صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۴۴ - ۱۶ خرداد ۱۴۰۱
رویداد «عصر امید»/365

گام‌های مؤثر دانشگاه آزاد در راستای حفظ استعدادهای ورزشی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اعلام کرد این دانشگاه گام‌های مؤثری در راستای حفظ استعدادهای ورزشی برداشته است.
کد خبر : 662403

رضا بهدری در حاشیه نمایشگاه رویداد عصر امید دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در مورد مبحث استعدادیابی و استعدادپروری اظهار کرد: یک مثالی عرض می‌کنم، دانشگاه آزاد اسلامی در لیگ برتر تنیس روی میز و دیگر لیگ‌ها با توجه به رسالتی که دارد جوانگرایی کرده و نوجوانان و جوانانی که در نتیجه پروسه‌های استعدادیابی که از طریق فدراسیون انجام می‌شده و افراد شناسایی می‌شدند. این افراد را جذب کرده و در بحث حفظ این‌ها و رشد و پرورش استعدادها گام برداشته به طوری که در نتیجه در طی دو سال دو بازیکن ما در تیم نوجوانان پذیرفته و انتخاب شدند و یک بازیکن دیگر در تیم جوانان و الان ۴ بازیکن در رده نوجوانان و جوانان پیراهن مقدس جمهوری اسلامی ایران را پوشیدند و همین طور در آخرین مسابقه برون مرزی که بود در عراق ۲۳ کشور شرکت کرده بودند. بازیکنان ما توانستند مقام‌های خیلی خوبی را کسب کنند، یکی از بحث‌های دیگری که وجود دارد در مبحث استعدادیابی و رسیدن به نخبگی قانون ۱۰ سال است، یعنی این زمان طول می‌کشد تا ورزشکار مراحل پختگی و نخبگی را طی کند که در این پروسه دانش و اطلاعات مربیان بسیار بسیار مهم است.


وی ادامه داد: ما ریخت‌های بدنی مختلفی داریم اصطلاحا گفته می‌شود فیزیولوژی دوران رشد؛ حساسیت‌های رشدی در کودکان و نوجوانان متفاوت است. خیلی وقت‌ها کودکانی که مستعد هستند مجبور هستند مثل یک بزرگسال تمرین کنند در حالی که بدنشان توانایی تحمل فشارهای تمرینی را ندارد. بنابراین طراحی تمرین باید خیلی محتاطانه صورت بگیرد تا ورزشکار دچار تمرین‌زدگی نشود، دچار آسیب نشود. برای همین در پروسه تمرینی باید از تمرینات پیشگیری از آسیب استفاده شود و با توجه به رشد بدنی افراد تمرینات سازماندهی شود. برای مباحث فیزیولوژیکی تیپ بدنی در ارائه تمرینات در نظر گرفته شود، همین طور آزمونهایی که مناسب است برای این افراد باید به شکل درست انتخاب شود.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد درباره اینکه شرکت‌های دانش بنیان با فناوری چه کمکی می‌توانند به رشد ورزش ایران داشته باشند، بیان کرد: ما آیتم‌های مختلفی را داریم. آیتم‌های فیزیولوژی را داریم، اندازه‌گیری‌های آمادگی حرکتی را داریم که توسط دستگاه‌های پیشرفته‌ای اندازه‌گیری می‌شود. حجم‌های ریه و سایر فاکتورهای آمادگی جسمانی این دستگاه‌ها را شاید در استان‌ها و یا در پایتخت در آکادمی ملی المپیک داشته باشیم و جاهای محدودی است و هزینه‌های دستگاههای بالاست. شرکتهای دانش بنیان می‌توانند یک سری از این دستگاههایی که می‌تواند آزمون‌های سرعت عکس‌العمل قدرت توان را ارزیابی می‌کند را تولید کنند. بیایند به این سمت خود این باعث می‌شود ما صرفه جویی در ارز داشته باشیم و همین طور بتوانیم این دستگاهها را با هزینه‌های پایین‌تر در کشور تولید کنیم و تمامی استان‌هایمان و ورزشکارانمان بتوانند از این دستگاه‌ها استفاده کنند.


سرپرست تیم تنیس روی میز گفت: این چند سال دانشگاه آزاد مخصوصا رویه‌اش عوض شده و بیشتر دانشگاه حل مسئله شده و با توجه به مشکلات و مسائلی که در جامعه وجود دارد این دانشگاه هم پوست‌اندازی را انجام داده و دارد به سمت دانشگاه حل مسئله شدن می‌رود. در این راستا شرکت‌های دانش بنیان در دانشگاه‌ها و سراهای نوآوری و فناوری شکل گرفته اطلاع‌رسانی‌ها، کارگاه‌ها و همایش‌های مختلفی در این زمینه انجام می‌شود. دانشجویان را با علم نوین و روز آشنا می‌کنند. هر کسی بسته به حیطه تخصصی خودش سعی می‌کند آن خلأهای رشته‌های خودش را شناسایی کند. خودش را توسط کارگاه‌هایی که برگزار می‌شود و تیم‌هایی که به شکل کار گروهی و تیمی سعی می‌کنند خلأها را که شناسایی کنند به دنبال راهکار باشند و بتوانند نیازهای اولیه را در وهله اول برطرف کنند.


بهدری افزود: در بحث ورزش حرفه‌ای یک سری کمبودهایی هست، یکی از آنها همان طور که عرض کردم مانیتورینگ ورزشکاران یا به عبارتی رصد کردن پیشرفت تمرینی این‌ها که نیاز به تجهیزات حرفه‌ای دارد. اگر بخواهیم نتایج خوبی را در دنیا بگیریم باید رویکردمان رویکرد حرفه‌ای باشد و همان طور که عرض کردم ما برای اندازه‌گیری‌های توان هوازی توان بی هوازی ترکیب بدن که ابتدایی‌ترین شاید موارد باشد. در همه استان‌هایمان شاید این امکانات و تجهیزات را نداریم و با توجه به تحریم‌هایی که هست شاید وارد کردن خیلی از آنها شرایطش را نداریم و این وظایف شرکت‌های دانش بنیان را دو چندان می‌کند که در جهت ساخت تجهیزات و دستگاه‌هایی که می‌تواند مشابه آن دستگاه‌هایی باشد که برای اندازه‌گیری ظرفیتهای فیزیولوژیکی و آمادگی حرکتی در رشته مورد نیاز است اقدام کنند. همین طور یک سری آزمون‌های تخصصی که برای رشته‌ها مورد نیاز است و دستگاههای مرتبط باید ساخته شود. بحث حمایت از ورزشکاران مستعد را انجام می‌دهیم، متاسفانه خیلی اوقات در بحث حفظ استعدادها مشکل داریم. حمایت‌هایی که باید از این ورزشکاران بشود که نیاز ارتباط تنگاتنگ است. آموزش و پرورش، وزارت ورزش و دانشگاه‌ها تا بتوانیم استعدادهایی را هزینه شده برای آن استعدادها تا به این مرحله از پیشرفت و نخبگی برسند، بتوانیم آنها را حفظ کنیم.


رویداد ملی گام دوم (رویداد عصر امید) که از هشتم خرداد ۱۴۰۱ به مدت چهار روز در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) برگزار شد و بخشی از فعالیت ۴۰ ساله دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه‌های مختلف آموزش و پرورش نیروی انسانی، فرهنگ، اقتصاد، علوم پزشکی، علوم مهندسی، علوم انسانی و ... عرضه شد.


انتهای پیام/۴۰۴۸/

انتهای پیام/

ارسال نظر