صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۱۶ - ۲۲ خرداد ۱۴۰۱
نماینده مردم مریوان و سروآباد در مجلس در گفت‌وگو با آنا؛

بسترهای لازم برای اعطای کالابرگ الکترونیک در کشور فراهم نیست

نماینده مردم مریوان و سروآباد در مجلس گفت: در کشورمان زیرساخت های لازم را برای اعطای کالابرگ الکترونیک نداریم. گاهی اوقات ما در شرایط اضطرار هستیم و مجبوریم با اعطای کوپن و کالابرگ به مردم کمک کنیم اما در حال حاضر نمی توانیم این ادعا را داشته باشیم که در وضعیت اضطرار هستیم.
کد خبر : 663805

به گزارش خبرنگار اقتصاد کلان و بودجه گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، سیاست ارز ترجیحی در سال ۱۳۹۷ و در شرایطی به اجرا گذاشته شد که کشور در وضعیتی تورمی به سر می برد. دولت با هدف کمک به اقشار ضعیف این سیاست را به اجرا گذاشت. بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند که این روش یک مسکن موقتی است و نباید در درازمدت ادامه یابد.


ارز ترجیحی به دلایل مختلف، از جمله عدم تمایل مسئولان برای قبول مشکلاتی که حذف آن می توانست به دنبال داشته باشد تا امروز ادامه یافت. به نظر کارشناسان ادامه آن اشتباه بود و کشور را با مشکلات عدیده ای روبه‌رو کرد. مهمترین مشکلی که تقریباً تمامی کارشناسان اقتصادی اذعان دارند این سیاست به دنبال داشت، بسترسازی رانت و فساد بود. تجربه نشان داده است که چندنرخی بودن ارز همواره فسادزا بوده و افراد سودجو را برای بهره برداری از شرایط وسوسه کرده است. به هر حال، سیاست ارز ترجیحی در نهایت به جای اینکه به بهبود وضعیت اقشار ضعیف جامعه کمک کند، بر مشکلات آنها افزود. به طوری که اغنیا از آن بهره مند شدند و اقشار ضعیف نیز مجبور به تحمل مشکلات آن بودند.


با توجه به تمامی آنچه در بالا گفته شد، دولت سیزدهم اقدام به حذف ارز ترجیحی و اعطای یارانه در آخر زنجیره توزیع و تأمین به مصرف کنندگان کرده است.


شیوا قاسمی پور، نماینده مردم مریوان و سروآباد در مجلس در گفت‌وگو با خبرگزاری آنا،ضمن تأیید مشکلاتی که ارز ترجیحی برای کشور به وجود آورده است و اینکه حذف آن ضرورت داشت، اظهار کرد: ما به عنوان نمایندگان مجلس مخالف حذف ارز ترجیحی و اعطای یارانه به صورت مستقیم به مصرف کنندگان نیستیم. اما باید شرایط فراهم شود و دولت با مدیریت قوی به اجرای این طرح بپردازد. دولت باید نگاه همه جانبه ای به موضوع داشته باشد. نقاط قوت و ضعف را ببیند و بیشتر روی نقاط ضعف کار کند. اگر نقاط قوتی وجود دارد باید به تقویت آن ها بپردازد و به رفع نقاط ضعف نیز مبادرت کند.


وی خاطرنشان کرد: از نظر من بسترهای لازم برای اعطای کالابرگ در کشور فراهم نیست. من به عنوان کسی که در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس حضور دارم می گویم که ما در زمینه بسترسازی های الکترونیک در برخی مناطق ضعف های شدیدی داریم. متاسفانه ما در شرایط موجود در حال امتحان کردن همه چیز هستیم و این موضوع می تواند مشکلاتی را برای کشور به وجود بیاورد، ما در کشورمان زیرساخت های لازم را برای اعطای کالابرگ الکترونیک نداریم.


عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در مورد اعطای کالابرگ تصریح کرد: متاسفانه ما قبل از اینکه کاری را انجام دهیم، زیرساخت هایش را فراهم نمی کنیم. اول آن کار را انجام می دهیم و تازه در عمل متوجه می شویم که آن اقدام چه مشکلاتی داشته است.


قاسمی پور ادامه داد: مجلس در موضوع ارز ترجیحی اختیار را به دولت داده است. دولت هم باید از نظرات کارشناسانه نمایندگان ملت استفاده کند تا طرح هدفمندی یارانه ها به خوبی اجرا شود. به طور کلی، دولت باید برای اجرای طرح ها در وهله اول بسترهای لازم را فراهم کند. موضوع بعدی این است که باید از نظرات کارشناسان بهره ببرد. اگر برخی اقدامات مانند اعطای کالابرگ بدون بررسی های کارشناسانه انجام شود، قطعاً در عمل با مشکل مواجه می شویم.


نماینده مردم مریوان و سروآباد در مجلس در مورد اعطای کالابرگ تصریح کرد: گاهی اوقات ما در شرایط اضطرار هستیم و مجبوریم با اعطای کوپن و کالابرگ به مردم کمک کنیم. اما در حال حاضر نمی توانیم این ادعا را داشته باشیم که در وضعیت اضطرار هستیم.


وی گفت: اگر می خواهیم مشکلات فعلی حل شود، باید ارزش پول ملی را بالا ببریم. اقدامات دیگر مانند مسکن عمل می کنند و مشکلات را به صورت ریشه ای حل نمی کنند. اگر بنا داریم اتفاق مثبتی را در کشور رقم بزنیم باید مجلس، دولت و مردم همه دست به دست هم بدهیم و با یکدلی کشور را به سمت و سوی درستی پیش ببریم.


انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر