مجمع عمومی فدراسیون فوتبال با حضور عزیزی خادم برگزار میشود؟
به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، ۱۰ خرداد روز مهمی برای فوتبال ایران است. فدراسیون فوتبال میتواند آن روز، آینده خود را بشناسد و تکلیف عزل مبهم و حتی مشکوک رییس فدراسیون توسط اعضای هیئترئیسه روشن خواهد شد. فوتبال کشورمان که دی ماه ۱۳۹۸ و پس از استعفای مهدی تاج از ریاست فدراسیون بلاتکلیف بود، اسفند ۹۹ با برگزاری انتخابات، کشتی خود را به شهاب الدین عزیزی خادم سپرد.
عزیزی خادم در شرایطی به فدراسیون آمد که نابسامانیهای تیمهای ملی از یک سو و بدهیهای بیپایانی که مشهورترینش مربوط به پرونده مارک ویلموتس بود، خیلیها را از آینده ناامید کرد. اما صعود از گذرگاه سخت و تاریخی بحرین و متعاقب آن رسیدن به جام جهانی با شعار سریع ترین و ارزان ترین، صعود دختران فوتبال ایران به جام ملتهای آسیا برای نخستین بار، بازگرداندن امید برای شکستن حکم ویلموتس و مواردی دیگر نشان میداد که در این دوره فوتبال سعی در بازسازی چهره خود در افکار عمومی و متخصصان دارد.
او که شاید برای خیلی از پیشکسوتان فوتبال چندان آشنا نبود اما در همین مدت با حمایت بزرگانی همچون محمد دادکان، علی کفاشیان، امیر عابدینی، داریوش مصطفوی، خداداد عزیزی، علی پروین، حسن روشن و محمد مایلی کهن مواجه شده که خیلی از آنها اتفاقا نشان دادهاند به راحتی از کسی تعریف نمی کنند.
به هر روی ۲۸ بهمن ۹۹ هیئترئیسه فدراسیون در تصمیمی عجیب عزیزی خادم را به رئیس معزول بدل کرد و تا الان هیچ کس هم به درستی نفهمیده که چرا این اتفاق افتاد و شاید مهمترین موضوع همان حرفهای درگوشی خود اعضا باشد که در محافل خصوصی وقتی با سوال "چرا این کار را کردید؟" مواجه می شدند، در پاسخ می گفتند: "تحویل مان نمی گرفت!"
اما حالا زمزمههای گوناگونی از ساختمان گرانیتی خیابان سئول به گوش می رسد. این که تحرکاتی آغاز شده تا مجمع را به بهانههای مختلف به تأخیر بیندازند و مگر این گونه چند صباحی بیشتر بر مسند بنشینند.
از سویی گفته میشود یکی از مواردی که برخی اعضای هئیترئیسه و دبیرکل در جلسه چهارشنبه خود در پی طرح موضوع درباره آن هستند، صحبت درباره عدم صدور اجازه حضور به عزیزی به مجمع ۱۰ خرداد است. جلسهای که البته تا این لحظه اطلاع رسانی صریحی درباره آن نشده و این هم خود محل سوال خواهد بود که چرا رسانههای فدراسیون در این باره اطلاعرسانی نمی کنند؟
به هر روی اگر چنین موضوعی واقعا مد نظر باشد، این پرسش پدید میآید که اساسا چنین بحثی می تواند قانونی تلقی شود؟
مطابق اساسنامه فعلی به نظر می رسد پاسخ این سوال منفی است. چرا که به ادعای عزیزی خادم در کمیته اخلاق که منجر به شکایت او هم از هیئترئیسه شد، اعضا هیچ مستندی برای عزل ارائه ندادهاند و مطابق بند ۳ ماده ۳۷ کامرانی فر که دبیر جلسه بوده، مرتکب تخلف شده است. از سویی مطابق با بند ۳ ماده ۶۳ اساسنامه مقررات و آرای کمیتههای اخلاق و انضباطی نمیتواند اختیارات مجمع عمومی در خصوص تعلیق یا اخراج اعضا را تحت تأثیر قرار دهد.
از سوی دیگر تا این لحظه کمیته استیناف حکمی در خصوص پرونده عزیزی خادم صادر نکرده است. مطابق بند ۳ ماده ۶۴ تصمیات کمیته استیناف در دیوان داوری ورزش CAS قابل اعتراض هستند و این یعنی حتی اگر رای کمیته استیناف برعلیه عزیزی خادم باشد، هنوز حکم او قطعی نیست و در هر صورت نباید قصاص قبل از جنایت کرد.
باید توجه داشت مطابق قانون و مقررات تعویق، تأخیر یا تغییر تاریخ و یا صورت جلسه مجمع عمومی خلاف قانون است و عزیزی خادم چه تبرئه شود و چه محکوم، باید در مجمع از عملکرد خود دفاع کند و اهالی فوتبال نیز در جریان دلایل عزل او قرار بگیرند. عزل، اخراج و مواردی از این دست از طرفیت های مجمع است و در صورتی که اجازه حضور به عزیزی خادم داده نشود، از این ظرفیت و اختیار قانونی سوء استفاده شده است.
هر گونه تغییر در صورت جلسه مجمع می تواند عواقب سهمناکی برای فوتبال ملی در سال جام جهانی داشته باشد.
انتهای پیام/۴۰۵۷/
انتهای پیام/