صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۵۰ - ۱۹ بهمن ۱۳۹۴

شرط‌های آمریکا برای نابود کردن داعش

نشانه‌های فشار آمریکا بر عراق برای تصویب قانون گارد ملی و تضعیف کمیته‌های مردمی هر روز بیشتر می شود. در همین راستا نماینده ائتلاف دولت قانون در سخنانی از پنج شرط آمریکا برای نابودی داعش پرده برداشت.
کد خبر : 66105

به‌گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به‌نقل از روزنامه الاخبار، بحث بر سر آینده کمیته‌های مردمی که مسئولیت مقابله با گروه داعش را برعهده دارند و از ژوئیه 2014 (تیر 1393) تاکنون توانسته‌اند بخش زیادی از اراضی را از تسلط این گروه درآورند، افزایش یافته است. در این میان، سیاستمداران وابسته به واشنگتن در عراق تلاش می‌کنند دولت را درباره موضوع نبرد با تروریسم تحت فشار قرار دهند و به نظر می‌آید که پس از آزادسازی چند شهر از دست داعش، جدل‌های سیاسی در این کشور بالاگرفته که همگی مربوط به پروژه آمریکا درباره ایجاد مناطق فدرال است.


عالیه نصیف نماینده ائتلاف دولت قانون در این‌باره گفت: «آمریکا شرط‌هایی را برای کمک به دولت عراق برای از بین بردن داعش مطرح کرده است که برخی از آنها مربوط به تصویب قانون گارد ملی، کاهش تعداد نیروهای کمیته‌های مردمی به 60 هزار نفر، موافقت با ایجاد مناطق فدرال، استقرار دوباره نیروهای آمریکایی در عراق و پیگرد گروه‌هایی است که آمریکا آنان را باندهای مسلح می‌نامد که درواقع همگی گروه‌های مقاومت در عراق هستند.»


این نماینده عراقی خاطرنشان کرد: «این شرط‌های آمریکا بیانگر آن است که واشنگتن در مدت گذشته در ائتلاف بین‌المللی در نبرد با داعش جدی نبوده است.»


وی تأکید کرد: «در عراق این اعتقاد وجود دارد که دولت آمریکا از پرونده نابودی داعش به عنوان ابزاری برای اجرای اهداف خود در عراق استفاده می‌کند.»


طرح گارد ملی که آمریکا خواستار تصویب قانون آن در عراق است، از موضوعات اختلاف برانگیز گروه‌های عراقی به‌شمار می‌آید. برخی گروه‌های عراقی به‌ویژه اعضای ائتلاف ملی آن را زمینه‌ای برای تجزیه عراق می‌دانند درحالی‌که اتحادیه نیروهای ملی که بیشتر نمایندگان آن از استان‌های موصل، صلاح‌الدین و الانبار هستند، از نسخه آمریکایی این طرح حمایت می‌کنند.


بر طبق این طرح، استان‌های عراق اختیارات امنیتی گسترده‌ای می‌یابند و می‌توانند به صورت موازی نیروهای مسلح غیرمرتبط با دولت تشکیل دهند که این امر در نهایت به تضعیف ارتش عراق منجر می‌شود.


فرماندهان بسیج مردمی در عراق همواره آمریکا را به تلاش برای ضربه زدن به تجربۀ موفقیت آمیز این نیروی مهم متهم می کنند، و تأکید دارند که دلیل این امر این است که بسیج مردمی با پروژه آمریکا در عراق همخوانی ندارد.




انتهای پیام/

ارسال نظر