پاسخ به نیاز محققان و صنعتگران با ۳۰۰ نوع خدمت آزمایشگاهی و کارگاهی
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ نهمین جشنواره علمی، پژوهشی و فناوری فرهیختگان همزمان با اختتامیه نمایشگاه رویداد ملی «عصر امید» با معرفی و تجلیل از برگزیدگان جشنواره با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، معاونان و مدیران دانشگاه آزاد اسلامی و... به کار خود پایان داد.
دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی در نهمین جشنواره فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی موفق به کسب هشت عنوان برتر شد که در این بین، سیدکمال سیدی صاحباری رئیس مرکز خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی به عنوان آزمایشگاه، کارگاه و مرکز خدمات آزمایشگاهی برتر نهمین جشنواره علمی، پژوهشی و فناوری فرهیختگان دست یافت.
سیدکمال سیدی صاحباری که تحصیلات خود را در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در رشته مهندسی برق با گرایش الکترونیک در دانشگاه آزاد اسلامی گذرانده و مقطع دکتری را در رشته مهندسی برق با گرایش مخابرات سیستم در دانشگاه تبریز ادامه داده است در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا دلایل کسب عنوان برتر در جشنواره فرهیختگان، توانمندیهای مرکز خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانشرقی و ... را تشریح کرد.
بیشتر بخوانید:
اثربخشی پژوهش بر نیازهای کشور چگونه ممکن است؟
«ارزشیابی عملکرد دولت و سازمانهای دولتی» در ۱۰ فصل
دستگاه اندازهگیری رسانایی مصالح ساختمانی چه کارایی دارد؟
اختراعی که ضایعات ساختوساز را کاهش میدهد
وی با بیان اینکه دستورالعمل انتخاب برترینهای جشنواره ملی فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی هرساله توسط سازمان مرکزی تهیه و ابلاغ میشود به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: بسته به اینکه هرکدام از اشخاص، واحدها و استانها در کدام یک از موضوعات، ظرفیت و توانمندی شرکت و رقابت را داشته باشند باید شاخصهای خاصی را دارا بوده و دارای عملکرد قابل توجه در محورهای مورد نظر اعلامی توسط سازمان مرکزی باشند.
سیدی صاحباری توضیح داد: دلیل انتخاب مرکز خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی به عنوان مرکز خدمات آزمایشگاهی برتر در نهمین جشنواره ملی فرهیختگان، داشتن برنامه مدون توزیع شده و عملکرد متعادل در محورهای اصلی و کسب امتیاز از همه شاخصهای ۱۴ گانه است. به این مفهوم که مرکز خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی آذربایجان شرقی فعالیتهای خود را صرفاً محدود به واحد مرکز استان نکرده و در هر سه محور اصلی امکانات آزمایشگاهی، ارائه خدمات پژوهشی و درآمدزایی غیرشهریهای در سطح واحدهای دانشگاهی استان، عملکرد متوازن داشته و تمامی زمینههای تعالی را مد نظر قرارداده است.
رئیس مرکز خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی یادآور شد: ذکر این نکته حائز اهمیت است که بگویم توفیقی که امسال در نهمین جشنواره ملی فرهیختگان به دست آمد بیمقدمه نبوده و دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در هشتمین جشنواره فرهیختگان در سال ۹۹ حائز رتبه آزمایشگاه تقدیری در زمینه استقرار استاندارد ISO ۱۷۰۲۵ و در هفتمین جشنواره فرهیختگان در سال ۹۸ نیز به عنوان آزمایشگاه برتر انتخاب و معرفی شده بود.
وی اضافه کرد: دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی با بیش از ۵۰۰ باب فضای آزمایشگاهی و کارگاهی و قریب به ۱۰ هزار تجهیز آزمایشگاهی، کارگاهی و تحقیقاتی که حدود ۳۰۰ دستگاه آن جزء تجهیزات با فناوری بالا و شاخص هستند، نقش بسزایی را در تأمین زیرساختهای لازم برای رشد، توانمندسازی، مهارتافزایی و تعالی دانشجویان شاغل به تحصیل در این دانشگاه دارد. علاوه بر آن این دانشگاه با ارائه بیش از ۳۰۰ نوع خدمت متنوع آزمایشگاهی و کارگاهی، سهم عمدهای را در پاسخ به نیاز محققان، پژوهشگران و صاحبان صنایع و سایر متقاضیان داشته است.
این مسئول دانشگاهی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی دارای تجهیزات و دستگاههای متعدد آموزشی، تحقیقاتی و خدماتی بوده که ازجمله تجهیزات با فناوری بالای موجود میتوان دستگاههایی مانند AAS، GC-MS ، GC ، HPLC ، FTIR ، AFM، PACVD، PVD، PF، NC، PCR، Real time PCR ، اتاقکهای رشد، میکروتوم، ژرمیناتور، میکروسکوپهای اینورت، دستگاه تهیه مقاطع نازک سنگ، اسپکتروفوتومتر، لومینومتر، اوتولب، انواع تجهیزات تراش و فرز و سنگ، تجهیزات مکانیک خاک سه محوری و تک محوری، دستگاههای کشش و خمش، انواع بتن شکن، گلخانههای پیشرفته تحقیقاتی و .... را نام برد که در این میان سهم واحدهای دانشگاهی تبریز، اهر، ایلخچی، میانه، شبستر، مراغه، بناب، مرند و علوم پزشکی تبریز در بهرهگیری از تجهیزات با فناوری بالا بیشتر است.
