دانشگاه آزاد به یک بازیگر مهم در زیستبوم نوآوری بدل شده است
به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا به نقل از روابط عمومی مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری، محمدصادق خیاطیان بعد از ظهر امروز با حضور در مصلی امام خمینی(ره) از نمایشگاه دستاوردهای علمی و پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی که در آستانه چهل سالگی تأسیس این دانشگاه با عنوان «رویداد ملی عصر امید» برپا شده است، بازدید کرد.
رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری در این نمایشگاه که در هشت حوزه فناوری اعم از فناوریهای پیشرفته، ماشینسازی، فنی و مهندسی، کشاورزی، صنایع شیمیایی و صنایع غذایی بر پا شده است، از نزدیک در جریان توانمندیهای شرکتهای دانشبنیان، فناور و استارتآپهای حاضر در این نمایشگاه قرار گرفت و با مدیران آنها به گفتوگو پرداخت.
در حاشیه این بازدید خیاطیان در جمع خبرنگاران ضمن ابراز خرسندی از تصویب قانون «جهش تولید دانشبنیان» در مجلس شورای اسلامی، گفت: بعد از 12 سال که از تصویب قانون حمایت از شرکتها و مؤسسات دانشبنیان و تجاریسازی نوآوریها و اختراعات میگذرد، نمایندگان مجلس و دولت سیزدهم با شناسایی گلوگاهها و خلاءهای موجود در زیستبوم نوآوری کشور، قانون مترقی دیگری را در سالی که به نام تولید دانشبنیان مزین شده است، در حوزه دانشبنیان به تصویب رساندند.
اهتمام جدی دولت و مجلس برای توسعه اقتصاد دانشبنیان در کشور
وی با اشاره به اینکه تصویب قانون جهش تولید دانشبنیان نشان از عزم جدی دولت و مجلس برای توسعه اقتصاد دانشبنیان در کشور دارد، گفت: در سال 89 که قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان به تصویب رسید، بسیاری از افراد، گروهها و حتی جامعه علمی ما با حوزه دانشبنیان آشنایی جدی نداشتند، اما با تلاشهای صورت گرفته و زمینهسازیهایی که صورت گرفت، امروز شاهد رشد و پیشرفت در این حوزه هستیم.
خیاطیان تصریح کرد: در اثر همین تحولات است که امروز در دانشگاه آزاد اسلامی که در دهههای گذشته صرفاً در زمینه آموزشی فعالیت میکرد، حوزه کارآفرینی به یک حوزه مهم تبدیل شده و این فرهنگ در این دانشگاه نهادینه شده است.
فرهنگ دانشبنیانی در کشور توسعه یافته است
رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری، برپایی نمایشگاه دستاوردهای علمی و پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی را جلوهای از اهتمام این دانشگاه به موضوع نوآوری و فناوری عنوان کرد و گفت: برپایی این نمایشگاه یک اتفاق مبارک است و نشان میدهد که فرهنگ دانشبنیانی در کشور توسعه یافته است. امروز دانشگاه آزاد به یک بازیگر مهم در زیستبوم نوآوری کشور بدل شده و فکر میکنم جهش بزرگی در این حوزه اتفاق افتاده است.
خیاطیان در ارزیابی از ظرفیت فناورانه و نوآورانه دانشگاه آزاد اسلامی به خصوص در دوره اخیر گفت: امروز نظام آموزشی دانشگاه آزاد به حوزه نوآوری وصل شده، در عین حال نهاد مالی و صندوق پژوهش و فناوری هم در دانشگاه آزاد اسلامی شکل گرفته است. همه اینها بسترهای مناسبی برای رشد و توسعه شرکتهای دانشبنیان هستند و این مسئله نشان میدهد که اجزای این زیستبوم به خوبی در دانشگاه آزاد در کنار یکدیگر قرار گرفتهاند.
