صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۹ - ۲۸ خرداد ۱۴۰۱
برترین‌های نهمین جشنواره فرهیختگان(۱۰)/ کامیاب در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

اثربخشی پژوهش بر نیازهای کشور چگونه ممکن است؟/ از کار تیمی دانشگاه‌ها تا حمایت حداکثری دولتی‌ها

امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی مهم‌ترین نیاز پژوهش کشور استپژوهشگر برتر جشنواره فرهیختگان گفت: اگر برای انجام پژوهش روی موضوعی مشخص همه دانشگاه‌ها و سازمان‌های ذی‌ربط دست به دست هم می‌دادند، سرعت پیشرفت و به ثمر نشستن تحقیقات پژوهشگران بسیار بالا می‌رفت.
کد خبر : 663027

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ نهمین جشنواره علمی، پژوهشی و فناوری فرهیختگان همزمان با اختتامیه نمایشگاه رویداد ملی «عصر امید» با معرفی و تجلیل از برگزیدگان جشنواره با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، معاونان و مدیران دانشگاه آزاد اسلامی و... به کار خود پایان داد.


بهاره کامیاب مقدس عضو هیئت علمی تمام وقت بخش مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، مجری برنامه علمی صنایع شیمیایی و پلیمری در استان فارس، عضو مرکز تحقیقات و باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان این دانشگاه بوده که سال‌های اخیر پژوهشگر برتر استانداری استان فارس، پژوهشگر برتر فارس، پژوهشگر برتر واحد شیراز، برگزیده زنان و پیشتازان عرصه علمی کشور، استاد نمونه کشور از جهت کیفیت آموزشی را در کارنامه علمی خود ثبت کرده و به‌تازگی موفق به کسب عنوان پژوهشگر برتر گروه فنی مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی در نهمین جشنواره فرهیختگان شد که مراسم اختتامه آن همزمان با اختتامیه نمایشگاه عصر امید برگزار و وی مورد تجلیل مسئولان قرار گرفت.




بیشتر بخوانید:


«ارزشیابی عملکرد دولت و سازمان‌های دولتی» در ۱۰ فصل


دستگاه اندازه‌گیری رسانایی مصالح ساختمانی چه کارایی دارد؟


اختراعی که ضایعات ساخت‌وساز را کاهش می‌دهد




کامیاب مقدس در رویداد گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان «عصر امید» همراه با تیم پایش برنامه‌های علمی کشور، مرکز تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی شیراز و باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان همراه بود و یک استارت‌آپ و یک هسته پژوهشی را در این رویداد معرفی و ارائه کرد. عمده تحقیقات ارائه شده او در رویداد در راستای مهندسی پزشکی و بافت و محیط زیست بود.


خبرنگار خبرگزاری آنا به مناسبت کسب عنوان پژوهشگر برتر گروه فنی مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی در نهمین جشنواره فرهیختگان توسط بهاره کامیاب مقدس عضو هیئت علمی تمام وقت بخش مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز درباره دلایل کسب رتبه برتر، تازه‌ترین فعالیت‌ها و موفقیت‌های علمی و پژوهشی، نقص‌ها و کمبودهای عرصه پژوهش و فناوری، انتظارات پژوهشگران و ... گفت‌وگو کرده است که از نظر مخاطبان می‌گذرد.



آنا: چه مؤلفه‌ها و ویژگی ‌هایی باعث انتخاب جناب عالی به عنوان پژوهشگر برتر و برگزیده در جشنواره نهم فرهیختگان شد؟


کامیاب مقدس: ملاک ارزیابی و انتخاب پژوهشگر برتر در جشنواره فرهیختگان مقالات چاپ شده در مجلات معتبر داخلی و بین‌المللی، طرح‌های پژوهشی پایان‌یافته با صنایع مختلف، محصولات و دستگاه‌های جدیدی که به فناوری رسیده و یا تجاری‌سازی شده باشد و دارای تأییدیه از مراجع ذی‌ربط باشد، تألیف، تصنیف و ترجمه کتاب، اکتشاف، ابتکار، اختراع و نوآوری دارای تأییدیه از مراجع ذی‌ربط، سردبیری و عضویت در هیئت تحریریه نشریات علمی کشور و خارج از کشور و عضویت در هیئت مدیره انجمن‌های علمی است.


