صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۳ - ۱۲ اسفند ۱۳۹۳
معاون اول رئیس جمهوری:

امیدوارم غربی‌ها دست از لجبازی بردارند تا بتوانیم به توافقی خوب برسیم/ گروه مپنا نماد اقتصاد مقاومتی است

معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه «گروه مپنا در مقطع فعلی نماد اقتصاد مقاومتی است»، گفت: اقداماتی که در مپنا انجام شده و کارهای بزرگی که توسط این مجموعه در کشور به انجام رسیده باعث غرور ملی است و همه ایرانی‌ها باید به مجموعه هایی مانند مپنا افتخار کنند.
کد خبر : 6646

به گزارش گروه سیاسی آنا، اسحاق جهانگیری ظهر امروز - سه‌شنبه - در آیین رونمایی و افتتاح دستاوردهای جدید گروه مپنا با بیان اینکه «هم‌اکنون در شرایط ویژه‌ای از نظر اقتصادی قرار داریم»، اظهار کرد: تحریم‌های دشمنان برای کشور هم آسیب به همراه داشت و هم باعث سود شد.


وی افزود: آسیب‌هایی که تحریم بر کشور وارد کرد، به سیاست‌های کلان اقتصادی برمی‌گردد و مدیران کلان اقتصادی کشور نتوانستند سیاست‌هایی تنظیم کنند که آثار منفی تحریم را به حداقل برسانند.


معاون اول رئیس جمهوری اضافه کرد: در سال‌های گذشته با سوء مدیریت تورم در کشور بالا رفت و رکود بر اقتصاد حاکم و درآمدهای هنگفت نفتی از جیب ما خارج شد و برای واردات کالاهایی که در کشور امکان تولید آن وجود داشت هزینه شد.








در سال‌های گذشته با سوء مدیریت تورم در کشور بالا رفت و رکود بر اقتصاد حاکم و درآمدهای هنگفت نفتی از جیب ما خارج شد و برای واردات کالاهایی که در کشور امکان تولید آن وجود داشت هزینه شد

جهانگیری گفت: تحریم‌ها برای ما سود نیز به همراه داشت و این سود در جایی بود که دشمن تصور می‌کرد با اعمال محدودیت در قطعات و زیرساخت‌های تجهیزات صنعتی کشور می تواند ما را زمین گیر کند اما با توانمندی و خلاقیت متخصصین کشور توانستیم با کمترین آسیب‌ها از این مرحله عبور کنیم.


معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه «متخصصین کشور توانستند هم توان صنعتی را بالا برند، هم رتبه صنعت کشور را افزایش دهند و هم با اتکا به توانمندی و خلاقیت خود توطئه‌های دشمنان را با شکست مواجه کنند»، خاطرنشان کرد: اینکه آمریکایی‌ها امروز می‌گویند تحریم‌ها اثر زیادی بر ایران نداشته و ایران توانسته کار خود را انجام دهد به همین دلیل است، زیرا دشمنان علاوه بر تحریم‌های هسته‌ای، کالاهای اساسی، کالاهای دارویی، صنعتی و زندگی مردم را تحریم کرده‌ بودند.








متخصصین کشور توانستند هم توان صنعتی را بالا برند، هم رتبه صنعت کشور را افزایش دهند و هم با اتکا به توانمندی و خلاقیت خود توطئه های دشمنان را با شکست مواجه کنند

وی ادامه داد: در همین یکی دو سال اخیر که کمی تدبیر چاشنی سیاست‌های اقتصادی شد، گامهای مهمی در کاهش تورم و خروج از رکود برداشته شد و این درحالی است که هنوز هیچ یک از تحریم‌ها برداشته نشده است.


معاون اول رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه «دنیا باید با ملت ایران با زبان گفتگو سخن بگوید»، تصریح کرد: ایران کشور بزرگی در منطقه است و می تواند در آرامش منطقه و حل و فصل مشکلات آن نقشی اساسی داشته باشد.


جهانگیری اضافه کرد: ما علاقه‌مند به تعامل و گفت‌وگو با دنیا هستیم؛ زیرا از طریق تعامل می‌توانیم توسعه خود و کشورهای منطقه را با سرعت بیشتری پیش ببریم و امیدوارم که غربی‌ها دست از لجبازی بردارند تا بتوانیم به توافقی خوب دست پیدا کنیم.


وی دیپلمات‌ها و اعضای مذاکره‌کننده تیم هسته‌ای کشورمان را افرادی کارآمد و قدرتمند توصیف کرد و افزود: غربی‌ها نیز به این موضوع اعتراف کردند چرا که آنها در مقابل مذاکره‌کنندگان کشورهای قدرتمند با اقتدار کافی از حقوق ملت ایران دفاع کرده‌اند.


