صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۱۷ - ۰۲ خرداد ۱۴۰۱

«بایدن» می تواند تا ۲۰۲۴ در کاخ سفید بماند؟

ناظران و تحلیلگران عرصه داخلی آمریکا نسبت به آینده جو بایدن در کاخ سفید با دیده تردید می نگرند، روند ادامه دار کاهش محبویت، ناتوانی در مهار تورم، بحران اقتصادی، وضعیت پرسش برانگیز جسمانی و ذهنی همگی بیم از آن دارد در صورت سلطه جمهوریخواهان بر کنگره، بایدن با استیضاح مواجه شود.
کد خبر : 660616

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، این مسئله مرکز توجه اکثر رسانه‌ها و مراکز نظرسنجی آمریکایی و بین‌المللی قرار گرفته است، بطوریکه در نظرسنجی‌ها بر موضوع استیضاح جو بایدن که هنوز نیمه‌راه ریاست جمهوری خود را طی نکرده، متمرکز شده است.


بحث استیضاح بایدن آن‌گونه در محافل سیاسی و اجتماعی آمریکا شدت یافته که زمزمه‌های آن از هم‌اکنون از این اقدام شنیده می‌شود که در صورت تسلط حزب جمهوری‌خواه بخصوص بر مجلس نمایندگان در انتخابات میان‌دوره‌ای آبان ماه امسال، روی دهد.


نظرسنجی که طی روزهای اخیر توسط دانشگاه «دانشگاه امهرست ماساچوست» (University of Massachusetts Amherst) به عمل آمده حاکی است که بیش از دو سوم جمهوری‌خواهان گفته‌اند در صورت به دست آوردن اکثریت کرسی‌ها در مجلس نمایندگان در انتخابات میان‌دوره‌ای توسط این حزب، جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا باید استیضاح شود.


تارنمای خبری دانشگاه امهرست ماساچوست درباره این نظرسنجی می‌نویسد: از یک هزار پرسش شونده دراین نظرسنجی، ۶۸ درصد جمهوری‌خواهان و رای دهندگان به ترامپ، همچنین ۶۶ درصد از محافظه‌کاران خواهان آن هستند تا جو بایدن از سوی کنگره تحت اتهاماتی همچون خیانت، رشوه یا سایر جرائمی که بنا بر معیارهایی که در قانون اساسی آمریکا برای یک استیضاح رسمی موضوعیت دارند، متهم و به استیضاح کشانده شود.


بنا بر دیگر نتایج این نظرسنجی در پاسخ به این پرسش که آیا مجلس نمایندگان تحت اختیار جمهوری‌خواهان «باید» بایدن را مورد استیضاح قرار دهند، ۴۴ درصد از پرسش‌شوندگان پاسخ مثبتی داده و ۵۳ درصد نیز گفته‌اند، «فکر» می‌کنند این کار باید انجام شود.


«تاتیشه نتتا» ( Tatishe Nteta,)، مدیر دانشگاه امهرست در اظهارنظری در خصوص نتایج این نظرسنجی گفت: «تصمیم استیضاح یک رئیس‌جمهور زمانی به‌عنوان آخرین راه‌حل برای یک رئیس‌جمهوری به کار برده می‌شود که مرزهای قوانین، ارزش‌ها و اخلاقیات را زیر پا نهاد و یا از آن عبور ‌کند.


در حالی از اکنون نظرسنجی‌ها پیرامون استیضاح جو بایدن در حال شدت گرفتن است که تورم اقتصادی در آمریکا و تحت ریاست جمهوری بایدن ادامه دارد و قیمت‌ها سریع‌تر از افزایش حقوق کارمندان و کارگران در این کشور حرکت می‌کند؛ بازار مسکن آمریکا دچار رکود شده و تعداد بیشتری از شهرنشینان در کلان‌شهرها در حال مهاجرت به مناطق ارزان‌تر این کشور هستند. زمزمه‌هایی از رکودی مانند آنچه در سال ۲۰۰۷ رخ داد به گوش می‌رسد.


وزارت کار آمریکا، تورم در ماه آوریل (ماه گذشته میلادی) را ۸.۳ درصد اعلام کرده است که همچنان در بالاترین سطح در ۴۰ سال گذشته است. تورم در ماه مارس ۸.۵ درصد بود.


مشکلات در زنجیره تأمین، جنگ اوکراین و تقاضای بسیار از سوی مصرف‌کنندگان، قیمت کالاها را همچنان در آمریکا در بالاترین سطح خود در ۴۰ سال گذشته نگاه داشته است


نظرسنجی جدید مرکز تحقیقات عمومی آسوشیتدپرس نیز نشان می‌دهد که محبوبیت جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا در ماه جاری میلادی (مه) به پایین‌ترین سطح در دوره ریاست‌جمهوری‌ وی سقوط کرده و بیشترین بدبینی به عملکرد بایدن در میان دموکرات‌ها است.


بر اساس این نظرسنجی جدید، تنها ۳۹ درصد از آمریکایی‌ها عملکرد بایدن به‌عنوان رئیس‌جمهوری را تائید می‌کنند که کمتر از سطح محبوبیت وی در مقایسه با ماه گذشته است. به‌طورکلی، از هر ۱۰ آمریکایی تنها ۲ نفر معتقدند که آمریکا در مسیر درستی قرار دارد یا اقتصاد این کشور خوب است، درحالی‌که ماه گذشته از هر ۱۰ نفر ۳ نفر در این دو زمینه نظر مثبتی داشتند.


درهمین حال، میزان رضایت از عملکرد بایدن در میان دموکرات‌ها به ۷۳ درصد رسیده است که کاهش قابل توجهی نسبت به اوایل دوره ریاست جمهوری وی است، این در حالی بود که در نظرسنجی‌های آسوشیتدپرس که در سال ۲۰۲۱ انجام شد، محبوبیت بایدن در میان دموکرات‌ها هرگز به کمتر از ۸۲ درصد نرسیده بود.


این یافته‌ها نشان‌دهنده احساس نارضایتی گسترده در کشوری است که با مجموعه‌ای از چالش‌ها ازجمله تورم، خشونت مسلحانه، کمبود ناگهانی شیر خشک تا یک بیماری همه‌گیر مداوم در تقلا است و رئیس‌جمهوری این کشور را در حال این بحران‌ها ناتوان نشان داده است.


منبع: ایرنا


انتای پیام/۴۱۲۹/


انتهای پیام/

ارسال نظر