صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۵ - ۰۱ خرداد ۱۴۰۱
زلفی گل:

جشنواره حرکت آغاز جهاد علمی مرجعیت‌ساز است

وزیر علوم گفت: جشنواره حرکت آغاز جهاد علمی مرجعیت‌ساز است که در تاریخ علم و در سپهر علم ایران و جهان همچون خورشید می‌درخشد.
کد خبر : 660385

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محمدعلی زلفی‌گل، وزیر علوم صبح امروز در جشنواره بین‌المللی حرکت که در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار کرد: جشنواره حرکت آغاز جهاد علمی مرجعیت‌ساز است که در تاریخ علم و در سپهر علم ایران و جهان همچون خورشید می‌درخشد و آغازی برای دانشجویان است که باید قدر این فرصت را بدانند.


وی بیان کرد: انجمن‌های علمی چه در مقیاس دانشجویی و چه در مقیاس اساتید دانشگاه نهادهای غیردولتی اما مردمی هستند که در آن حرکت‌های تیمی و گروهی تجربه می‌شود که بسیار حائز اهمیت است زیرا یکی از مشکلاتی که در فرهنگ ما به آن توجه نمی‌شود اهمیت ویژه به فعالیت‌های گروهی و تیمی است.


این مقام مسئول اظهار کرد: انجمن‌های علمی دانشجویی و اساتید مهم‌ترین مکان است که هم‌صنف‌ها کار تیمی را تجربه کنند لذا برای دانشگاه‌ها نیز یک فرصت تلقی می‌شود و باید به‌عنوان خادمان شما در وزارت علوم قدر این فرصت را بدانیم.


زلفی‌گل گفت: انجمن‌های علمی ویژگی‌های منحصر به فردی همچون شور، شعور و شعف جوانی، استعدادهای ناب و انگیزه بالا دارند که اگر بستر سخت‌فزاری و نرم‌افزاری در دانشگاه‌ها شکل گیرد تجربیات و نتایج خوبی به همراه خواهد داشت و سکوی پرتابی برای دانشجویان در سپهر علم ایران و جهان است که باید از سکوی پرتاب انجمن‌های علمی استفاده کنیم تا دانشجویان با انگیزه و شعف را در سپهر علم و فناوری ایران و جهان پرتاب کنیم.


وزیر علوم بیان کرد: بهترین نوع سرمایه‌گذاری در انجمن‌های علمی است. نباید این تصور وجود داشته باشد که دانشگاه تمام توجه خود را به پژوهش و آموزش دهد و از بخش فرهنگی غافل شود چراکه این غفلت آموزش و پژوهش مطلوب را رقم نمی‌زند. در این راستا قانونی مصوب کردیم که دانشگاه‌ها باید ۳ درصد از بودجه دانشگاه‌ها را به فعالیت‌های فرهنگی اختصاص دهند.


وی عنوان کرد: تجربه نشان می‌دهد اگر به دانشجویان میدان دهیم اقداماتی با کمترین هزینه و بیشترین بهره‌وری انجام می‌دهند بنابراین تنها کافی است به انجمن‌های علمی، تشکل‌ها، انجمن‌های صنفی و غیره میدان دهیم و از ظرفیتشان بهره گیریم.


این مقام مسئول گفت: روسای دانشگاه‌ها باید بررسی کنند که در سال‌های اخیر چه تعداد پایان‌نامه و رساله دفاع شده است و دستاوردهای آن برای سایر دانشجویان به چه شکل بوده است. همچنین وظیفه دیگر روسای دانشگاه‌ها تشویق دانشجویان مقاطع پایین‌تر به حضور در جلسات دفاع و بهره‌گیری از اساتید مدعو دانشگاه‌ها برای برگزاری سمینار و ارائه علمی در کنار جلسه دفاع است.


وزیر علوم اظهار کرد: انجمن‌های علمی یک ظرفیت ویژه در کشور هستند که باید بین ۴۴۰ انجمن‌های علمی اساتید و انجمن‌های علمی هم صنف ارتباط برقرار شود تا شور و نشاط ویژه‌ای در دانشگاه‌ها برقرار شود.


وی خطاب به انجمن‌های علمی گفت: وظیفه شما ارتباط‌گیری بیشتر با صنعت و کارآفرینان موفق است. شبکه‌ای از فضیلت‌ها و رذیلت‌ها داریم که انجمن‌های علمی شبکه‌ای از فضیلت‌ها هستند و باید در مسیری حرکت کنیم که این به یکدیگر متصل شوند به این معنا که به‌جای برخورد با شبکه رذیلت‌ها بهتر است فضیلت‌ها را تقویت کنیم و وقتی این شبکه گسترش پیدا کرد آثار آن در جامعه نیز قابل لمس است.


زلفی‌گل خاطرنشان کرد: دانشگاه محلی است برای کسب تجربه آینده‌داران از این رو دانشجویی که به‌عنوان دانشجوی برتر انتخاب می‌شود در مسیر معرفی به عنوان استاد و فناور نمونه قرار گرفته‌اند. آینده اساتید متعلق به شما است خوشا به حال جامعه‌ای که نسل‌های آینده آن عاقل‌تر، داناتر و عالم‌تر از گذشته باشند. تحقق این مهم از وظایف اساتید است تا منجر به آینده ایران درخشان شود.


انتهای پیام/۱۰۴/


انتهای پیام/

ارسال نظر