهای دیگر صنعت دارو را بهبود ببخشیم تا در کنار آن از افزایش کیفیت دارو و کاهش قیمت آن برخوردار شویم.


انتهای پیام/

برچسب ها: ام اس عابد فتاحی
ارسال نظر