صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۲۷ - ۱۹ خرداد ۱۴۰۱

‫عده طلاق توافقی‬‬ چه مدت است؟‬

عده فرصتی است که زن و مرد در آن برای بازگشت به زندگی فکر می‌کنند. به خصوص اگر آنها فرزندی داشته باشند، ممکن است بر تصمیم گیری مجدد آنها اثرگذار باشد.
کد خبر : 663479

به گزارش خبرگزاری آنا، عده به این معنا است که زن بعد از طلاق از مرد یا فوت او نمی‌تواند به سرعت دوباره ازدواج کند. نیاز است که برای انتخاب دوباره کمی صبر داشته باشد. عده در واقع نوعی حالت انتظار محسوب می‌شود. عده به دو شکل عده وفات و عده طلاق است.‫




در طلاق رجعی یا دائم زن موظف است که نگهدار عده باشد. البته عده به شرایط زن بستگی دارد. اگر زن باکره یا یائسه باشد عده طلاق ندارد. اما موظف است در صورت فوت مرد عده وفات را نگه دارد. عده در تمام ادیان اسلامی وجود دارد. اما در جزئیات با هم متفاوت هستند. این مدت با هدف تفکر و بازگشت به زندگی گذشته در نظر گرفته شده است. ممکن است وجود وکیل طلاق توافقی در کنار زن و مرد موجب بازگشت آنها به زندگی‌شان شود.



عده در طلاق توافقی به چه شکل است؟


عده فرصتی است که زن و مرد در آن برای بازگشت به زندگی فکر می‌کنند. به خصوص اگر آنها فرزندی داشته باشند، ممکن است بر تصمیم گیری مجدد آنها اثرگذار باشد. عده در عقد دائم 3 ماه و در عقد موقت 45 روز در نظر گرفته شده است. یعنی زن باید در این مدت سه بار عادت ماهانه را پشت سر بگذارد. اگر زن بیمار باشد و به دلیل آن عادت ماهانه نشود، باید همان سه ماه را عده نگه دارد.


زن باید برای آزمایش بارداری به آزمایشگاه برود. اگر جواب آزمایش مثبت باشد، جریان عده متفاوت پیش خواهد رفت. زن باردار باید تا زمان وضع حمل خود صبر کند. ممکن است بارداری به سقط ختم شود. در واقع، عده زن باردار تا پایان وضع حمل یا سقط جنین محاسبه می‌شود. هر چند ماه که تا این مدت باقی مانده باشد، روزهای عده زن است. زن یائسه و زن باکره هم که در صورت طلاق نیاز به نگه داشتن عده ندارند. زن باکره باید برای اثبات آن با معرفی نامه به پزشکی قانونی مراجعه کند.




عده در طلاق رجعی و طلاق بائن


در طلاق رجعی همان طور که از نام آن پیدا است، مرد در زمان عده حق رجوع دارد. طلاق بائن در مقابل طلاق رجعی قرار دارد. یعنی در طلاق بائن من حق رجوع ندارد. تفاوت مهم آنها این است که در طلاق توافقی به شکل رجعی در زمان عده به زن نفقه تعلق می‌گیرد. زیرا در این مدت زن حکم زوجه مرد را دارد. حتی زن تا حد امکان باید در همان خانه مرد سکونت داشته باشد.


زمان عده می‌تواند موجب بازگشت زن و مرد یا تصمیم نهایی آنها برای جدایی شود. وجود یک وکیل طلاق توافقی می‌تواند زن و مرد را در زمان عده از حقوق قانونی آنها مطلع کند. مثل این که در صورت فوت یکی از طرفین آن یکی وارث خواهد بود. نگه داشتن عده در طلاق واجب است و زن و مرد باید به آن احترام بگذارند.



وقتی زن باکره باشد، طلاق توافقی به شکل بائن خواهد بود. در این نوع طلاق بین زن و مرد رابطه جنسی اتفاق نیفتاده است. پس زن عده طلاق ندارد. اما مرد در مدت زمان عده نمی‌تواند به زن رجوع کند. اگر آنها در این مدت تصمیم بگیرند که به زندگی زناشویی خود بازگردند، باید تا تمام شدن آن صبر کنند. بعد از اتمام این مهلت می‌توانند دوباره با هم عقد کنند. در صورت یائسه بودن زن هم طلاق از نوع بائن است و نیازی به نگه داشتن زمان عده نیست. به این ترتیب، اجازه رجوع به زن به مرد داده نشده است.



مزایای داشتن وکیل طلاق توافقی


وکیل طلاق توافقی می‌تواند با مهارتی که دارد این مسیر پر فراز و نشیب را برای زن و مرد کوتاه‌تر کند. حتی می‌تواند زن و مرد را ترغیب به ادامه زندگی و منصرف شدن از جدایی کند.


وجود وکیل در صورت تصمیم برای طلاق می‌تواند حضور موکل در دادگاه و جلسه‌ها را منتفی کند. یعنی همه جا وکیل می‌تواند به جای موکلش که زن یا مرد باشد صحبت کند. خیلی از زن‌ها و مردها با مراحل طلاق آشنایی ندارند. حتی زن‌ها با داشتن حق طلاق نمی‌دانند باید چه کار کنند. اما وکیل آنها را با تمام مراحل آشنا خواهد کرد. در نظر گرفتن حق و حقوق در طلاق توافقی بسیار مهم است. نباید زن و مرد بعد از طلاق متوجه شوند که در توافقاتشان اشتباه کرده‌اند. وجود وکیل جلوی ضرر و زیان‌های معنوی و مادی هر دو را می‌گیرد.


انتهای پیام/

برچسب ها: طلاق توافقی
ارسال نظر