دانشگاه آزاد اسلامشهر میزبان همایش ملی «تبیین اندیشه دفاعی امام خامنهای»
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا، همایش بینالمللی و پنجمین همایش ملی تبیین اندیشۀ دفاعی امام خامنهای با مشارکت محوری سازمان بسیج اساتید کشور، شهریور ۱۴۰۱ در تهران برگزار میشود و مقالات واصله در پایگاه سیویلیکا و نیز کنسرسیوم محتوای ملی نمایه خواهد شد. علاقهمندان برای دریافت پوستر و سایر اطلاعات مربوط به همایش میتوانند به پایگاه رسمی همایش به آدرس: https://www.tademam.ir/ مراجعه کنند.
در این راستا، نخستین جلسۀ سیاستگذاری همایش استانی تبیین اندیشۀ دفاعی امام خامنهای با حضور مسئولان سازمان عقیدتی سیاسی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، دبیران علمی و اجرایی همایش، اعضای شورای مرکزی بسیج اساتید استان تهران، معاون علمی، پژوهشی و فناوری سپاه حضرت سیدالشهدا(ع)، اندیشکدۀ راهبردی رسانهها و فضای مجازی و کانون بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر به میزبانی این واحد دانشگاهی برگزار شد.
اسدالله بیات معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر در این نشست به عنوان نمایندۀ رئیس دانشگاه اعلام کرد که دانشگاه آزاد اسلامی با ظرفیت علمی بسیار بالا میتواند حضور قابل توجهی در این همایش داشته باشد و امیدواریم که جلسۀ امروز بتواند در حوزۀ تبیین اندیشه دفاعی مقام معظم رهبری، مؤثر شود.
علیرضا هاشمی دبیر کمیته اجرایی و معاون آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی اسلامشهر نیز با بیان اینکه برای تشکیل ساختار همایش در استان تهران، تاکنون چند جلسه برگزار شده است، گفت: دستورکار این نشست، هماهنگی برای همکاری و تعامل دبیرخانه مرکزی با همایش استانی است و تلاش میکنیم تا حیطۀ همکاری و انتظارات دبیرخانه دفاعی از ساختارها را به دقت تعیین کنیم.
حسین بابایی دبیر علمی همایش و معاون پژوهش و فناوری بسیج اساتید استان تهران هم پس از معرفی رؤسای دانشکدههای همکار دانشگاه اسلامشهر و با تاکید بر گسترۀ دانشگاههای استان تهران از پرند تا دماوند بهویژه دانشگاههای رودهن، پردیس، فیروزکوه، شهریار، شهرقدس و صفادشت گفت: دبیرخانۀ همایش استانی با توجه به مرکزیت جغرافیایی و برخورداری از جمعیت بالای ۲۰ هزار دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر ایجاد شده تا از ظرفیتهای بسیار خوب آن برای تولید ادبیات علمی و مشارکت در همایش استفاده شود.
وی افزود: در گام اول انقلاب اسلامی و در طول چهار دهۀ اخیر، کشور از رشد و توسعۀ خوبی برخوردار بوده که بارزترین نمونههای آن را میتوان در صنایع دفاعی، پزشکی و توسعۀ علمی مشاهده کرد. این پیشرفتها تماماً ریشه در نگاه بلند و اندیشههای امامین انقلاب دارد و با تعیین جهت مقام معظم رهبری در گام دوم انقلاب اسلامی، عرصههای جدیدی در توسعۀ اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی گشوده شده است.
در ادامۀ جلسه، اسماعیل حشمتی معاون علمی، پژوهشی و فناوری سپاه حضرت سیدالشهدا(ع) استان تهران و رئیس شورای راهبردی همایش با توجه به آیۀ جهاد که در ابتدای جلسه قرائت شد، گفت: مطابق این آیه که قرین با جهاد و دفاع است و براساس اندیشههای مقام معظم رهبری در حوزههای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و تبیینی؛ خداوند تکلیف کرده است که در برابر دشمنان همه چیز خود را به میدان بیاورید. اگرچه در برابر دشمنان اندک باشید اما خداوند همانها را وسیلۀ ترس دشمنان قرار میدهد.
وی ابراز امیدواری کرد که همایش استانی تبیین اندیشۀ دفاعی امام خامنهای بتواند به نتایجی بیش از تولید ادبیات علمی یعنی کاربردی شدن منابع علمی دست پیدا کند.
