صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۲ - ۱۶ خرداد ۱۴۰۱

اعظمی: مسئولان سابق چرا اقدامی برای ممانعت از پیشرفت پروژه «گپ» نکردند؟/ اعزام گروه‌های کارشناسی به ترکیه و عراق

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: باید از مسئولان سابق پرسید که چرا برای جلوگیری از رشد و پیشروی پروژه «گپ» اقدامی انجام نداده اند؟
کد خبر : 662871

ذبیح الله اعظمی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، ‌با اشاره به بی‌تدبیری مسئولان دولت‌های گذشته برای ممانعت از رشد پروژه صهیونیستی «گپ» گفت: این مسئله را باید از مسئولان سابق پرسید که چرا برای جلوگیری از رشد و پیشروی پروژه «گپ» اقدامی انجام نداده اند؟


او با بیان اینکه موضوع پروژه «گپ» و عواقب زیست محیطی بسیار سوء آن در ایران و عراق در کمیسیون کشاورزی مورد بررسی قرار گرفته است، ‌ بیان کرد:‌ پیگیری‌های ما باعث شد که وزیر محترم امور خارجه را به صحن مجلس بیاید و راجع به این مسئله توضیحات لازم را ارئه کند که ایشان مطرح کردد یک تیم کارشناسی هم به عراق و هم به ترکیه اعزام کردیم تا شرایط و وضعیت زیست محیطی حاصل از پروژه «گپ» را مورد بررسی قرار دهند.


عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: پیگیری برای ممانعت از اجرا و بهره برداری بیش از حد فعلی پروژه «گپ» از زمانی آغاز شد که مجلس به ماجرای ریزگردها ورود کرد و پس از آن بود که دولت و وزارت امور خارجه موضوع را پیگیری کردند.


اعظمی با تاکید بر اینکه مطالعات زیست محیطی برای اجرای پروژه گپ از سال‌ها قبل آغاز شده است، بیان کرد:‌ تعداد زیادی از سدهای این پروژه ساخته شده‌اند و اکنون در حال آبگیری هستند، ‌ در این زمینه دولت‌های قبلی باید اقدامات لازم را انجام می‌دادند،‌ اما متأسفانه کم‌کاری کردند.


او درمورد بودجه ویژه مجلس برای جلوگیری از خروج آب‌های مرزی به خارج از کشور تصریح: کرد: تا کنون تعدادی سد ساخته‌ایم تا از خروج آب از کشور جلوگیری کنیم و از طرف دیگر هم وزیر کشاورزی قول داده است که یک میلیون درخت در سال کشت کند تا از بحران ریزگردها جلوگیری شود، علاوه بر همه این مسائل موضوع دیپلماسی آب هم در دستور کار قرار گرفته است.


عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با تاکید بر اینکه دولت سیزدهم موضوع دیپلماسی آب را با ترکیه و افغانستان به جریان انداخته است، تصریح کرد: در دولت قبل اقدامی در این زمینه صورت نگرفت و هم اکنون در مورد حق آبه هیرمند با مشکلات عدیده ای روبه‌رو هستیم چراکه آب به مرزهای ایران نمی‌رسد و و کشاورزان برای آبیاری با کمبود آب مواجه هستند.


اعظمی با اشاره به اینکه ما در جلوگیری از برون رفت آب از مرزهای خودمان هم خوب عمل نکرده‌ایم، ‌ گفت: بسیاری از آب‌های کشور وارد استان بوشهر و در نهایت خلیج فارس می‌شود، ما اگر برنامه‌های مناسب داشتیم می‌توانستیم در کشاورزی، ‌صنعت و آب شرب مردم موفق عمل کنیم، ‌ اما متأسفانه یکی از بزرگ‌ترین مشکلات همه دولت ها فرسودگی پروژه‌های عمرانی است.


انتهای پیام/۴۰۱۳/‌

انتهای پیام/

ارسال نظر