صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۶ - ۰۳ خرداد ۱۴۰۱
آنچه در رویداد «عصر امید» خواهید دید/ ۶۲؛

نرم‌افزار تخمین خسارات زلزله/ مدیریت بحران با نرم‌افزار ایرانی

عباس کنگی، شرکت‌کننده رویداد «عصر امید» گفت: نرم‌افزاری توسعه داده‌ایم که خسارات مخاطرات طبیعی را تخمین می‌زند.
کد خبر : 660102

عباس کنگی مدیرعامل شرکت دانش بنیان کانی صنعت شاهوار و دانشیار بازنشسته دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا با اشاره به اینکه نرم‌افزاری طراحی کرده‌ایم تا مدیریت بحران‌های طبیعی مثل زلزله، سیل، رانش زمین و نشست را بهبود دهد، بیان کرد: کاربرد این نرم‌افزار دولتی است و در حال حاضر قراردادهایی با بخش دولتی منعقد شده است تا فرایند مدیریت بحران‌های طبیعی را در شهرهای مختلف بهبود یابد. این سیستم از دو بخش تشکیل شده که شامل نرم‌افزار مبتنی بر وب و یک اپلیکیشن اندرویدی می‌شود.


وی افزود: نرم‌افزار مبتنی بر وب روی سرور نصب شده و کاربران با ایجاد حساب کاربری از آن استفاده می‌کنند. اپلکیشن اندرویدی نیز روی گوشی‌های هوشمند نصب شده و به سامانه مبتنی بر وب متصل می‌شود. اپلیکیشن ویژگی به نام گزارشگر بحران دارد و کاربران می‌توانند هر جایی که حادثه‌ای رخ داده را گزارش کنند و عکس بفرستند. اپلیکیشن موقعیت مکانی را تشخیص داده و اطلاعات را به سامانه ارسال می‌کند. در حال حاضر از این نرم‌افزار در شرکت برق، آب و فاضلاب مشهد برای پوشش‌دهی سدهای خراسان شمالی استفاده می‌شود. این نرم‌افزار سامانه مدیریت مخاطرات طبیعی نام دارد و توسعه آن از سال ۱۳۹۲ شروع شده است.


مدیرعامل شرکت دانش بنیان کانی صنعت شاهوار در خصوص این سامانه گفت: سامانه مدیریت مخاطرات طبیعی هر ۱۰ ثانیه یک بار به طور خودکار مشخصات زلزله‌های رخ داده را از مؤسسه ژئوفیزیک و مرکز لرزه‌نگاری اروپا دریافت می‌کند و آنها را روی شهرهایی هدف ما بارگزاری و تخمین خسارت می‌کنند. این اپلیکیشن پیش‌بینی نمی‌کند، تخمین خسارت را انجام می‌دهد. این امر از طریق شبیه‌سازی در نرم‌افزار صورت می‌گیرد و اطلاعات خوبی را در اختیار مدیران قرار می‌دهد. به صورت آزمایشی سه زلزله محتمل را در این سامانه برای تهران گذاشتیم تا خسارات و تلفات آن مشخص شود. با این کار مدیران می‌توانند چشم‌اندازی از سطح بحران و خسارات وارده به زیرساخت‌ها داشته باشند.


کنگی در خصوص شرکت در رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی مطرح کرد: این رویداد از این بعد ارزشمند است که سازمان‌های مختلف در آن حضور دارند. با توجه به این سامانه مدیریت مخاطرات طبیعی سامانه‌ای تخصصی و مدیریتی است و معرفی آن به نهادها برای ما دشوار بوده است. سازمان‌هایی که در حال حاضر از این سامانه استفاده می‌کنند انگشت‌شمار هستند و ترغیب آنها برای بکارگیری این سامانه نیز با تلاش بسیار از سوی شرکت محقق شده است.


رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با شعار «عصر امید» از هشتم تا یازدهم خرداد در مصلای تهران برگزار می‌شود و میزبان ۳ هزار شرکت دانش‌بنیان، آزمایشگاه و زیرساخت، گروه پژوهشی و استارت‌آپ است.


انتهای پیام/۴۰۲۱


انتهای پیام/

ارسال نظر