صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۰ - ۰۱ خرداد ۱۴۰۱
علی اینانلو در گفت‌وگو با آنا:‌

از لطافت شاعری برای خدمت بهتر در لباس پلیس بهره می‌برم

شاعر شاغل در نیروی انتظامی معتقد است که با خواندن شعر می‌توان به آرامش رسید و دغدغه‌های روزمرگی را پشت سر گذاشت.
کد خبر : 660348

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، دیدگاه اکثریت جامعه به پلیس‌ها این است که به‌خاطر نوع کار خود، انسان‌هایی مقتدر و با روحیه‌ای خشک و منضبط هستند. در این میان، دیدن یک شاعر در لباس سبز پلیس می‌تواند موضوعی جالب باشد. این که روحیه حساس و لطیف یک شاعر چه نسبتی با کار نظامی دارد موضوعی است که در گفت‌وگو با علی اینانلو شاعر جوانی که در کسوت نیروی انتظامی مشغول خدمت است مطرح کرده‌ایم.


علی اینانلو متولد سال ۱۳۶۲ دانش‌آموخته رشته کارشناس مکانیک است. وی پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ است و هم‌اکنون در معاونت آموزش و فرهنگ ترافیک انجام وظیفه می‌کند. اینانلو از سال ۱۳۷۹ فعالیت خود را در زمینه سرودن شعر و ترانه آغاز کرده و شعرهای متفاوتی را در زمینه‌های مختلف تا به امروز سروده است. این شاعر تاکنون برگزیده جشنواره فاخته در سال ۱۳۹۸، داور جشنواره ناجا در دو سال ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ بوده است. کتاب شعر «زمان» مجموعه‌ای از اشعار علی اینانلو است که با محوریت غزل، قصیده و... به چاپ رسیده است. به همین بهانه با این شاعر پلیس به گفت‌وگو پرداخته‌ایم که در ادامه از نظر می‌گذرانید.


بدون باور هیچ اتفاقی نمی‌افتد


آنا: چه شد که به سرودن شعر روی آوردید؟‌


اینانلو:‌ بنا به علاقه و احساسی که داشتم به این سمت روی آوردم. این احساس و علاقه برگرفته از تفکر و تحصیلات پدرم بود؛ ایشان فوق لیسانس ادبیات فارسی هستند. کم کم جرقه‌هایی در خصوص نگارش و دست به قلم شدن در من زده شد. از ۱۲ سالگی به‌صورت مبتدی شروع به نگارش شعر کردم. بعدها شیوه نگارش و به قلم آوردن اشعارم را فرا گرفتم و تا این لحظه یک مجموعه شعر به‌نام «زمان» را به چاپ رسانده‌ام. نیمی از اشعارم غزل و نیمی دیگر شعر نو است. کتاب دوم‌ من به اسم «ناکجاآباد» مراحل آخر مجوز را سپری می‌کند تا به چاپ برسد. تخلصم هم کلمه «باور» است.


آنا: چرا تخلصتان «باور» است؟


اینانلو: فامیلی من اینانلو است؛ اینان به زبان ترکی یعنی «باور». نکته بعدی اینکه به‌نظر من بدون باور هیچ اتفاقی نمی‌افتد و قدم اول برای هر اتفاقی داشتن باور است. بنده با باور خود این افتخار این را داشته‌ام که سه سال پیاپی در سال‌های ۹۸ و ۹۹ و ۱۴۰۰ داور جشنواره شعر کل نیروی انتظامی باشم.


مگر پلیس و شعر در یک ظرف می‌گنجد؟!


آنا: فعالیت در نیروی انتظامی با شعر و شاعری تضاد ندارد؟


اینانلو: در وهله اول هر کسی که می‌شنود پلیس هستم معمولا واکنش‌های عجیب نشان می‌دهد. بسیاری از مردم این پرسش در ذهنشان شکل می‌گیرد مگر پلیس و شعر در یک ظرف شخصیتی می‌گنجد؟! باور و ذهنیت مردم این است که پلیس‌ها روحیه‌ای خشن دارند و ژانر کاری آن‌ها پرتنش است ولی من به شعر علاقه داشتم، از طرفی وقتی به چیزی باور و علاقه داشته باشید، به هدف خود می‌رسید. شبی نیست که اشعار خودم یا اساتید بزرگ را نخوانم. با خواندن شعر شارژ می‌شوم و تحمل تمام سختی‌ها و مشکلات برایم سهل و آسان می‌شود. به این باور رسیده‌ام که با شعر به آرامش می‌رسم و به خاطر رسیدن به این آرامش، سختی‌ها و مشکلات را کنار گذاشتم و شروع به قلم زدن و نگارش اشعار کردم.


آنا: گفتید هر شب شعر می‌خوانید، شاعران مورد علاقه شما چه کسانی هستند؟


اینانلو: من دیوانه‌وار عاشق سعدی شیرازی هستم. در شعر نو یکی از بی‌بدیل‌ترین‌ها سهراب سپهری است و استاد شهریار که فکر می‌کنم در غزل بی‌نظیر است.


