صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۱ - ۰۳ خرداد ۱۴۰۱
آنچه در رویداد «عصر امید» خواهید دید/ ۶۰؛

کاهش مصرف سوخت با فیلترهوای سلولزی/ صرفه‌جویی ۳۰ درصدی در مصرف آب با محصولات دانش‌بنیان

علی فاروقی، شرکت‌کننده رویداد «عصر امید» گفت: اولین اختراع من با عنوان فیلترهوای سلولزی موتور خودرو موجب کاهش مصرف سوخت می‌شود.
کد خبر : 660091

علی فاروقی، مدیرعامل شرکت تاجران پالایش صنعت خراسان، مخترع، پژوهشگر و دانشجو دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا در رابطه با محصول نیمه‌صنعتی شرکت بیان کرد: من دانش‌آموخته دانشگاه آزاد اسلامی با دو ثبت اختراع هستم. به مدت یک سال و نیم است که در مرکز رشد واحد فناور دانشگاه آزاد مستقر شده و فعالیت خود را آغاز کرده‌ام.


وی در ادامه افزود: اولین اختراع من فیلترهوای سلولزی موتور خودرو با قابلیت شستشو و جذب ریزمولکولی‌ها بود که موجب کاهش مصرف سوخت می‌شود. این محصول نمونه تولیدشده دارد و در مرحله نیمه‌صنعتی است. فیلترهای سلولزی در فاز بسته‌بندی قرار گرفته و همچنان وارد بازار نشده است.


فاروقی درخصوص اختراعات متعدد خود مطرح کرد: از اختراعات دیگر می‌توان به پوشال کولر آبی متشکل از گونی و سلولز با قابلیت تصفیه هوای ورودی و همچنین صرفه‌جویی در مصرف آب اشاره کرد. این اختراع در ایام سخت کرونا جزء اختراعاتی بود که برای مهار ویروس کرونا به ثبت رسیده بود. این اختراع جایگزین پوشال چوبی کولرهای آبی است که تقریبا ۳۰ درصد مصرف آب را کاهش می‌دهد و در بهینه‌سازی انرژی نقش بسیار مهمی دارد. در کولرهایی با پوشال متشکل از گونی و سلولز پمپ آب کولر حذف می‌شود و همچنین حجم قابل توجهی از ویروس، باکتری و هوای آلوده تصفیه می‌شود. مزیت دیگر پوشال‌ سلولزی، قابل شستشو بودن آن است.


وی افزود: جنس فیلترهوای خودرو و پوشال یک نوع ماده خاص بوده که استفاده از آن را به کولر آبی نیز تعمیم داده‌ام. این ماده توسط خودم اختراع شده است. سال گذشته شرکت تاجران پالایش صنعت خراسان را به صورت خانوادگی به ثبت رسانده‌ایم. رشته تحصیلی من معماری است و هدف از اختراعات بهینه‌سازی مصرف انرژی در ساختمان و خودرو بود. هدف نهایی من در واقع بهینه‌سازی انرژی در محیط زیست است که در راستای تحقق آن تلاش‌های بسیاری در این شرکت صورت گرفته است. اختراع فیلتر من در این شرکت به تولید انبوه و تجاری‌سازی رسیده و وارد فاز بسته‌بندی شده است. در این خصوص با دانشگاه آزاد واحد بیرجند مذاکراتی انجام داده‌ایم که قرار است سوله‌ای در اختیار ما قرار دهند.


مدیرعامل شرکت تاجران پالایش صنعت خراسان در بیان اینکه حمایت‌های دانشگاه آزاد بسیار کارآمد بود، خاطرنشان کرد: یک مخترع و پژوهشگر نیاز به حمایت دارد، به‌ویژه از سوی دانشگاهی که در آن درس خوانده است. من از دانشگاه آزاد اسلامی مرکز بیرجند واقعاً تقدیر می‌کنم، اگرچه ضعف‌هایی وجود دارد، اما دید و نگاه مسئولان این دانشگاه نسبت به دانشگاه‌های دولتی درباره فناوری، علوم و فنون بازتر است. این دانشگاه وقت، هزینه و امکانات بیشتری را صرف حمایت از دانشجویان، محققان، پژوهشگران و فناوران خود می‌کند تا بتوانند موانع ابتدایی را پشت سر بگذارند. من احساس نیاز مالی نکردم، زیرا آنقدر امکانات فضا، مکان، استقرار و برخورد با من شایسته بود که موجب افزایش انگیزه بود. من با ثبت اولین اختراع در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی مستقر شدم. همین امر آنقدر به من انگیزه‌ داد که اختراع پوشال سلولزی را نیز ثبت کردم.


وی در خصوص اهمیت رویداد گام دوم افزود: رویداد ملی گام دوم حداقل یک بهانه‌ای شد تا پژوهشگران به خود بیایند و بدانند که همچنان تحقق فعالیت‌ها، توسعه و تحقیق امکان‌پذیر است. نگاه دانشگاه آزاد اسلامی به این قضیه بسیار زیبا و قشنگ است. منطقه خراسان جنوبی، منطقه‌ای محروم و کویری است و می‌توان گفت صدای ما به جایی نمی‌رسد. ما در این استان محدود هستیم، اما فناوری به معنای فراتر از مرزها است. زمانی‌که در شهرهای کوچک می‌خواهیم فعالیت فناوری خود را بسط و گسترش دهیم با مشکلات بسیار زیادی مواجه هستیم؛ بنابراین اگر زمینه‌ای همچون رویداد ملی گام دوم فراهم شود تا ارتباطاتی صورت بگیرد، ما می‌توانیم راحت‌تر مجوزهای مورد نیاز را دریافت کنیم که همین موضوع بلای جان پژوهشگران استانی و شهرستانی شده است.


رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با شعار عصر امید از هشتم تا یازدهم خرداد در مصلای تهران برگزار می‌شود و میزبان ۳ هزار شرکت دانش‌بنیان، آزمایشگاه و زیرساخت، گروه پژوهشی و استارت‌آپ است.


انتهای پیام/۳۰۰۴/


انتهای پیام/

ارسال نظر