پرداخت یارانه نقدی، راهکار مناسب تری نسبت به کالابرگ است
علی سعدوندی در گفتوگو با خبرنگار اقتصاد کلان و بودجه گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، درباره اثرات منفی اجرای سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی اظهار کرد: بدترین سیاست ممکن در زمان تحریم، سیاست ارز ترجیحی بود که منابع ارزی کشور را تخلیه کرد و منابع بزرگ رانتی را در اختیار افراد خاصی قرار داد و منجر به دادن یارانه و فرار سرمایه به سمت کانادا و آمریکا شد.
وی ادامه داد: در موضوع حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و اثرات مخرب آن هیچ شکی وجود ندارد زیرا ۷۰ میلیارد دلار از منابع ارزی کشور را هدر داده و به خارج از کشور منتقل کرده است. در آبان و آذرماه گذشته و با روی کار آمدن دولت جدید، امیدهای تازه ای شکل گرفته بود، زیرا مذاکرات برجامی در حال انجام بود و نرخ ارز روند نزولی را طی میکرد. در آن زمان ارز ترجیحی حذف نمیشود و در اردیبهشت ماه که بودجه تورمی و انبساطی بسته شده و نرخ ارز در حال صعود است، حذف میشود.
کارشناس اقتصادی اضافه کرد: اردیبهشت ماه قیمت ارزاق به علت بروز جنگ اوکراین و روسیه به شدت افزایش پیدا کرد. سوال اینجاست که آیا نخبگان اقتصادی که در آذرماه به رئیس جمهور توصیه به عدم حذف ارز نکرده اند، اکنون می توانند در این مورد توضیحی ارائه دهند. زمانسنجی و زمان بندی چنین سیاست هایی بسیار مهم هستند و اگر به درستی انجام نگیرند، مشکل ساز خواهند شد.
سعدوندی، عدم اجرای صحیح سیاست های اقتصادی را به عاملی در جهت تبدیل شدن به سیاست ضد خود عنوان کرد و گفت: این مسئله به خصوص در شرایطی که جراحی اقتصادی در حال انجام است، اهمیت بیشتری پیدا می کند. دولت باید مشخص کند متخصصان اقتصادی برای انجام جراحی اقتصادی چه کسانی هستند و در چه سطحی از سواد و اطلاعات قرار دارند.
وی بهترین سیاست جبرانی در ازای حذف ارز ترجیحی را پرداخت نقدی عنوان کرد و افزود: تجربه در ایران و خارج از ایران ثابت کرده که بهترین سیاست جبرانی، پرداخت نقدی یکسان و مستقیم است. اگر دولت در پرداخت سیاست نقدی تبعیض قائل شود مانند سیاست تبعیض قیمتی بازار ارز، شکست می خورد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/