صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۵ - ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۱
رمزگشایی از رمزارزها؛

اصطلاحات مهم بازار رمزارزها؛ از کریپتوکارنسی تا توکن‌سوآپ

اصطلاحات بازار رمزارزها موضوعی است که هر فعالی در این بازار باید با آنها آشنایی داشته باشد.
کد خبر : 659795

به گزارش خبرنگار حوزه بورس، بانک و بیمه گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، اصطلاحات بازار رمزارزها موضوعی است که هر فعالی در این بازار باید با آنها آشنایی داشته باشد، چراکه این اصلاحات در طول فعالیت در بازار کریپتوکارنسی مورد استفاده قرار می‌گیرد و آشنایی با آنها ضروری است.




بیشتر بخوانید:


نگاهی به بلاک‌چین؛ سیستمی برای حذف حاکمیت‌ها؛ واسطه‌ها و تغییر پایه پولی دنیا


تقسیم‌بندی ارزهای دیجیتال؛ «بیت کوین و آلت‌کوین» یا «کوین و توکن»


نگاهی به انواع دسته‌بندی ارزهای دیجیتال؛ از کریپتوکارنسی‌ها تا توکن‌های اوراق بهادار




نخستین واژه‌ای که در بازار ارزهای دیجیتال می‌شنوید و با آن مواجه می‌شوید، واژه کریپتو کارنسی است، کریپتو به معنای رمزنگاری و کارنسی هم به معنای ارز و کریپتو کارنسی به معنی ارزهای رمزنگاری شده است.


واژه بعدی که در بازارهای مالی و بازار ارزهای دیجیتال با آن برخورد می‌کنید، واژه اکسچنج‌ها هستند یا صرافی‌ها، اکسچنج‌ها مکان‌های غیرفیزیکی (سایت)هایی هستند که شما می‌توانید ارزهای دیجیتال را با همدیگر خرید و فروش کنید، به طور مثال بیت‌کوین بدهید و ریپل بگیرید یا اتریوم بدهید و بیت‌کوین دریافت کنید و ارزهای دیجیتال را با جفت‌ارزهایی که می‌بندید، با همدیگر خرید و فروش کنید.


صرافی‌ها دو نوع دارند، صرافی‌های لِوِل یک و صرافی‌های لول ۲؛ برخی از این صرافی‌ها از شما پول‌های نقد رایج کشورتان را قبول می‌کنند که فیات به بیت‌کوین اصطلاحاً یا فیات به کریپتو هستند، یعنی اینکه به آنها ریال می‌دهید و از آنها بیت‌کوین می‌خرید یا ریال به آنها می‌دهید و از آنها تتر می‌گیرید، توصیه این است که اگر خریدهای زیادی دارید، (که البته خرید زیاد برای هر شخص حقیقی و یا حقوقی معنای متفاوتی دارد و برای برخی یک میلیون تومان خرید زیادی است و برای یک شخص ۱۰۰ میلیون تومان خرید زیادی است)؛ سعی کنید اگر خرید بالایی دارید و یا خیلی به این صرافی‌ها اطمینان ندارید، حتماً این خریدها را به صورت OTC انجام بدهید، یعنی Over The Counter «معامله خارج از صرافی »؛ یعنی بروید پیش آن شخص و چک یا پول را به وی بدهید و ارز دیجیتال خودتان را همان موقع تحویل بگیرید.


اصطلاحات بعدی کوین‌ها، توکن‌ها و آلت‌کوین‌ها هستند، البته قبلاً در مورد آنها صحبت شده است، توکن‌ها ارزهای دیجیتالی هستند که بلاک‌چین مخصوص به خودشان را ندارند و روی بستر یک ارز دیجیتال دیگر و روی بلاک‌چین یک رمزارز دیگر سوار و یا به نوعی مستأجر هستند. کوین‌ها ارزهای دیجیتالی هستند که بلاک‌چین مخصوص به خودشان را دارند و روی بلاک‌چین مخصوص به خودشان کار می‌کنند و آلت‌کوین‌ها همانطور که از نام‌شان پیداست، هر چیزی به جز بیت‌کوین را آلت‌کوین می‌گویند، بنابراین آلت‌کوین مخفف Alternative Coin به معنای ارز (سکه) جایگزین است؛ بنابراین هر چیزی به جز بیت‌کوین را در بازار ارزهای دیجیتال به آنها آلت‌کوین می‌گوییم که اکنون حدود ۸ هزار ارز دیجیتال داریم که خیلی از این ارزهای دیجیتال در سایت مطرح کوین مارکت کپ لیست شده است.


