صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۳۸ - ۰۲ خرداد ۱۴۰۱

تولید نسل جدید نانو آب‌شیرین‌کن با سرعت چندهزار برابر بیشتر

در حال حاضر دو راه اصلی برای نمک‌زدایی از آب وجود دارد. در روش حرارتی، از گرما برای تبخیر آب دریا استفاده می‌شود به‌طوری‌که آب خالص پس از تبخیر و متراکم شدن، تولید ‌می‌شود. در اسمز معکوس، از فشار برای عبور دادن آب از غشا برای جداسازی نمک، استفاده می‌شود. هر دو روش به انرژی زیادی نیاز دارند. اما آزمایش‌های جدید نشان می‌دهد که نانوکانال‌های فلوئوردار به انرژی کمی نیاز دارند و مزایای دیگری نیز دارند.
کد خبر : 660624

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری آنا،کمبود آب یک مشکل رو به رشد در سراسر جهان است. نمک‌زدایی از آب دریا یک روش شناخته شده برای تولید آب آشامیدنی است اما هزینه‌های انرژی در این فرآیند زیاد است. برای اولین بار، محققان از نانو ساختارهای مبتنی بر فلوئور برای فیلتر کردن نمک از آب استفاده کردند. در مقایسه با روش‌های نمک‌زدایی کنونی، این نانوکانال‌های فلوئوردار سریع‌تر کار می‌کنند، به فشار کمتر و انرژی کمتری نیاز دارند و فیلتر مؤثرتری هستند.


اگر تابه‌حال با ماهیتابه‌ای با روکش تفلون نچسب غذا پخته باشید، احتمالاً دیده‌اید که مواد مرطوب به‌راحتی درون تابه می‌چرخند. این چرخش به این دلیل اتفاق می‌افتد که جزء اصلی تفلون فلوئور است، عنصری سبک وزن که به‌طور طبیعی آب‌گریز است. تفلون همچنین می‌تواند برای خط لوله‌ها برای بهبود جریان آب استفاده شود. چنین رفتاری توجه یوشیمیتسو ایتوه، استادیار گروه شیمی و زیست‌فناوری دانشگاه توکیو و تیمش را به خود جلب کرد. این موضوع الهام‌بخش آن‌ها شد تا بررسی کنند که چگونه لوله‌ها یا کانال‌های ساخته شده از فلوئور ممکن است در مقیاس بسیار متفاوت، در مقیاس نانو، کار کنند.


وی می‌گوید: «ما کنجکاو بودیم که ببینیم یک نانوکانال فلوئوردار چقدر ممکن است در فیلتر کردن انتخابی ترکیبات مختلف، به‌ویژه آب و نمک مؤثر باشد. پس از اجرای برخی شبیه‌سازی‌های کامپیوتری پیچیده، به این نتیجه رسیدیم که ارزش زمان و تلاش برای ایجاد یک نمونه اولیه را دارد.»


در حال حاضر دو راه اصلی برای نمک‌زدایی از آب وجود دارد. در روش حرارتی، از گرما برای تبخیر آب دریا استفاده می‌شود به‌طوری‌که آب خالص پس از تبخیر و متراکم شدن، تولید ‌می‌شود. در اسمز معکوس، از فشار برای عبور دادن آب از غشا برای جداسازی نمک، استفاده می‌شود. هر دو روش به انرژی زیادی نیاز دارند. اما آزمایش‌های ما نشان می‌دهد که نانوکانال‌های فلوئوردار به انرژی کمی نیاز دارند و مزایای دیگری نیز دارند.»


این تیم با سنتز شیمیایی حلقه‌های فلوئور نانوسکوپی، غشاهای فیلتراسیونی را ایجاد کردند که در یک‌لایه لیپیدی غیرقابل نفوذ، روی‌هم چیده شده و جاسازی شدند. آن‌ها چندین نمونه آزمایشی با نانورینگ بین ۱ تا ۲ نانومتر ایجاد کردند.»


یوشیمیتسو ایتوه می‌گوید: «دیدن نتایج بسیار هیجان‌انگیز بود. کانال‌های کوچک‌تر ما مولکول‌های نمک ورودی را کاملاً جداسازی می‌کردند و کانال‌های بزرگ‌تر نیز همچنان نسبت به سایر روش‌های نمک‌زدایی و حتی پالایه‌های نانولوله‌های کربنی پیشرفت داشتند. تعجب واقعی برای من این بود که این فرآیند با چه سرعتی انجام شد. نمونه ما چندین هزار برابر سریع‌تر از دستگاه‌های معمولی صنعتی و حدود ۲۴۰۰ برابر سریع‌تر از دستگاه‌های آزمایشی نمک‌زدایی مبتنی بر نانولوله کربنی کار کرد.»


انتهای پیام/۴۱۲۹/


انتهای پیام/

ارسال نظر