سیدی صاحباری اظهار کرد: مرکز خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی موفق شده است به عنوان نخستین واحد دانشگاهی در کشور به صورت مستقل سیستم مدیریت کیفیت آزمایشگاه مبتنی بر الگوی استاندارد بینالمللی ISO/IEC ۱۷۰۲۵ را در آزمایشگاه بتن و مصالح ساختمانی واحد تبریز مستقر کند. علاوه بر آن همکاران در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب نیز موفق به اخذ و تمدید چند باره گواهی همکار استاندارد شدهاند.
به گفته وی، اخذ گواهینامه ISO/IEC ۹۰۰۱، گواهینامه همکار سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، عضویت در شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و ... از دیگر فعالیتهای دانشگاه ازاد اسلامی استان آذربایجان شرقی در زمینه استانداردسازی و اعتباربخشی به خدمات ارائه شده به مخاطبان بوده است.
بیشتر بخوانید:
نقش داوری در کاهش ورودی پروندهها به دستگاه قضائی
فعالیت مرکز تحقیقات کارآفرینی، ایدهپردازی و تجاریسازی در ۴ گروه
انجمنهای علمی در زمره کمتوجهترین نهادهای دانشجویی هستند
رئیس مرکز خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی افزود: این مرکز جزء استانهای پیشرو در زمینه ساها (سامانه آزمایشگاههای همکار آزاد) بوده و واحد تبریز به عنوان نخستین واحد دانشگاهی موفق به اخذ موافقت اصولی ایجاد آزمایشگاه «ساتا» (سامانه آزمایشگاه تحقیقات استاندارد) و ارائه سرویس آزمایشگاهی به صنایع در زمینه شیمی و حاصلخیزی خاک از سازمان مرکزی شده است.
سیدی صاحباری با بیان اینکه اخذ موافقت اصولی ایجاد ۱۱ آزمایشگاه/کارگاه مرکزی در واحدهای دانشگاهی ایلخچی، بناب، تبریز، شبستر، مراغه و مرند از دیگر فعالیتهای مرکز خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی استان آذربایجان شرقی بوده است به آنا گفت: از نظر آماری، فعالیتهای آزمایشگاهی این استان را در صدر استانهای دارای مجوز ایجاد آزمایشگاه/کارگاه مرکزی قرار داده است و امیدوارم با تلاش مضاعف رؤسای واحدهای دانشگاهی در فرآیند مشارکت و واگذاری نیز عملکرد قابل قبولی داشته باشیم.
وی فعالیتهای آزمایشگاهی در دوره دوساله کرونا را یادآور شد و بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی در ایام پاندمی کرونا و در راستای عمل به مسئولیتهای اجتماعی خود، دوشادوش سایر سازمانها و نهادهای دولتی و خصوصی به فعالیتهای تحقیقاتی و تولیدی متنوعی در راستای مبارزه و مهار این بیماری اقدام کرد که از آن جمله میتوان طراحی کیت تشخیص کرونا، تولید انواع مواد ضدعفونی دست و سطوح، تولید انواع ماسکهای چندلایه و فیلتردار و ... را ذکر کرد.
رئیس مرکز خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی عنوان کرد که به منظور توسعه دامنه فعالیت خود و نیز به منظور افزایش تعاملات بین آزمایشگاهی در شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حضور فعال داشته است به نوعی که واحدهای دانشگاهی اهر، بناب، تبریز، سراب، شبستر، مراغه، مرند، ملکان و میانه تاکنون موفق به عضویت در این شبکه شدهاند.
سیدی صاحباری گفت: مرکز خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی، تعاملات مناسبی را در زمینه عقد قراردادهای برون دانشگاهی مربوط به ارائه خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی حتی با سازمانهای دولتی داشته که قراردادهای آموزش مهارتی شاخه کاردانش در قالب برونسپاری با آموزش و پرورش استان توسط واحدهای دانشگاهی اسکو، ایلخچی، تبریز، ممقان و ... از آن جمله هستند.
وی اظهار کرد که برگزاری دورههای آموزشی تخصصی کوتاه مدت آزمایشگاهی و کارگاهی در اولویت برنامههای مرکز خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی بوده و این مرکز برنامههای مدونی را در راستای تحقق اهداف سند تحول و تعالی دانشگاه با چشمانداز تبدیل به دانشگاه کارآفرین و حل مسئله در دست اجرا دارد.
انتهای پیام/۴۰۶۲/
انتهای پیام/