صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۲ - ۱۹ خرداد ۱۴۰۱
المیادین:

رقص آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روی لبه پرتگاه ایران/ وقتی حکام غرب خام ادعاهای اسرائیل می‌شوند

المیادین در گزارشی نوشت: با توجه به برملا شدن نیات غرب و میزان بی‌میلی آن‌ها در دستیابی به توافق هسته‌ای، میزان استقلال آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را در برابر فشارهای آمریکا و اسرائیل با چالش مواجه کرده و این نهاد بین‌المللی را در لبه پرتگاه خطرناکی قرار داده است.
کد خبر : 663432

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قطعنامه ارائه شده علیه ایران به‌وسیله آلمان، فرانسه، انگلیس و آمریکا را تصویب کرد. ۳۰ کشور رأی موافق، دو کشور (چین و روسیه) رأی مخالف و سه کشور (هند، لیبی و پاکستان) رأی ممتنع دادند. بنابراین کشورهایی که نماینده نیمی از بشریت هستند از این قطعنامه حمایت نکردند.


پیش‌نویس قطعنامه انگلیس، فرانسه، آلمان و آمریکا علیه ایران روز سه‌شنبه به نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه شده است. این قطعنامه از ایران درخواست می‌کند به سؤالات پادمانی آژانس درباره ذرات اورانیوم پیدا شده در سه مکان هسته‌ای توضیح دهد.


در پیش‌نویس این قطعنامه آمده است: شورای حکام از ایران می‌خواهد هرچه فوری برای اجرای تعهدات قانونی‌اش اقدام و بدون اتلاف وقت به پیشنهاد مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای همکاری بیشتر جهت شفاف‌سازی و حل‌وفصل موضوعات باقی‌مانده پادمانی عمل کند.


فضای طوفانی این روزهای توافق برجام


المیادین در گزارشی دراین‌باره نوشت: گویی فضای مثبتی که در دور هفتم و هشتم مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین وجود داشت، جای خود را به آسمانی پوشیده از ابرهای سیاه داده است و هر لحظه احتمال طوفان افزایش تنش در منطقه وجود دارد.



فضای کنونی فاصله زیادی با فضای زمان امضای توافق هسته‌ای در سال ۲۰۱۵ میلادی دارد و این فاصله هر لحظه بیشتر می‌شود



طبق این گزارش، صحنه پیرامونی و سرنوشت مذاکرات هسته‌ای در وین روز به روز پیچیده‌تر و هر چه زمان ازسرگیری مذاکرات بیشتر می‌شود؛ مذاکراتی که سه ماه است به حالت تعلیق درآمده، فاصله به‌وجود آمده همه طرف‌ها را از دستیابی به توافق دورتر می‌کند.





هر چه زمان ازسرگیری مذاکرات وین بیشتر می‌شود، فاصله به‌وجود آمده همه طرف‌ها را برای دستیابی به توافق دورتر می‌کند.


این گزارش می‌افزاید: فضای کنونی فاصله زیادی با فضای زمان امضای توافق هسته‌ای در سال ۲۰۱۵ میلادی دارد و این فاصله هر لحظه بیشتر می‌شود؛ دوره‌ای که در آن منافع طرف‌های توافق هسته‌ای با وجود تضاد مواضعشان با یکدیگر در قالب توافق هسته‌ای جمع شد. در ادامه موضوعاتی که میان طرف‌ها به‌وجود آمد که یکی از آن‌ها اقدام دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا در خروج از این توافق است، عقربه‌های ساعت را به عقب بازگرداند و ضربه نهایی را به مذاکرات طولانی‌ای وارد کرد که از سال ۲۰۰۳ آغاز و به انعقاد توافق هسته‌ای منجر شد.




بیشتر بخوانید:


قطعنامه ضد ایرانی به تصویب شورای حکام آژانس رسید


ذوق‌زدگی صهیونیست‌ها از تصویب قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام




المیادین نوشت: ترامپ پس از آنکه راه بازگشت به توافق با ایران را با مین‌های مانند گنجاندن سپاه پاسداران ایران در فهرست تروریسم آمریکا و تحریم اقتصادی بست، از صحنه سیاسی خارج شد و میراث سنگینی برای جانشین خود، جو بایدن بر جای گذاشت. تحریم‌های خارج از چارچوب توافق هسته‌ای تا حد زیادی مانع از بازگشت آسان دولت آمریکا به توافق می‌شود.