آنا: واکنش همکاران یا فرماندهان شما درباره شعر سرودن شما چگونه بوده است؟


اینانلو: خدا را شکر فرماندهان من ما در این دوره از این امر خیلی استقبال کرده و حتی تشویقم کردند که این مسیر را ادامه دهم. از جمله باید به سردار محمدحسین حمیدی و جناب سرهنگ علی همه‌خانی معاون آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ و به‌نوعی من را برای همکاران مثال می‌زنند که اگر ما بخواهیم به هر کاری دست یابیم با تلاش و کوشش و عشق به آن خواهیم رسید.


آنا: تاکنون پیش آمده که در موقع مأموریت یا شیفت کاری، ذوق شعری‌تان گل کند؟


اینانلو: به نظر من و خیلی از اساتید نوشتن شعر نیاز به آرامش و سکون فکری دارد ولی بعضاً این اتفاق که می گویید پیش آمده، چون اشعار من اغلب در ژانر اجتماعی است. به همین دلیل گاهی با دیدن برخی صحنه‌ها در خیابان یا محل کار که جرقه‌ای در ذهنم بخورد و همان لحظه کاغذ و خودکار را بردارم و شروع کنم به نوشتن کلیدواژه‌ها تا در فرصت مناسب به آن بپردازم.


آنا: تا حالا شعری در ارتباط با کار، همکاران، مجرمان یا حوادث پلیسی هم گفته‌اید؟


اینانلو: شعری دارم تحت عنوان «سپیدپوشان» که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده و در کتاب «زمان» هم آمده است. این شعر در خصوص زحمات همکارانم در پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ سروده‌ام. یک شعر دیگر هم تحت عنوان «ترافیک» دارم که در ژانر طنز است.


از سرودن شعر در پلیس بودنم الهام می‌گیرم


آنا: شاعر بودن روی شغل شما هم تأثیر گذاشته است؟ شاعر پلیس با باقی شعرا فرق می‌کند؟


اینانلو: بیشتر از اینکه بخواهم از پلیس بودنم در شاعری الهام بگیرم، از لطافت دنیای شعر و شاعری برای خدمت بهتر در لباس پلیس بهره می‌برم. با غوطه‌ور شدن در دنیای شعر یک آرامش نسبی‌ در شغلم دارم و در زمانی که توی یونیفورم هستم این آرامش باعث می‌شود بتوانم مأموریت‌های پلیسی‌ام را بهتر و با دید مردم‌دوستانه‌تر انجام دهم.





بیشتر بخوانید:‌





آنا: تاکنون در چه جشنواره‌هایی شرکت کرده‌اید؟


اینانلو: سال ۱۳۹۸ نفر برگزیده جشنواره «فاخته» شدم. دیگر مجالی نبود که در جشنواره‌ای شرکت کنم. با توجه به اینکه کتابم چاپ شده و خیلی دغدغه آن را داشتم از سال بعد در جشنواره‌ها شرکت می‌کنم.


آنا: در دوران بازنشستگی می‌خواهید وارد فضاهای ادبی شوید؟


اینانلو: علاوه بر شغل پلیسی و شاعری، نویسندگی و کارگردانی را هم فرا گرفته‌ام، قطعاً جزو ‌اهدافم این است که هنر را ادامه دهم تا بتوانم چندین فیلم که خودم فیلمنامه‌هایش را نوشته‌ام، بسازم و اگر خدا کمکم کند یک دیوان از اشعار خودم را هم آماده کنم.


پشت سر گذاشتن دغدغه‌های روزمره با خواندن شعر


آنا: درباره کتاب «زمان» بگویید.


اینانلو: «زمان» متشکل از دو فصل است. از دیرباز ذهن من درگیر مقوله‌ای به نام «زمان» بود و فکر می‌کنم مجهول‌ترین کلمه در این دنیا، زمان است که باعث می‌شود خیلی از ابهامات برای ما به وجود بیاید. به همین دلیل در خیلی از اشعارم دغدغه زمان و جهالت بشر نسبت به زمان و اینکه هنوز نمی‌تواند آن را درک و لمس کند، وجود دارد. این کتاب دو فصل دارد. فصل اول شعر نو است که حول و حوش نیمی از کتاب است و فصل دوم اشعار غزل است که نیمه دوم کتاب را به خود اختصاص داده است.


آنا: در پایان اگر نکته‌ای هست، بفرمایید.


اینانلو: من به همه دوستانی که دغدغه روزمرگی را دارند، خسته از ایام هستند و به مسائل اقتصادی، مشکلات بیکاری جوان‌ها و... فکر می‌کنند، توصیه می‌کنم وقتی که کار خاتمه یافته و خسته به خانه برمی‌گردند شعر می‌تواند به آرامش آنها کمک کند. این آرامش هم زمینه ساز موفقیت‌های بعدی در کار آنها خواهد شد.


انتهای پیام/۱۱۰/


انتهای پیام/

برچسب ها: شاعر پلیس
ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
حسام
18:33 - 1401/03/01
بهترین دوران خدمت سربازیم در کنار جناب اینانلو بودم. رئیس و رفیق عزیزم.