اکنون در مرزهای علمی تولیدات نظامی قرار داریم
رستمی نماینده نظامی دبیرخانۀ همایش تبیین اندیشۀ دفاعی امام خامنهای نیز با اشاره به موفقیتهای وزارت دفاع در حوزههای مختلف و توانمندیهای غیرقابل انکار آن وزارتخانه در تولید ابزارآلات و تجهیزات نظامی در مقیاس کشورهای مختلف اظهار کرد: زمانی ما را از سیم خاردار تحریم کرده بودند؛ اما اکنون در مرزهای علمی تولیدات نظامی قرار داریم و با شعار هر گلوله یک هدف، به جای حجم انبوهی از تسلیحات برای یک هدف به مرحلۀ نقطهزنی رسیدیم.
وی افزود: مجموعۀ وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، علاوه بر تسلیحات مورد نیاز کشور و ایجاد بازدارندگی در حوزههای نفت و گاز و سیمان و ... به کمک صنایع کشور شتافته و در هر جایی که نیاز باشد، ظرفیت همکاری دارد. چنانچه راهاندازی خط تولید ماسک در دوران کرونا در سریعترین وقت ممکن را میتوان از این دست همکاریها برشمرد.
رستمی با تأکید بر اینکه آنچه اکنون ما مشاهده میکنیم، فناوری مربوط به ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته است و دشمن میداند میزان تولیدات ما به اندازه بازدارندگی کامل است، افزود: دشمن در مواجهه با اقدامات نظامی ما در عین الاسد، اربیل، کشتیهای انگلیسی و یونانی و مابقی اقدامات نظامی ما از هرگونه اقدام متقابلی عاجز مانده و کلاً گزینه نظامی را حذف کرده است.
وی ابراز امیدواری کرد نتیجه ارتباط دانشگاه با دبیرخانۀ همایش باعث خیر و برکت در تولید ادبیات علمی مورد نیاز باشد.
سیداصغر جعفری دبیر علمی همایش تبیین اندیشۀ دفاعی امام خامنهای هم به عنوان سخنران بعدی نشست با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری امسال را سال «تولید دانشبنیان اشتغالآفرین» نامگذاری کردند، گفت: ایشان در بیانات ۱۴ خرداد امسال، درخصوص ناکامی دشمنان کشور مطالبی را مطرح کردند؛ اما آنچه را بیان نکردند جایگاه ویژه و عنصر رهبری ایشان است که نظام را از گردنههای مختلف عبور داده است.
وی افزود: آنچه مورد نظر ایشان است، مدیریت جهادی است که الهام گرفته از اصل ما میتوانیم و حرکت جهادی در تمام حوزههاست و در واقع وزارت دفاع برگرفته از این نگاه در حوزههای مختلف -از ایده تا طراحی و تولید- به موفقیتهای غیرقابل باوری رسیده است.
حجتالاسلام وفا نمایندۀ عقیدتی-سیاسی وزارتی در استان تهران نیز با تشکر از همکاری دانشگاهیان در تولید ادبیات علمی در حوزه اندیشه دفاعی امام خامنهای (مدظله العالی) بیان کرد که تمام دغدغه ما رسیدن به الگوی دفاعی فرمانده معظم کل قواست تا به عنوان الگوی دفاعی بومی هم در اختیار دانشگاههای نظامی قرار بگیرد و هم بتواند ارائه جهانی شود و به همین منظور درخواست داریم که ساختارهای تشکیل شده در استان ها تلاش کنند تا حداکثر ظرفیت های علمی را به صحنه بیاورند.
تدوین چارچوبهای نظری و الگوسازی تجربیات موفق دفاعی
حمیدرضا حسینی دانا دبیر کمیتۀ علمی همایش تبیین اندیشۀ دفاعی امام خامنهای نیز با بیان توانمندیهای علمی دانشگاه آزاد اسلامی، علاوه بر اعلام آمادگی برای همکاری با استادان دانشگاه برای تولید مقالات علمی و مشارکت در داوری مقالات دریافتی بر ضرورت تدوین چارچوبهای نظری و الگوسازی تجربیات موفق دفاعی مبتنی بر اندیشههای مقام معظم رهبری تأکید کرد.
در ادامۀ جلسه هاشمی دبیر اجرایی همایش به سوال حاضران دربارۀ نحوۀ تعامل و همکاری و حیطههای حمایت و پشتیبانی پاسخ داد.
در پایان علاوه بر تأکید بر چشمانداز عالی همایش، مقرر شد اهداف کاربردی آن بهویژه شناسایی، تشریح و تبیین اندیشه و دیدگاه دفاعی امام خامنهای (مدظلهالعالی)، تدوین الگوی دفاعی و گفتمانسازی اندیشه دفاعی ایشان و فرهنگ سازی و عملیاتی نمودن اندیشه و دیدگاه دفاعی مقام معظم رهبری در دستورکار برگزارکنندگان همایش در استان تهران قرار گیرد.
انتهای پیام/۴۰۶۲/
انتهای پیام/