صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۲ - ۱۹ بهمن ۱۳۹۴

زمین احتمالا از ترکیب دو سیاره درست شده است

تئوری جدید دانشمندان حاکی از آن است که کره زمین از دو سیاره درست شده و نتیجه تصادم این دو سیاره به غیر از به وجود آمدن زمین، موجب تشکیل سیاره ماه شده است.
کد خبر : 66055

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ScienceAlert، براساس تحقیقات جدید محققان دانشگاه کالیفرنیا، زمین و یک سیاره فرضی با نام تیا (Theia) با هم برخورد کرده‌اند و حدود 4/5 میلیارد سال پیش با هم ادغام شدند. به گفته دانشمندان، این برخورد همچنین باعث شکل‌گیری ماه هم شده است.


نظریه اولیه دانشمندان این بود که زمین و تیا فقط از یک سمت به هم برخورد کرده‌اند و همین امر موجب شده که ماه در مدار قرار بگیرد و سپس دو سیاره برخلاف جهت همدیگر در فضا حرکت کنند. اما محققان دانشگاه کالیفرنیا می‌گویند که تیا نه تنها هرگز زمین را ترک نکرده، بلکه به شکل‌گیری و تکامل زمین هم کمک کرده است.


دانشمندان همچنین روی ایزوتوپ‌های اکسیژن سنگ‌هایی که فضاپیمای آپولو از ماه آورده است و سنگ‌های آتشفشانی لایه ترکیبی میانی زمین مطالعه کردند. از آنجاکه هر کدام از سیاه‌ها یک اثر اکسیژنی خاص خود دارد، با مطالعه روی محتویات اکسیژن، می‌توان تفاوت میان خاک ماه و سنگ‌های زمین را بررسی کرد.


اگر سیاره تیا با زمین صرفا فقط برخورد کرده باشد، به احتمال زیاد ماه هم از تیا درست شده است و سنگ‌های زمین و ماه باید ایزوتوپ‌های اکسیژنی متفاوتی داشته باشند. در حالی که دانشمندان ایزوتوپ‌های مشابه را در این دو سیاره پیدا کرده‌اند.


محققان می‌گویند: «ما هیچ تفاوتی میان ایزوتوپ‌های ماه و زمین ندیدیم و آنها غیرقابل تشخیص از هم دیگر هستند. تیا به احتمال زیاد هم با زمین و هم با ماه ترکیب شده است و حتی به صورت یکسان میان آنها توزیع شده است. این دلیلی است که ما تفاوتی میان ایزوتوپ‌های اکسیژنی آنها نمی‌بینیم».


محققان همچنین شواهدی را مطرح می‌کنند که در آن تیا یک سیاره در حال رشد بوده که حتی در زمان برخورد نیز این آثار وجود داشته است. تیا از نظر سایز اندازه زمین و مریخ بوده است.


اگر این فرضیه ثابت شود، این تحقیق کمک شایانی برای درک بهتر منشاء و تاریخچه تکامل کره زمین خواهد کرد.


مترجم: نسترن صائبی


انتهای پیام/

برچسب ها: کره زمین مریخ
ارسال نظر