صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۱:۰۰ - ۰۴ خرداد ۱۴۰۱
رویداد «عصر امید»/۷۹؛

ساخت دستگاهی که از سرمازدگی باغات سیب و هسته‌داران جلوگیری می‌کند

مدیر هسته فناور باوند عنوان کرد: دستگاهی را طراحی کرده‌ایم که از وقوع سرمازدگی باغات سیب و هسته‌داران جلوگیری می‌کند.
کد خبر : 661050

اسمعیل نبی‌زاده منتخب اصلی و شرکت‌کننده در رویداد گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان «عصر امید» در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا اظهار کرد: ایران دارای ۱۳ اقلیم بوده و یکی از اقلیم‌های سرد و نیمه‌خشک‌ آن نیز استان آذربایجان‌ غربی به‌خصوص جنوب این استان است که همه‌ساله با سرمازدگی بی‌وقت بهاره مواجه می‌شود.




بیشتر بخوانید:


تولید چای ماسالا با طعم‌های مختلف و قابلیت صادرات


تولید «کربن فعال» از پوست گردو و ضایعات کشاورزی


ارائه ایده «فرآوری ضایعات پسته»




وی اضافه کرد: با توجه به اینکه مزارع به‌خصوص باغات سیب و هسته‌داران همه‌ساله با سرمازدگی مواجه می‌شود برای کمک به کشاورزان در برابر سرمازدگی وارد عمل شدیم.


مدیر هسته فناور باوند مستقر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی با اشاره یادآور شد: یکی از راه‌های سرمازدگی آن است که درختان سیب را در شب‌های سرد آبیاری کنیم، در حالی که معمولاً با کمبود آب مواجه هستیم و ممکن است کشاورز نیز نتواند آب را فراهم و آبیاری را انجام دهد.


نبی‌زاده متذکر شد: براین اساس، دستگاهی طراحی کردیم که اگر ساعت ۲ بامداد نیز دمای هوا به زیر صفر برسد به طور اتوماتیک شروع به مه‌پاشی داخل باغ کرده و از این طریق سرمازدگی را کاهش یا از آن جلوگیری می‌کند.


وی اضافه کرد: مرحله آزمایشگاهی این دستگاه طی شده و مرحله گلخانه‌ای نیز در حال انجام است و فاکتورهای اقلیمی را نیز اندازه‌گیری می‌کند و قابلیت تنظیم در زمان‌های مختلف را دارد.


مدیر شرکت تعاونی کشت و صنعت مهر آذر آیاز بیان کرد: این دستگاه نه تنها در مزرعه، گلخانه و شرایط آزمایشگاهی کاربرد دارد؛ بلکه کمک بسیار مهمی به دانشجویان دکتری است که رساله دوره دکتری خود را با داده‌های واقعی ارائه کنند.


مدیر هسته فناور باوند توضیح داد: در این راستا به کمک کشاورزان و دانشجویان دوره دکتری آمدیم و با توجه به اینکه تخصصم فیزیولوژی گیاهی است با کمک دو همکار دیگر این دستگاه را طراحی کردیم که یکی متخصص ابزارآلات الکترونیکی و نفر دوم دارای دکتری باغبانی است.




بیشتر بخوانید:


طراحی نخستین دستگاه حفاری


تمام‌هیدرولیک تا عمق هزار و ۵۰۰ متر




نبی‌زاده بیان کرد: نخبگان و مخترعان دوست دارند کار خود را تبلیغ کنند تا دیده شود و یکی از مزایای رویداد گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی آن است که با کسب اطلاعات از سایر واحدها مطلع می‌شویم همکاران چه دستاوردهایی داشته‌اند و تشویق شویم تا در رویداد سال‌های آینده جزء مدعیان باشیم.


به گزارش آنا، رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان «عصر امید» به‌منظور معرفی و ارائه تجهیزات، محصولات، دستاوردها و فعالیت‌های حوزه فناوری و نوآوری دانشگاه با هدف ارائه بستری برای ایجاد کسب و کارهای نوپا و دانش‌بنیانی و فرصتی برای اشتغال‌آفرینی دانشجویان در چهلمین سالگرد راه‌اندازی این دانشگاه با شعار ۱۰۰۰ گروه پژوهشی و زیرساخت، ۱۰۰۰ ایده و استارت‌آپ و ۱۰۰۰ شرکت فناور و خلاق برنامه‌ریزی شده است.


رویداد ملی گام دوم (رویداد عصر امید) از هشتم تا ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ به مدت چهار روز در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) تهران برگزار و بخشی از فعالیت ۴۰ ساله دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه‌های مختلف آموزش و پرورش نیروی انسانی، فرهنگ، اقتصاد، علوم پزشکی، علوم مهندسی، علوم انسانی و ... عرضه خواهد شد.


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/

انتهای پیام/

ارسال نظر