صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۸ - ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
آنچه در رویداد «عصر امید» خواهید دید/ ۱۵۵؛

آفت‌کشی برای نجات‌ محصولات کشاورزی/ کرم سفید ریشه درخت در دام فناوران

طراح و سازنده «آفت‌کش کرم سفید ریشه درخت انجیر» عنوان کرد که این محصول از آسیب به محصولات درخت انجیر و دیگر درختان جلوگیری می‌کند و نجات‌بخش محصولات کشاورزی است.
کد خبر : 661513

مجید احمدزاده در حاشیه برگزاری نمایشگاه عصر امید دانشگاه آزاد اسلامی در مصلای تهران که با طرح «آفت‌کش کرم سفید ریشه درخت انجیر» در بخش ایده‌ها و استارت‌آپ‌های این رویداد حضور دارد درباره طرح خود به خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا گفت: اظهار کرد: ایده این کار تقریباً از سال ۹۶ آغاز شد. در شهرستان نی‌ریز و استهبان در بخش کشاورزی دو محصول انجیر دیم و پسته بیشتر کشت می‌شوند به همین دلیل برای کاهش آفات این محصولات باید اقدام لازم انجام می‌گرفت.


وی افزود: درخت انجیر آفت خاص خودش را دارد و برای مقابله این آفت‌ها سم از خارج ایران وارد می‌شود. از سال ۹۶ به بعد تقریباً دو سال کار علمی انجام دادیم که به نتیجه‌گیری‌های خاصی در زمینه درخت انجیر و پسته رسیدیم و حدود ۶ ماه تا یک سال طول کشید تا در ادامه با کار آزمایشگاهی بتوانیم این محصول را در مقیاس نیمه‌صنعتی تولید کنیم.




بیشتر بخوانید:


تولید ماشین‌آلات سنگ‌شکن و تأسیسات جانبی‌


آزمایشگاهی برای خدمت به طرح‌های پژوهشی و علمی محققان


محصول گل محمدی دانشگاه آزاد زیر ذره‌بین مشتریان خارجی


ایجاد بستری بومی، امن و انعطاف‌پذیر برای تحلیل علمی داده‌ها




طراح و تولیدکننده «آفت‌کش کرم سفید ریشه درخت انجیر» مستقر در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد نی‌ریز گفت: این محصول آفت‌کش کرم ریشه درخت انجیر بوده که در هر مکانی اسم خاصی دارد؛ به دلیل داشتن حالت خرطوم فیل به کرم طوقه‌دار معروف است. این کرم در ۲۰ تا ۳۰ سانتیمتری خاک در ریشه درخت انجیر قرار می‌گیرد و با شاخک‌های بسیار قوی که دارد ریشه را می‌خورد. وقتی ریشه خورده شود نمی‌تواند، مواد غذایی مغذی از خاک را بگیرد و در نتیجه میوه تشکیل نمی‌شود و اگر تشکیل شود، شادابی و سرحالی خودش را ندارد.


احمدزاده اضافه کرد: آفت‌کش کرم ریشه درخت انجیر یا کرم طوقه‌دار، بین ۵۰ تا ۶۰ درصد آن عصاره گیاهان بوده و بعضی از این گیاهان بومی منطقه نی‌ریز و استهبان هستند و درصد باقیمانده مواد شیمیایی است. برای تهیه این آفت‌کش در یک تیم تحقیقاتی با همکاری طاهره خصوصی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نی‌ریز و مجید بوجاران روش‌های بسیار متعددی بررسی شد تا این محصول ساخته شد. این آفت‌کش چندکاره بوده و برای درخت پسته هم استفاده شده و نتیجه قابل قبول گرفتیم.


وی با ارزیابی جشنواره رویداد گام دوم دانشگاه با عنوان «عصر امید» عنوانی کرد: این اتفاق عالی بوده به این دلیل که کارها و فعالیت‌های انجام‌شده توسط دانشجویان در مراکز تحقیقات و رشد دیده می‌شود به‌عنوان نمونه محصول ما به مدت بیش از یک سال بود که به دنبال مجوز فروش و سرمایه‌گذار بودیم؛ اما اینجا اصلاً کسی ما را نمی‌بیند. امیدواریم در این رویداد سرمایه‌گذار پیدا کنیم و برای کسب مجوز فروش از طریق مسئولان همکاری‌های خوبی انجام پذیرد.


به گزارش آنا، رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان «عصر امید» به‌منظور معرفی و ارائه تجهیزات، محصولات، دستاوردها و فعالیت‌های حوزه فناوری و نوآوری دانشگاه با هدف ارائه بستری برای ایجاد کسب و کارهای نوپا و دانش‌بنیانی و فرصتی برای اشتغال‌آفرینی دانشجویان در چهلمین سالگرد راه‌اندازی این دانشگاه با شعار ۱۰۰۰ گروه پژوهشی و زیرساخت، ۱۰۰۰ ایده و استارت‌آپ و ۱۰۰۰ شرکت فناور و خلاق برنامه‌ریزی شده است.


رویداد ملی گام دوم (رویداد عصر امید) از امروز هشتم تا ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ به مدت چهار روز در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) تهران برگزار و بخشی از فعالیت ۴۰ ساله دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه‌های مختلف آموزش و پرورش نیروی انسانی، فرهنگ، اقتصاد، علوم پزشکی، علوم مهندسی، علوم انسانی و ... عرضه می‌شود.


گفتگو: حسین عقابی


انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/

انتهای پیام/

ارسال نظر