واژه بعدی که ممکن است با آن برخورد کنید، واژه ICO (initial coin offering) یا عرضه اولیه کوین یا پیش عرضه ارزهای دیجیتال یا پیش فروش سهام‌های ارزهای دیجیتال است. فرضاً شخصی می‌خواهد پروژه‌ای را راه‌اندازی کند و فرض کنید می‌خواهد ساندویچی راه‌اندازی کند، وی کار را بلد است، یعنی پخت و فروش ساندویچ و طعم و برندینگ و مواد اولیه و ... را بلد است، فقط پولی برای راه‌اندازی ندارد، بنابراین برآورد قیمت می‌کند و می‌گوید فرضاً هزینه راه‌اندازی این پیتزافروشی ۱۰۰ میلیون تومان می‌شود و سپس به طور مثال ۱۰۰ تا کوین یک میلیون تومانی یا ۱۰۰ هزار کوین هزار تومانی را آماده برای فروش می‌کند و به دوستان می‌گوید که بیایید سهم بگذارید و بخرید.


در ICOها یا عرضه اولیه ارزهای دیجیتال، این کوین‌ها و این توکن‌ها هستند که به این شکل آنها را می‌فروشند و هرکدام از این پروژه‌ها یک کاری را قرار است انجام بدهند و یک شرکتی هستند و یک پروژه و یک نقشه‌ راهی دارند و اینها برای سرمایه‌پذیری و جمع‌آوری پول، به این کار دست می‌زنند که ICO راه‌اندازی کنند و ارزهای دیجیتال خودشان را بفروشند، پس وقتی که یک ICO راه‌اندازی می‌شود، اینها قرار است یک توکن یا یک کوین داشته باشند که روی بستر بلاک‌چین آورده و پروژه خودشان را برای آن سرمایه‌پذیری کنند.


با مفهوم IPO کسانی که با بورس و به ویژه بورس بین‌الملل کار می‌کنند، آشنایی دارند، IPO مخفف عبارت Initial Public Offering و به معنای عرضه اولیه سهام یا پیش‌عرضه و پیش‌فروش سهام است، ICO هم مانند IPO است و تفاوتش در این است که به جای سهام، ارز دیجیتال پیش عرضه می‌شود. البته این یک اشتباه متداول است که رخ داده است؛ چراکه اکنون ICO خیلی کم داریم و در حال حاضر اکثر این ارزهای دیجیتال توکن هستند و بهتر است به پیش عرضه و پیش فروش آنها ITO (initial Token offering) گفته شود.


واژه بعدی که ممکن است در بازار با آن ارتباط داشته باشیم، واژه توکن سوآپ است، وقتی این واژه را می‌شنویم، به این معنی است که ارزهای دیجیتالی که به صورت توکن بودند، قرار است بلاک‌چین خودشان را داشته باشند و توکن‌ها روی بلاک‌چین خودشان کوچ کنند و این توکن‌ها اصطلاحاً به کوین تبدیل شوند، حال می‌تواند این کوچ روی بلاک‌چین خودشان اتفاق بیفتد یا روی بلاک‌چین دیگر اتفاق بیفتد، اگر روی یک بلاک‌چین دیگری اتفاق بیفتد، آنها همچنان توکن باقی می‌مانند و اگر روی بلاک‌چین خودشان بروند که تبدیل به کوین خواهند شد.


واژه توکن سوآپ معمولاً برای این استفاده می‌شود که یک ارز دیجیتالی به وجود آمده و قبلاً روی بستر ERC۲۰ یا پروتکل اتریوم بوده و اکنون می‌خواهد بلاک‌چین خودش را داشته باشد و اصطلاحاً توکن سوآپ می‌کنند.


انتهای پیام/۴۱۰۳/


انتهای پیام/

ارسال نظر