صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

زنگنه: سرمایه‌گذاری 200 میلیارد دلاری برای صنایع نفتی الزامی است / به زودی درباره «کرسنت» سخن می‌گویم / در حال مذاکره با دولت برای توقف عرضه کارتی بنزین هستیم

وزیر نفت با بیان اینکه 200 میلیارد دلار سرمایه گذاری برای برنامه های آتی نفت لازم است، عنوان کرد: باید ظرفیت منابع خارجی میدان های مشترک را بالا ببریم.
کد خبر : 66350

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، بیژن نامدار زنگنه در نشست خبری ضمن تاکید بر اینکه براساس برآوردهای انجام شده باید در بخش بالادستی و پایین‌دستی صنعت نفت حدود ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری جدید شود، تصریح کرد: بر این اساس برای توسعه بخش بالادستی صنعت نفت به ۱۳۰ میلیارد دلار و برای بخش پایین‌دستی صنعت نفت شامل پالایشگاه جدید نفت و گاز و پتروشیمی به حدود ۷۰ هزار میلیارد دلار سرمایه‌گذاری‌های جدید نیاز است.


وی به برنامه‌ریزی به منظور برداشت ۱۵ تا ۲۰ میلیارد دلار اعتبار از صندوق توسعه ملی اشاره و اظهار کرد: مهمترین اولویت جذب سرمایه در صنعت نفت کشور استفاده از منابع مالی شرکت‌های خارجی و بین‌المللی است.


زنگنه با بیان اینکه وزارت نفت به دنبال توقف عرضه کارتی بنزین است، افزود: در رابطه با این موضوع به دنبال مذاکره با دولت هستیم.


وی مخالفت خود را با عرضه دو نرخی بنزین و گازوئیل در کشور اعلام کرد و گفت: عرضه چند نرخی بنزین منجر به فساد می‌شود که اکنون عملاً بنزین و گازوئیل به صورت تک‌نرخی در کشور عرضه می‌شود.


وزیر نفت درباره قیمت بنزین در سال آینده اظهار کرد: تاکنون هیچ‌گونه بحث و تصمیم‌گیری در سطح دولت به منظور تعیین قیمت جدید بنزین انجام نشده است.


گزارش نهایی «کرسنت» در هفته‌های آینده


وی ضمن تاکید بر اینکه در هفته‌های آینده جزئیات تازه ای از قرارداد کرسنت را با رسانه‌هایی محدود بیان خواهم کرد، تصریح کرد: این توضیحات با حفظ الزامات تعیین شده از سوی شورای عالی امنیت ملی ارائه خواهد شد.


زنگنه محکومیت 50 میلیارد دلاری ایران در این قرارداد را رد کرد و گفت: این میزان غرامت را تایید نمی‌کنم و این مبلغ بسیار پایین‌تر از عدد یاد شده است.


وی درباره قرارداد جدید فروش نفت ایران به شرکت لوک اویل روسیه عنوان کرد: این قرارداد هیچ ارتباطی به ماجرای تهاتر نفت و کالا بین ایران و روسیه ندارد و این موضوع کلاً منتفی شده است.


برگزاری دور جدید مناقصات نفتی ایران از سال آینده


وی به برگزاری دور جدید مناقصات نفتی ایران از سال آینده اشاره و بیان کرد: از سال آینده مناقصات جدید نفتی ایران با معرفی محوریت جدید ۱۵ تا ۱۶ میدان نفتی گاز به شرکت‌های خارجی آغاز می‌شود.


این عضو کابینه دولت یازدهم افزود: مهمترین هدف از برگزاری دور جدید مناقصات نفتی ایران اجرای طرح‌های جدید افزایش ضریب بازیافت و توسعه میادین مشترک و نفت گاز است.


وی از طلب شرکت نفت از 3 شرکت نفتی خبر داد و گفت: وزارت نفت از شرکت‌های شل، ساراس و هلنیک 4 میلیارد دلار طلب دارد که همه این شرکت‌ها طلب خود را پرداخت خواهند کرد اما در این میان شرکت هلنیک در پرداخت بدهی خود مشکلاتی دارد که به احتمال زیاد این بدهی به صورت قسطی پرداخت خواهد شد.