معاون اول رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه «دولت تدبیر و امید در یکسال اخیر برای خروج از رکود بر شرکت‌های بزرگ تکیه کرده است»، گفت: البته از ویژگی‌های رشد شرکت‌های بزرگ این است که وقتی آنها رشد می‌کنند، واحدهای کوچک‌تر و صنایع جانبی نیز به حرکت درمی‌آیند.


جهانگیری ادامه داد: وقتی گفته می‌شود که شرکت ایران خودرو ۷۰ درصد رشد داشته این بدان معناست که ده‌ها واحد صنعتی و قطعه ساز نیز در کنار آن رشد کرده‌اند.


وی افزود: رشد شرکت گروه مپنا نیز به همین معناست که در کنار آن واحدهای جانبی و کارخانه‌های قطعه‌سازی رشد خواهند کرد و ما باید تلاش کنیم سال آینده در زمینه صنایع غذایی، صنعت پوشاک و سایر بخشها‌ نیز رشد و توسعه داشته باشیم.


معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به وجود منابع طبیعی فراوان در کشور گفت: ایران از منابع طبیعی فراوانی برخوردار است اما این منابع سرانجام روزی تمام خواهد شد و آنچه تمام نشدنی است فکر و اندیشه و دانش متخصصین و دانشمندان کشور است که باعث ایجاد چنین دستاوردهایی درشرکت مپنا شده است.








ایران از منابع طبیعی فراوانی برخوردار است اما این منابع سرانجام روزی تمام خواهد شد و آنچه تمام نشدنی است فکر و اندیشه و دانش متخصصین و دانشمندان کشور است

جهانگیری در ادامه با تأکید بر اینکه «آینده ایران برای توسعه نیازمند فعال شدن سه بخش برق، نفت و گاز و ریلی است»، خاطرنشان کرد: گروه مپنا نیز امروز در این سه زمینه فعالیت می‌کند و محور برنامه‌های خود را بر این سه بخش متمرکز کرده است.


وی با اشاره به وجود برخی مشکلات در صنعت برق ایران نظیر بدهی وزارت نیرو به پیمانکاران و همچنین طلب‌کاری شرکت مپنا از دولت، اظهار امیدواری کرد با تدابیر و راهکارهای مختلف مشکلات موجود در صنعت برق از میان برداشته شود.


معاون اول رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه «صنعت برق کشور نیازمند آن است که هر سال چند هزار مگاوات نیروگاه اجرا شود»، افزود: بخش نفت و گاز نیز از مهمترین زمینه‌های توسعه ایران است و باید چند 10 میلیارد دلار در یک برنامه در این حوزه سرمایه‌گذاری کنیم.


جهانگیری با بیان اینکه «بخشی از این سرمایه‌گذاری باید در میادین مشترک نفت و گاز انجام شود»، گفت: اگر در این زمینه تعلل کنیم طرف مقابل بیش از ما برداشت خواهد کرد و این موضوع بازار مناسبی را در اختیار شرکت‌هایی نظیر مپنا قرار می‌دهد تا بتوانند در این زمینه فعالیت کنند.


معاون اول رئیس جمهوری همچنین یکی از تصمیمات مهم در دولت تدبیر و امید را تلاش برای توسعه بخش ریلی کشور برشمرد و با تأکید بر اینکه این حجم فراوان از ماشین و کامیون در جاده‌ها و نیز تلفات فراوان جاده‌ای برای ما قابل قبول نیست، بر لزوم تلاش هرچه بیشتر بخش خصوصی برای فعالیت در زمینه توسعه ریلی کشور تأکید کرد.


وی با انتقاد از برخی افراد که دولت تدبیر و امید را به عدم اجرای اقتصاد مقاومتی متهم می‌کنند، گفت: آنچه این دولت از آغاز به کار تا کنون انجام داده همه مبتنی بر اقتصاد مقاومتی است زیرا کاهش تورم، خروج از رکود و توسعه صادرات همگی از طریق اقتصاد مقاومتی حاصل می شود.








آنچه این دولت از آغاز به کار تاکنون انجام داده همه مبتنی بر اقتصاد مقاومتی است زیرا کاهش تورم، خروج از رکود و توسعه صادرات همگی از طریق اقتصاد مقاومتی حاصل می شود

جهانگیری در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به دستاوردهای دولت تدبیر و امید در زمینه کاهش تورم، خروج از رکود و رشد اقتصادی، خاطرنشان کرد: هم‌اکنون که در پایان سال ۹۳ هستیم می‌توان گفت که امسال سال خوبی برای اقتصاد کشور بوده و امیدوارم با تلاش هرچه بیشتر دولت بتوانیم گام‌های بلندتری برای توسعه و پیشرفت کشور برداریم.


انتهای پیام/

ارسال نظر