آنا: درباره تازه‌ترین فعالیت‌ها و موفقیت‌های علمی و پژوهشی‌تان توضیح دهید.


دولتمردان از پژوهشگران که تمام انرژی و وقت خود را بدون هیچ چشمداشتی در راستای اعتلای اهداف بلند کشور و برای مردم ایران صرف می‌کنند حمایت حداکثری داشته باشند.کامیاب مقدس: عمده تمرکز این‌جانب در سال‌های اخیر در تولید محصولات نوین در راستای مهندسی بافت و محیط زیست بوده است. سال‌های اخیر با همکاری مشترک دانشگاه آزاد اسلامی، دانشکده پژوهش‌های نوین دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده علوم پزشکی و مرکز رشد دانشگاه شیراز موفق به ساخت داربست‌های پلیمری و غیرپلیمری زیست تخریب‌پذیر مورد کاربرد در بخش‌هایی از بافت‌های استخوانی آسیب دیده استخوان، تاندون، نخاع، پوست و دریچه قلب شدیم که بخشی از این داربست‌ها تست‌های حیوانی را نیز گذرانده و موفق به دریافت ثبت اختراع شده‌اند.


یکی از موارد ارائه شده در رویداد گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان یک هسته پژوهشی، بخشی از این تحقیقات در راستای مهندسی بافت استخوان بوده است که تاکنون موفق به دریافت چند ثبت اختراع در نوآوری عملکرد این متد با استفاده از پرینترهای سه بعدی و استفاده از تصاویر رادیولوژی نواقص استخوانی و پوشش دهی داربست ساخته شده توسط بیونانوکامپوزیت‌های سازگار با بدن به روش‌های متعدد ازجمله خشکایش انجمادی و استفاده از سلول‌های بنیادی و فاکتورهای رشد در بازسازی بافت استخوان از دست رفته با تحریک سلول‌های استخوان‌ساز بوده است.


اسکفولد تهیه‌شده توسط عمل جراحی در بدن فرد آسیب دیده، ایمپلنت می‌شود و موجبات تحریک سلول‌های استئوبلاست را فراهم می‌آورد، نقص استخوانی را برطرف می‌کند و به دلیل زیست سازگاری و تجزیه پذیر بودن نیاز به عمل مجدد برای خارج کردن اسکفولد ندارد. هدف بعدی این هسته پژوهشی در راستای مهندسی بافت استخوان، تولید داربست‌های هوشمند بیونانوکامپوزیتی با در نظرفتن بعد چهارم یعنی زمان برای تعیین و انتخاب دقیق بازسازی بافت آسیب‌دیده به صورت کنترل شده است.


تازه‌ترین پژوهش‌ها مورد دیگری از دستاوردهای ارائه شده در رویداد گام دوم دانشگاه و معرفی استارت‌آپ استحصال آب از هوا بود که در این راستای نیز تحقیقات جامع و کاملی انجام شده و با توجه به مشکل کم‌آبی و نیاز مبرم به آب قابل شرب این دستگاه در نمایشگاه عصر امید ارائه و معرفی شد. این دستگاه برای جذب آب در رطوبت نسبی بیش از ۱۰ درصد طراحی شده است. این سیستم با کمترین مصرف انرژی قابلیت تولید مناسب و بهینه آب شرب را دارد. در همین راستا تفاهم‌نامه‌های همکاری متعددی با صنایع و سازمان‌های مربوط و چند دانشگاه کشور منعقد شد که امیدواریم منشأ خیر و برکت برای مردم شود.