زنگنه تصریح کرد: شرکت اینوک امارات نیز به بانک مرکزی ایران بدهکار است که خبرها حاکی از آن است که مقدمات پرداخت این بدهی فراهم شده است.


سکوت در مقابل 5 قرارداد بیع متقابل دولت قبل


وی با بیان اینکه هنوز هیچ‌گونه قرارداد جدیدی به منظور توسعه بخش بالادستی صنعت نفت امضا نشده است، افزود: در دولت قبلی ۵ قرارداد بیع متقابل برای توسعه میادین نفتی آزادگان شمالی و جنوبی، آذر، یادآوران و یاران شمالی با شرکت‌های ایرانی و چینی امضا شده بود و هیچ کس از مشکلات آن گله نکرده بود.


این مقام مسئول آمادگی خود را برای مذاکره با منتقدان و مخالفان قراردادهای نفتی برای تدوین و اعمال تغییرات جدید در قراردادهای توسعه‌ای اعلام و تصریح کرد: شرکت ملی نفت ایران به دنبال امضای قراردادهای مشارکت با تولید نیست و باید گفت که در دولت قبل یک قرارداد مشارکت در تولید با شرکتی هندی نهایی و حتی متن‌های قراردادی امضا و مبادله شده بود که جلوی اجرای این قرارداد در دولت یازدهم گرفته شد.


وی با بیان اینکه دو تغییر عمده در نسل جدید قراردادهای توسعه‌ای صنعت نفت اعمال شده است، افزود: در تغییر اول مقرر شد تا مراحل اکتشاف و توسعه یک بلوک هیدروکربوری به یک شرکت خارجی واگذار شود که این ریسک سرمایه‌گذاری در توسعه میادین اکتشافی را به حداقل کاهش می‌دهد.


زنگنه ادامه داد: تغییر دوم مربوط به آن دسته از میادینی بوده که نیاز به اجرای پروژه‌های افزایش ضریب بازیافت دارند و در پروژه‌هایی که به بهره‌برداری می‌رسند، معمولاً با گذشت زمان اشکالاتی در بهره‌برداری از میادین نفت و گاز به وجود می‌آید و از این رو قصد داریم تا با مشارکت بیشتر شرکت‌های خارجی در زمان بهره‌برداری و یا تعریف ناظرانی از سوی شرکت‌های خارجی مشکلات بهره‌برداری را به حداقل کاهش دهیم.


وی تاکید کرد: شرکت ملی نفت ایران هیچ‌گونه برنامه‌ای برای واگذاری مالکیت مخازن نفت و گاز به شرکت‌های بین‌المللی نداشته و از تمامی انتقادات منتقدان استقبال می‌کند.


تغییر واحد فروش نفت از دلار به یورو


وزیر نفت درباره جایگزینی یورو به جای دلار در معاملات نفتی ایران، گفت: هم‌اکنون تمامی معاملات و فروش نفت ایران بر اساس دلار انجام می‌شود اما به درخواست بانک مرکزی این امکان وجود دارد که پول نفت با یورو دریافت شود.


پاکستان باید خسارت تخلفات گازی خود را بپردازد


به گفته وزیر نفت پاکستان در خرید و واردات گاز ایران تخلفاتی انجام داده و قرار بود این کشور گاز را از ابتدای سال ۲۰۱۵ میلادی وارد کند که تاکنون اقدامی به منظور واردات گاز از ایران نکرده است.


وی با بیان اینکه به زودی وزیر انرژی پاکستان برای آغاز جدید دور مذاکرات به تهران سفر می‌کند، خاطر نشان کرد: پاکستان برای واردات گاز ایران تخلفاتی کرده و باید خسارات آن را پرداخت کند اما اولویت فعلی ایران فعال‌سازی قرارداد صادرات گاز به پاکستان خواهد بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر