صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۳۵ - ۲۶ خرداد ۱۴۰۱

حکم دادگاه فرمایشی ترور رفیق حریری صادر شد

خبرگزاری فرانسه از صدور حکم حبس ابد برای دو عضو حزب الله در دادگاه لاهه به ادعای اتهام نقش داشتن در ترور «رفیق حریری» نخست‌وزیر سابق این کشور در سال ۲۰۰۵ خبر داد.
کد خبر : 664780

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، خبرگزاری فرانسه از صدور حکم حبس ابد برای «حسن حبیب مرحی - Hassan Habib Merhi» و «حسین حسن اونیسی - Hussein Hassan Oneissi» دو عضو حزب‌الله در دادگاه لاهه به ادعای اتهام نقش داشتن در ترور «رفیق حریری» نخست‌وزیر سابق این کشور در سال ۲۰۰۵ خبر داد.


قضات تجدیدنظر این دو نفر را که پیش‌تر قاضی دادگاه بین‌المللی ویژه رسیدگی به ترور رفیق الحریری نخست‌وزیر اسبق لبنان اعلام کرده بود، هیچ دلیلی دال بر اینکه رهبران حزب‌الله و مقامات سوریه در این ترور دست داشته‌اند، وجود ندارد، به‌صورت غیابی محکوم کرد.


«ایوانا هردلیکووا- Ivana Hrdlickova» قاضی ارشد دادگاه لاهه در هنگام صدور حکم گفت که این حمله نه‌تنها قربانیان مستقیم داشت که عموماً مردم لبنان را به وحشت انداخت.


حریری در ۱۴ فوریه ۲۰۰۵ توسط افراد ناشناس ترور شد. بر اثر این حادثه سازمان ملل تحقیقاتی پیرامون قتل او را با عنوان دادگاه ویژه لبنان آغاز کرد.


پیش‌تر و در مرداد سال ۱۳۹۹ خورشیدی، قاضی دادگاه بین‌المللی ویژه رسیدگی به ترور رفیق الحریری نخست‌وزیر اسبق لبنان اعلام کرد که هیچ دلیلی دال بر اینکه رهبران حزب‌الله و مقامات سوریه در این ترور دست داشته‌اند، وجود ندارد.


سعد حریری که در آن روز در دادگاه اعلام رأی حضور داشت گفت که عدالت باید صرف‌نظر از هزینه‌ها و پیامدهای آن رعایت شود.


دادگاه مذکور (وابسته به سازمان ملل) اولین دادگاه بین‌المللی است که برای رسیدگی به جنایت‌های تروریستی تشکیل شده و دست‌کم ۶۰۰ میلیون دلار از زمان شروع کار در سال ۲۰۰۹ تاکنون هزینه داشته است.


انتهای پیام/۴۱۲۹/

انتهای پیام/

برچسب ها: لبنان سعد حریری
ارسال نظر