اقدام مثبت دولت در حذف ارز ترجیحی/تلاش دولت برای مهار تورم
فتحالله توسلی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا با اشاره به شرایط تورمی کشور و ضرورت کنترل آن از سوی دولت اظهار کرد: معتقدم دولت توانایی مهار تورم را دارد، اما هماهنگی و همکاری در دولت و سه قوه باید ایجاد شود و به صورت مستند، مستدل، علمی و دقیق برنامهریزی داشته باشند تا مسیر آینده کشور مشخص شود.
وی با بیان اینکه کشور باید برنامه استراتژیک اقتصادی برای آینده داشته باشد، تصریح کرد: وقتی ارز ترجیحی حذف میشود، به طور قطع باید برای آن برنامه داشت، نمیتوان گفت که حذف ارز ترجیحی فقط بر روی قیمت چهار قلم از کالاهای اساسی اثرگذار است، زیرا اکنون شاهد افزایش قیمت در ۴۰۰ قلم کالا هستیم، اگر زنجیره کالاها را نشناسیم و تصمیم بگیریم، اثر آن بر حوزههایی وارد میشود که از تصور همگان خارج است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با تأکید بر اینکه اقتصاد دستوری نیست و فرمولهای خاص خود را دارد، گفت: باید براساس فرمولهای اقتصادی تصمیمگیری کرد، نمیشود با دستور، اقتصاد را کنترل کرد و «اقتصاد هم بگوید چشم، من اطاعت میکنم»، برخی در دولت سیزدهم تصورشان این است که با دستور میتوان اقتصاد را اداره کرد، در صورتی که اینگونه نیست.
توسلی تصریح کرد: برخی از بخشها هم وجود دارد که در حوزه مسائل منطقه و بینالملل باید مورد بررسی قرار گیرد به طور مثال میتوان به بحران اکراین در این زمینه اشاره کرد.
وی اظهار کرد: همانطور که وضعیت خشکسالی بر اروپا اثرگذار است بر ایران هم اثر میگذارد، ۲/۵ میلیون هکتار از زمینهای ما در حال تبدیل شدن به بیابانهای خشک هستند که در نوع خود فاجعه است، این ۲/۵ میلیون زمینی که استفادههای بسیار زیادی در کشاورزی، اقتصاد، گردشگری و ... دارد نه تنها از همه این مواهب بیبهره میشوند، بلکه برای بیانزدایی نیز متحمل هزینههایی خواهیم شد.
این نماینده مجلس یازدهم تصریح کرد: همه این موضوعات به صورت زنجیرهوار به یکدیگر متصل هستند، ما به عنوان مجلس شورای اسلامی هدف دولت را از حذف ارز ترجیحی را مثبت ارزیابی میکنیم و میدانیم که رئیسجمهور نیز تلاشهای بسیار زیادی جهت رفع مشکلات مردم میکند، اما از طرف دیگر نمیتوانیم بینظمی در دولت را هم منکر شویم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پاسخ به این سؤال که آیا دولت سیزدهم رویه دولت قبل در خلق پول بدون پشتوانه را ادامه داده است، یا خیر؟ گفت: با توجه به اطلاعاتی که دارم، معتقدم دولت تلاش کرده است که این مسئله را کنترل کند، اما در برخی مقاطع مجبور شده که خلق پول بدون پشتوانه داشته باشد تا بتوانند حقوق کارکنان و دستگاهها را تأمین کند.
انتهای پیام/۴۰۱۳/
انتهای پیام/