صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۱۵ - ۱۲ خرداد ۱۴۰۱
نماینده کلیمیان در مجلس در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

ثبات اقتصادی و کاهش تورم از مزایای حذف ارز ترجیحی

نماینده کلیمیان در مجلس گفت: حذف ارز ترجیحی در بلندمدت اثرات مثبتی روی همه چیز خواهد داشت. فشار بر روی دولت رفته رفته کم می شود، از بدهکاری آن کاسته می‌شود و چاپ اوراق متوقف می‌شود. تمامی این ها به معنی کاهش تورم و دستیابی به ثبات اقتصادی است.
کد خبر : 662222

به گزارش خبرنگار اقتصاد کلان و بودجه خبرگزاری آنا، سیاست ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی همانطور که بسیاری از کارشناسان پیش بینی می‌کردند مشکلات عدیده‌ای را برای کشور به وجود آورد. به طوری که هیچ جایی برای دفاع از آن باقی نماند. هیچ کسی در مورد ضرورت حذف ارز ترجیحی شک نداشت، اما نگرانی‌هایی در مورد نحوه ی حذف آن وجود داشت.


به طور مثال، عده زیادی نگران بودند که با حذف ارز ترجیحی عواید ناشی از آن در اختیار مردم قرار نگیرد. اما خوشبختانه دولت سیزدهم خطرات ناشی از حذف ارز ترجیحی را پذیرا شد و با اختصاص یارانه به مصرف کنندگان نشان داد معیشت مردم یکی از دغدغه هایش مهمش است.


به عقیده بسیاری از کارشناسان و فعالان اقتصادی یکی از مهمترین نقاط قوت طرح جدید هدفمندی یارانه ها که دولت فعلی به اجرا گذاشته این است که دولت با جدیت در صحنه حضور دارد. عزم جدی دولت برای سامان دادن به شرایط اقتصادی کشور و عبور از شرایط تورمی فعلی امید را به جامعه تزریق می کند. انتظار می‌رود با همراهی مردم بتوانیم از شرایط فعلی عبور کنیم و از فواید حذف ارز ترجیحی و برچیدن فضای رانت و فساد در کشور بهره ببریم.


همایون نجف آبادی، نماینده کلیمیان در مجلس در گفت‌وگو با خبرگزاری آنا با تأیید مضرات حذف ارز ترجیحی اظهار کرد: پایین نگه داشتن قیمت‌ها با فشار شاید در کوتاه مدت به نفع خانوارها باشد اما در درازمدت اثرات منفی خود را نشان می دهد. ما نباید قیمت‌ها را به صورت تحکمی پایین نگه داریم. بلکه باید کاری کنیم که جو رقابت در کشور بیشتر شود و تولیدکنندگان به صورت رقابتی خودشان قیمت را پایین بیاورند.


وی ادامه داد: واقعیت این است که ارز ترجیحی شوک بزرگی به بازار وارد کرد و قیمت‌ها را تحت تأثیر قرار داد. با توجه به اینکه قیمت‌ها بالا می‌رود، مردم قدرت خرید زیادی ندارند. به این ترتیب، در نهایت درآمد صنوف و کارخانجات هم پایین می‌آید. این شرایط بر روی بورس نیز اثر منفی می گذارد. اما خبر خوش این است که این اثرات کوتاه مدت هستند.


نجف آبادی افزود: به نظر من، اگر ما بتوانیم این شوک و بحران را پشت سر بگذاریم، حذف ارز ترجیحی در بلند مدت اثرات مثبتی روی همه چیز خواهد داشت. فشار بر روی دولت رفته رفته کم می‌شود، از بدهکاری آن کاسته و چاپ اوراق متوقف می‌شود. تمامی این ها به معنی کاهش تورم و دستیابی به ثبات اقتصادی است.


وی خاطرنشان کرد: آقای روحانی نیز به حذف این ارز تمایل داشتند. اما انجام این کار شجاعت خاصی می طلبید و از آن جایی که آخر دولت قبل بود، این کار را انجام نداد. این شجاعت در آقای رئیسی بود و اقدام به حذف ارز ترجیحی کرد. طرح‌ها در ابتدای امر خام هستند و زوایای آنها مشخص نیست، اما به مرور زمان جوانب شان بیشتر مشخص می‌شود. طرح حذف ارز ترجیحی و انتقال یارانه از ابتدای زنجیره توزیع به انتهای آن نیز از این قاعده مستثنی نیست. تصورم این است که در آینده شاهد اثرات مثبت حذف ارز ترجیحی در فضای اقتصادی و بورسی کشور خواهیم بود.


وی ادامه داد: به طور کلی، چیزی که من می‌بینم این است که حذف ارز ترجیحی در کوتاه مدت اثر منفی روی بورس می گذارد، اما در بلندمدت فواید مثبت آن در این بخش مشخص خواهد شد.


به گفته نماینده کلیمیان در مجلس، هر جایی که شرایطی فراهم باشد، سودجویان حضور خواهند داشت و بهره برداری خواهند کرد. مباحث مربوط به وجود رانت و فساد در کشور به خاطر ارز ترجیحی صحت دارد. هرگز دخالت دولت در مسائل اقتصادی مردم نتایج خوبی نداشته است. در شرایط تحریم ها، ارز معروف جهانگیری تصویب شد و در کوتاه مدت مشکلات و بحران را کنترل کرد ولی در بلندمدت متاسفانه مشکلات زیادی به وجود آورد.


وی ادامه داد: واقعیت این است که عده زیادی از مردم در کشور ما زیر خط فقر زندگی می کنند و باید به نحوی شرایط را مدیریت کنیم که به این گروه از مردم کمترین فشار وارد شود. به موازات افزایش فشارها بر این اقشار آسیب پذیر میزان جرم و جنایت هم در کشور افزایش خواهد یافت که به نفع هیچکس نیست.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر