صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۵۳ - ۰۲ خرداد ۱۴۰۱

تزریق داروهای مکانیکی در سلول‌های زنده به کمک فناوری نانو

دانشمندان با مطالعه مکانیک سلولی و حتی تغییر تعادل مکانیکی سلول‌ها با استفاده از تراشه‌های سیلیکونی به‌عنوان یک مکانیسم مداخله درون‌سلولی می‌پردازند تا به‌عنوان داروهای مکانیکی با ورود به سلول‌های زنده برای دست‌کاری سلولی استفاده شوند.
کد خبر : 660626

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری آنا از پایگاه خبری فناوری نانو، محققان نشان دادند که می‌توان ساختارهایی که از آن‌ها به‌عنوان داروهای مکانیکی یاد می‌شود را وارد سلول‌های زنده کرد و از این روش برای دست‌کاری سلولی استفاده نمود.


سلول‌های HeLa دارای قطر متوسط ۲۰-۲۱ میکرومتر هستند. از نظر فناوری نانو، این ابعاد بسیار بزرگ است و بنابراین جای تعجب نیست که محققان به دنبال استفاده از روش‌های میکروالکترونیک برای ساخت دستگاه‌های کوچکی باشند که بتوان آن را در داخل سلول‌های زنده قرار داد.


در طول سال‌ها، دانشمندان متوجه شدند که مکانیک سلولی، خواص مکانیکی سلول‌ها و بارهای مکانیکی درون‌سلولی آن‌ها، به‌اندازه بخش بیوشیمیایی سلول برای عملکرد دقیق سلول ضروری است.


دانشمندان با مطالعه مکانیک سلولی و حتی تغییر تعادل مکانیکی سلول‌ها با استفاده از تراشه‌های سیلیکونی به‌عنوان یک مکانیسم مداخله درون‌سلولی می‌پردازند.


دانشمندان این فرضیه را مطرح کردند که آنچه آن‌ها «داروهای مکانیکی» نامیدند، مکانیک سلولی را در طول میتوز (تقسیم سلولی) بی‌ثبات می‌کند و به آن‌ها اجازه می‌دهد تا تقویت‌ها و محدودیت‌های درون‌سلولی را مطالعه کنند.


برای آزمایش فرضیه خود، این تیم دستگاه‌هایی با شکل‌های مختلف (ستاره و دیسک) و قطر (۱۳٫۷ میکرومتر و ۲۳٫۵ میکرومتر) و با ضخامت‌های متفاوت (۵۰، ۱۱۰، ۲۳۰ و ۵۰۰ نانومتر) طراحی و ساختندبه گونه‌ای که نتایج نشان می‌دهد که سلول‌های HeLa علاقه‌مند به درونی‌سازی دستگاه‌های بزرگ با ویژگی‌های مشابه ساختارهای شبه ۱ بعدی هستند دقیقاً شبیه ساختارهای ستاره‌ای شکلی هستند. این نتایج نشان می‌دهد که شکل ذرات نقش غالبی در درون سازی سلول‌های HeLa ایفا می‌کند.


این داروهای مکانیکی امکان تعیین و اندازه‌گیری نیروهای درون‌سلولی و مسیرهای درونی سازی (که جنبه مهمی در مطالعات نانوسم شناسی دارد) را باز می‌کند. آن‌ها همچنین می‌توانند با تغییر چرخه سلولی، اختلالات مکانیکی درون‌سلولی ایجاد کنند و حتی اگر لازم باشد، سلول‌ها را از بین ببرند.


فناوری ساخت که توسط محققان استفاده می‌شود امکان ساخت دستگاه‌هایی با اشکال و ابعاد مختلف را به‌منظور درک بهتر فرآیندهای درونی‌سازی سلولی، اساس تأثیر مکانیکی بر چرخه سلولی و حتی مرگ سلولی و دستگاه‌های حامل دارو ارائه می‌دهد.


هر چند انجام تحقیقات زیست‌شناسی سلولی با تراشه‌های درون‌سلولی در مراحل ابتدایی است. با این حال، پیشرفت‌های مداوم در ساخت و کوچک‌سازی تراشه‌ها راه‌هایی را برای کاربردهای متعدد تراشه‌های سیلیکونی در داخل سلول‌های زنده باز می‌کند.


انتهای پیام/۴۱۲۹/


انتهای پیام/

برچسب ها: نانو نانودارو
ارسال نظر