وی با اشاره به ظرفیتها و پتانسیلهای شرکتهای دانشبنیان در خودکفایی کشور در تولید محصولات با فناوری بالا، گفت: یکی از نمونههای بارز این ظرفیتها، توانمندی دانش بنیانهای داخلی در تولید اقلام و تجهیزات مقابله با کرونا همزمان با شیوع این اپیدمی در کشور بود که بسیار چشمگیر و قابل تقدیر بود. ما اگر این ظرفیت را نداشتیم در تأمین بسیاری از اقلام و تجهیزات مقابله با این بیماری مهلک دچار مشکل میشدیم.
رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری، افزود: به طور مثال شرکتهای دانشبنیان ما با تولید دستگاههای ونتیلاتور نیاز کشور به این دستگاه حیاتی را برطرف کردند. ما حتی اگر تحریم هم نبودیم این دستگاهها در اختیار مردم ما قرار نمیگرفت، چرا که یک دستگاه حیاتی برای بیماران کرونایی بود و بسیاری از کشورها خود در تأمین آن با مشکل مواجه بودند. در تهیه و تولید سایر اقلام مقابله با کرونا نظیر مواد ضدعفونیکننده و ماسک نیز شرکتهای دانشبنیان ما با حمایتهایی که از آنها صورت گرفت توانستند کمبودها را جبران و کشور را از این گذرگاه سخت عبور دهند.
توسعه بازار، از مشکلات جدی شرکتهای دانشبنیان
این استاد دانشگاه در بخش دیگری از سخنانش یکی از مشکلات جدی شرکتهای دانشبنیان را بازار محصولات این شرکتها عنوان کرد و گفت: دولت برای رفع این مشکل مصمم است و قانون جهش تولید دانشبنیان نیز خلاءهای موجود در این زمینه را شناسایی و برای آن تدابیری اندیشیده است. با اینکه اجرای این قانون بار مالی بسیار زیادی برای دولت دارد، اما دولت با آن همراه است و عزم خود را بر توسعه شرکتهای دانشبنیان در کشور قرار داده است.
خیاطیان با تأکید بر عزم دولت سیزدهم به توسعه بازار شرکتهای دانشبنیان، گفت: دولت در حمایت از بازار شرکتهای دانشبنیان طی بخشنامهای به وزارتخانهها و دستگاههای مختلف اعلام کرد که خرید هر محصول خارجی که در داخل کشور نمونه مشابه دارد ممنوع است. این بخشنامه به توسعه بازار شرکتهای دانشبنیان کمک میکند. دولت از سایر ابزارها و پتانسیلهای موجود هم در حمایت از این شرکتها استفاده خواهد کرد.
رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر اینکه این مرکز چقدر از ظرفیتهای دانشبنیانی و نخبگانی برای توسعه فعالیتهای خود استفاده میکند؟ گفت: یکی از ماموریتهای اصلی ما در مرکز که مورد تاکید رئیس جمهور هم هست، توسعه شبکه نخبگانی است. در این راستا ما در مرکز به عنوان حلقه اتصال بدنه نخبگانی به دولت از همه صاحبنظران، صاحبان تجربه و کسانی که ایدهای دارند و میتوانند به دولت در پیشبرد اهدافش کمک کند دعوت میکنیم نقطه نظرات خود را با ما درمیان بگذارند.
ورود مرکز بررسیهای استراتژیک به حوزه آسیبشناسی زیستبوم نوآوری کشور
خیاطیان در ادامه از ورود مرکز بررسیهای استراتژیک به حوزه آسیبشناسی زیستبوم نوآوری کشور خبر داد و گفت: در مسئله حمایت از شرکتهای دانشبنیان که آییننامههای آن نیز در دولت در حال تنظیم است، مرکز بررسیهای استراتژیک ورود کرده و تمام تلاش ما این است که از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان در توسعه اقتصادی کشور استفاده حداکثری شود.
رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری در پایان با تأکید بر اینکه دولت سیزدهم در حمایت از نخبگان اهتمام جدی دارد، گفت: یکی از جلوههای حضور نخبگان هم همین شرکتهای دانشبنیان هستند. دولت نیز برای استفاده از ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان برنامههای متنوعی را پیشبینی کرده است.
انتهای پیام/4164/
انتهای پیام/