نیازمند استفاده از امکانات مجموعه آزمایشگاهی کشور هستم


آنا: نقص‌ها و کمبودهای کنونی عرصه پژوهش و فناوری کشور و بایدها و نبایدهای این حوزه را چه می‌دانید؟


کامیاب مقدس: امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی مهم‌ترین نیاز پژوهش در کشور است. یک پژوهشگر صرفاً ایده‌های نو و خلاقانه خود را می‌تواند با انجام آزمایش و استفاده از دستگاه‌های به‌روز به ثمر بنشاند. اگر برای انجام پژوهش و تحقیق در یک موضوع مشخص همه دانشگاه‌ها و سازمان‌های ذی‌ربط دست به دست هم می‌دادند و به دور از قوانین دست و پاگیر اداری صرفاً به نتیجه و هدف پژوهش و اثربخشی آن در برآورده شدن یک نیاز مهم جوامع بشری و صنعتی تمرکز می‌کردند، سرعت پیشرفت و به ثمر نشستن تحقیقات بسیار بالا می‌رفت.


به‌شخصه با توجه به موضوعات بین‌رشته‌ای که کار می‌کنم به شدت نیازمند استفاده از امکانات مجموعه آزمایشگاهی کشور هستم و اگر مسئولان در حوزه پژوهش این مسیر را برای پژوهشگران هموارتر کنند، دستاوردهای ارزشمندتری با سرعت بسیار بالاتر به نتیجه نهایی و به‌خصوص تجاری‌سازی خواهد رسید. مورد دوم ورود محصولات دانش‌بنیان از دانشگاه به صنعت است که امکان ورود محصولات جدید از دانشگاه به صنعت و بازار، کاری بسیار سخت و طاقت‌فرساست.




بیشتر بخوانید:


نقش داوری در کاهش ورودی پرونده‌ها به دستگاه قضائی


فعالیت مرکز تحقیقات کارآفرینی، ایده‌پردازی و تجاری‌سازی در ۴ گروه


انجمن‌های علمی در زمره کم‌توجه‌ترین نهادهای دانشجویی هستند




آنا: انتظارتان به عنوان پژوهشگر از مسئولان بالادستی به‌ویژه دولتمردان چیست؟


کامیاب مقدس: حمایت حداکثری از پژوهشگران که تمام انرژی و وقت خود را بدون هیچ چشمداشتی در راستای اعتلای اهداف بلند کشور و برای مردم ایران صرف می‌کنند از دولتمردان بزرگ این مرز و بوم خواستارم.


متأسفانه بسیاری از پژوهشگران به دلیل نداشتن امکانات مناسب تحقیق و پژوهش از مواد آزمایشگاهی تا دستگاه‌های به‌روز و برآورده نشدن نیازهای مالی و معیشتی و یا امکان‌پذیر نبودن تجاری‌سازی محصولات خود به‌رغم میل باطنی بار سفر به کشورهای دیگر می‌بندند. از دولتمردان این مرز و بوم خواهشمندم با درنظرگرفتن بندهای قانونی و حمایت پژوهشگران مانع خروج افرادی که عشق به وطن دارند و برای آبادی و سربلندی کشور و مردم ایران تمام‌قد تلاش می‌کنند، شوند.


آنا: و کلام آخر....


کامیاب مقدس: از زحمات و پیگیری‌های دلسوزانه مسئولان دانشگاه در سازمان مرکزی که با جدیت هرچه تمام‌تر موضوعات پژوهش و فناوری را به سمت تولید پیگیری می‌کنند، دانشگاه آزاد اسلامی شیراز و همه بخش‌های حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه و کسانی که در تمام این سال‌ها همواره به‌جد پیگیر به ثمر نشستن تحقیقات و پژوهش‌های نوآورانه استادان دانشگاه هستند، قدردانی می‌کنم.


گفتگو: حسین بوذری


انتهای پیام/۴۰۶۲/

انتهای پیام/

ارسال نظر