تولید تخم مرغ با مکملهای روی و منگنز
محمدرضا خوشبین در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا اظهار کرد: رساله دکتری من شامل مکملهای آلی از منگنز و روی بود و روی دو موضوع متمرکز شدیم اول تولید تخممرغهای غنی شده از منگنز و روی به خاطر اینکه این عناصر از طریق تخم مرغ وارد بدن شوند.
وی افزود: این دو عنصر برای بدن مهم است و منگنز و روی میتواند با تشکیل آنزیم سوپراکساید و تری موتاز اولین سد دفاعی بدن در مقابل رادیکالهای آزاد را بسازد و از سرطان در انسان جلوگیری کند. اگر بتوانیم منگنز و روی را از طریق مواد غذایی وارد بدن کنیم نسبت به قرصها و مواد شیمایی این جذب طبیعی بسیار بالا خواهد بود.
خوشبین اعلام کرد: در گام دوم من روی این موضوع متمرکز شدم که واحدهای مرغداری تخمگذار در سطح کشور وقتی به آخر دوره تولید می رسند پوسته تخممرغها نازک و شکننده می شود و خسارت زیادی برای مرغدار ایجاد شده و ناچار میشود در هفته ۷۵ یا ۸۰ تولید به خاطر نازک شدن بیش از حد پوسته تخممرغ، کشتار مرغهای تخمگذار را انجام و دوباره وارد چرخه پولت شود و این خسارت زیادی را به صنعت مرغ تخمگذار در کشور وارد میکند.
وی ادامه داد: با روشهایی میتوان در مرغ مسن پوسته تخممرغ را قویتر و استحکام بیشتری داد و دوره تولید را تا ۱۲۰ هفته هم ادامه داد. این مکمل هم در استحکام پوسته و هم تولید تخممرغ تاثیر مثبتی دارد و با این مکمل میتوان جلوی ورود مکملهای خارجی را گرفت و هم به صنعت مرغ تخم گذار در کشور کمک کرد.
وی درباره اشتغالزایی این طرح افزود: چون این طرح دانشگاهی است و هنوز به مرحله اجرا نرسیده در زمینه اشتغالزایی و هزینه تمام شده نمیتوان اظهار نظر کرد اما قطعا اگر به تولید انبوه برسد اشتغالزایی به دنبال دارد.
خوشبین که از واحد کاشمر در این رویداد حضور یافته است درباره حمایت دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی میتواند به عنوان یک حامی کمک کند تا بتوان ایدهها را انجام داد و عملیاتی کرد و من هم از حمایت واحد کاشمر در خراسان رضوی بهره میگیرم.
وی درباره رویداد گام دوم اظهار کرد: کار بسیار جالبی است اگر این ایدهها توسط دانشگاهها حمایت شوند و جنبه عملیاتی به خود بگیرند میتوانند منشأ تغییر و تحول اساسی در مسائل کشور باشند. انشالله جزو حاضرین در رویداد گام دوم خواهم بود.
گفتنی است؛ رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با شعار«عصر امید» از هشتم تا یازدهم خردادماه در مصلی تهران برگزار می شود و میزبان ۳ هزار شرکت دانش بنیان، آزمایشگاه و زیرساخت،گروه پژوهشی و استارتآپ است.
انتهای پیام/۴۰۴۰/
انتهای پیام/