آمریکا و تروئیکای اروپایی با اقدام خود در شورای حکام خواهان ارسال پیام هشدار و ابزاری برای فشار بر ایران هستند



در این گزارش آمده است: شاید این دو موضوع برجسته‌ترین مانع برای دستیابی به پیشرفت واقعی و دستیابی به راه‌حلی باشد که به توافق در مذاکرات وین منجر شود. آمریکا می‌گوید آماده بازگشت به توافق هسته‌ای و لغو تحریم‌های مرتبط با آن است، اما ایران اصرار دارد تحریم‌ها را به نحو مؤثر و مفیدی لغو کند و معتقد است ماندن سپاه پاسداران در لیست تروریستی به آمریکا اجازه اعمال تحریم‌ها می‌دهد. این موضوع البته درباره بسیاری از مؤسسات ایران که با سپاه پاسداران سروکار دارند و در بخش‌های مهمی از اقتصاد ایران مدیریت و فعالیت می‌کنند، صادق است.


فشار آمریکا و اسرائیل به آژانس برای صدور قطعنامه علیه ایران


المیادین نوشت: سفرهای انریکه مورا، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا میان تهران و اروپا و انتقال پیام‌ها میان دو طرف و تلاش‌های قطر برای نزدیک کردن دیدگاه‌های تهران و واشنگتن تاکنون ناموفق بوده است. نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که پس از سال‌ها بازگشایی پرونده سه سایت ایرانی (که بازرسان آژانس بنا به گزارش ادعایی رژیم صهیونیستی مدعی یافتن فعالیت برای ساخت بمب اتم هستند) نقطه‌عطف مهمی در مرحله حساس مذاکرات هسته‌ای است.


این گزارش می‌افزاید: آمریکا و کشورهای تروئیکای اروپایی با اقدام خود در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواهان ارسال پیام هشدار و ابزاری برای فشار بر ایران هستند تا با شروط آمریکا موافقت کند و مذاکرات توافق هسته‌ای بنا به خواست غربی‌ها به جلو حرکت کند.


المیادین می‌نویسد: اقدام شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی در صدور قطعنامه علیه ایران می‌تواند شکاف‌هایی که به ایجاد کانون تنش در آب‌های راهبردی خلیج‌فارس منجر می‌شود، بیشتر کند. این تنش می‌تواند جهان، به‌ویژه اروپا و آمریکایی که از پیامدهای جنگ روسیه و اوکراین خسارت دیده‌اند را با چالش جدی دیگری مواجه کند. در حال حاضر و با توجه به برملا شدن نیات غرب و میزان بی‌میلی آن‌ها در دستیابی به توافقی منطقی که منافع همه طرف‌ها را تضمین کند، میزان استقلال آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را در برابر فشارهای آمریکا و اسرائیل با چالش مواجه کرده و این نهاد بین‌المللی را در لبه پرتگاه خطرناکی قرار داده است.





اقدام شورای حکام آژانس در صدور قطعنامه علیه ایران می‌تواند شکاف‌ میان طرفهای برجام را بیشتر کند.


در پایان این گزارش آمده است: پاسخ ایران به قطعنامه شورای حکام فراتر از بیانیه‌های دیپلماتیک و فنی است که به‌وسیله وزارت امور خارجه یا سازمان انرژی اتمی ایران صادر می‌شود. ایران می‌تواند از گزینه‌های خود درصورت هرگونه تصمیم شورای حکام رونمایی کند؛ تصمیمی که البته با وتوی روسیه و چین نیز همراه شده است


المیادین نوشت: گزینه‌های ایران در برابر اقدام شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی عبارتند از:


- بازنگری در مذاکرات هسته‌ای


- کاهش یا توقف همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی


- افزایش میزان غنی‌سازی اورانیوم به ۹۰ درصد


- خروج از معاهده منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان.پی.تی)


- خروج و عدم پایبندی به پروتکل‌های الحاقی


جمهوری اسلامی ایران این گزینه‌ها را در چنته دارد، ولی فعلاً منتظر می‌مانند تا نخستین گام از سوی آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها برداشته شود و در ادامه ایران می‌تواند از هرکدام از گزینه‌های روی میز خود استفاده کند.


انتهای پیام/۴۰۳۳/

انتهای پیام/

ارسال نظر