مشاهده کوسه در فاصله ۲۰ سانتیمتری با «تراموای زیردریایی»
سجاد خاکی در حاشیه برگزاری نمایشگاه رویداد عصر امید دانشگاه آزاد اسلامی در مصلای تهران که با شرکت فناور و ایده «تراموای زیردریایی» در این رویداد حضور یافته است در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا اظهار کرد: این ایده هنوز تبدیل به محصول نشده و برای تبدیل آن به محصول به ۱۵ میلیارد تومان سرمایه نیاز داریم، بهخصوص در مناطقی که جزایر مرجانی هستند.
وی اضافه کرد: در دبی یک رستوران کنار صخره مرجانی مصنوعی ایجاد کردهاند که ورودی آن به پول زیادی نیاز دارد و افرادی که به آن رستوران آکواریومی مراجعه میکنند، باید هزینه زیادی بپردازند و هزینه تأمین اکسیژن آب آن آکواریوم را هم بدهند.
طراح و ایدهپرداز «تراموای زیردریایی» که با حمایت مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام در رویداد عصر امید حضور دارد با بیان اینکه سه آکواریوم بزرگ در ایران ( انزلی، اصفهان و کیش) داریم، تبیین کرد: ایده ما هزینه نگهداری جانداران دریایی را ندارد و کسی که آکواریوم زده، باید هزینه تأمین اکسیژن آب آن آکواریوم را بدهد، یک کمپرسور هوا باید روشن باشد و مواد غذایی ماهیها، گرما و سرمای آنها را تأمین کند؛ چراکه در آن شرایط اختلاف دما بسیار زیاد است.
خاکی یادآور شد: در طرح «تراموای زیردریایی» فضا لازم داریم و میتوانیم آن را رستوران کنیم و قادریم هر کابین را تبدیل به یک رستوران کنیم تا افراد داخل آن به گشت و گذار بپردازند.
وی با بیان اینکه طراح و ایدهپرداز «تراموای زیردریایی» دارای جاذبه گردشگری است، ادامه داد: اگر این طرح را در کیش پیاده کنیم، مسلماً مسافران کیش بیشتر میشوند، هواپیمایی، هتلها، تاکسیرانی، سوپرمارکتها تقویت خواهند شد و برای صنوف درآمدزایی ایجاد میکند.
تراموا قابلیت عکاسی کردن دارد
این پژوهشگر دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام گفت: زمانی که سوار «تراموای زیردریایی» میشوید با حضور در زیر دریا به گردشگری خواهید پرداخت و حتی از داخل تراموا قابلیت عکاسی کردن وجود دارد و حتی میتوانید جانوران دریایی را با پخش کردن غذا به سمت خود جذب کنید.
طراح و ایدهپرداز «تراموای زیردریایی» که با حمایت مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام در رویداد عصر امید حضور دارد، توضیح داد: در مناطقی از دنیا افراد داخل قفسهای فولادی با لباس غواصی و اکسیژن میروند و کوسهها را مشاهده میکنند؛ البته افراد مسن یا معلولیت جسمی قادر به این کار نیستند؛ اما در ایده ما فرد ویلچرنشین بهراحتی در تراموا قرار گرفته و یک کوسه را در فاصله ۲۰ سانتیمتری از پشت شیشه تماشا میکند.
بیشتر بخوانید:
تولید کفی و کفش طبی برای جلوگیری از زخمهای دیابتی پا
افزایش ماندگاری گوجه فرنگی بدون استفاده از یخچال
ایجاد بستری بومی، امن و انعطافپذیر برای تحلیل علمی دادهها
خاکی اضافه کرد: جداره «تراموای زیردریایی» پلی کربنات بوده و دارای شفافیت عالی بوده و قادر است مقابل ضربات نیز مقاومت کند.
این پژوهشگر دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام در پاسخ به این سؤال که آیا جداره «تراموای زیردریایی» در مقابل حادثه ایمن است؟ بیان کرد: این ایده اگر محصول شود در برابر هر حادثهای ایمن است و امکان ندارد شیشهها بشکنند و اگر هم بشکنند برنامه لازم را برای آن داریم و در سریعترین زمان افراد خارج میشوند، بدون اینکه کسی به آنها کمک کند و کارها مکانیزه انجام میشود.
طراح و ایدهپرداز «تراموای زیردریایی» که با حمایت مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام در رویداد عصر امید حضور دارد گفت: بازدید از «تراموای زیردریایی» برای بازدیدکنندگان ارزان است و برای ردههای سنی مختلف محدودیتی برای بازدید نیست.
وی در پاسخ به این سؤال که رویداد گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی «عصر امید» را در جذب سرمایهگذار چگونه ارزیابی میکنید؟ به آنا گفت: در صورتی که مسئولان همت کرده و روی طرحها سرمایهگذاری کنند، مخترعان بدون دغدغه اقتصادی میتوانند روی اختراع متمرکز شوند.
این پژوهشگر دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام توضیح داد: دردسرهای زیادی در سایر طرحها دیدهام و بسیاری از اختراعاتی که دولت برای بررسی تحویل میگیرد و در مرحلهای حتی مسکوت میماند.
طراح و ایدهپرداز «تراموای زیردریایی» که با حمایت مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام در رویداد عصر امید حضور دارد، تبیین کرد: باید بخش خصوصی و دولت برای حمایت از مخترعان همت بیشتری داشته باشند، مسئولان زمانی جوان بودند و رفتند و کارهای بزرگ ازجمله حضور در دفاع مقدس و مقابله با بحران انجام دادند، در حالی که هیچ کدامشان پسر وزیر و وکیل نبودند و جزء مردم عادی بودند.
خاکی تبیین کرد: مردم هم از همین کشور و نژاد هستند و باید مسئولان به جوانان اجازه دهند که صنعت را تغییر دهند؛ اما متأسفانه برخی مسئولان به جوانان اطمینان نمیکنند. در برخی وزارتخانهها عنوان کردم که میتوانم در زمینه اختراع دانشبنیان مرتبط با وزارتخانه کمکتان کنم و کسی از من نپرسید چگونه میخواهی این مشکل را رفع کنی و حمایت لازم را نداشتند.
به گزارش آنا، رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان «عصر امید» بهمنظور معرفی و ارائه تجهیزات، محصولات، دستاوردها و فعالیتهای حوزه فناوری و نوآوری دانشگاه با هدف ارائه بستری برای ایجاد کسب و کارهای نوپا و دانشبنیانی و فرصتی برای اشتغالآفرینی دانشجویان در چهلمین سالگرد راهاندازی این دانشگاه با شعار ۱۰۰۰ گروه پژوهشی و زیرساخت، ۱۰۰۰ ایده و استارتآپ و ۱۰۰۰ شرکت فناور و خلاق برنامهریزی شده است.
رویداد ملی گام دوم (رویداد عصر امید) از هشتم تا ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ به مدت چهار روز در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) تهران برگزار و بخشی از فعالیت ۴۰ ساله دانشگاه آزاد اسلامی در حوزههای مختلف آموزش و پرورش نیروی انسانی، فرهنگ، اقتصاد، علوم پزشکی، علوم مهندسی، علوم انسانی و ... عرضه میشود.
انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/
انتهای پیام/