اولویتهای دهه چهارم انقلاب از نگاه چهرههای سیاسی
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، به نقل از شبکه مجازی آستان، انقلاب اسلامی ایران با شعار استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی به پیروزی رسید. سالها از بهمن 1357 میگذرد و انقلاب نیز با حفظ اصول و شعارهای اولیه خود باید بهروز باشد. اما این بهروز بودن باید بر اساس چه معیارهایی باشد؟ چگونه میتوان توسعه و پیشرفت را با آرمانهای انقلابی همخوان کرد؟ این اتفاق باید بهگونهای صورت بگیرد که هم اصول اولیه پابرجا بماند و هم جمهوری اسلامی ایران نشان دهد که کشوری رو به توسعه است. تدوین برنامههای توسعه پنجساله، تهیه و ابلاغ سیاستهای کلی در حوزههای مختلف و تدوین و ابلاغ سند چشمانداز توسعه، همگی نشاندهنده ضرورت اولویتبخشی به این مفاهیم توسعهای است. امروز جمهوری اسلامی ایران باید بتواند هم با دنیا تعامل گسترده، عمیق و سازندهای برقرار کند و هم استقلال کشور حفظ شود. این ضرورتها را با تعدادی از کارشناسان در میان گذاشتهایم.
مهدی مطهرنیا/ کارشناس سیاست خارجی
انقلاب اسلامی واقعیت پیروزی را به عنوان یک امر واقع در آغوش کشیده است اما به حقیقت پیروزی دست نیافته است. در دهه چهارم انقلاب مهمترین وضعیت چالش کارآمدی و همگرایی ملت و حاکمیت است. اگر نظام حکومتی در دهه چهارم اساسیترین اصل را یعنی ایجاد فضای مناسب برای کارآمدی نظام جمهوری اسلامی ایران را به نمایش بگذارد و همگرایی مردم و دولت و حکومت و همزبانی بین دولت و نهادهای حکومتی ایجاد کند، دچار تزلزل نمیشود و باید در حوزه سیاست داخلی این همگرایی را مدنظر قرار دهد.
ایرج ندیمی/ عضو هیات رئیسه فراکسیون ورزش مجلس
در حال حاضر و پس از برجام و در دهه چهارم انقلاب باید آن چیزی که مورد توجه قرار میگیرد، سروسامان دادن به معیشت و همچنین کاهش بیکاری در جامعه باشد. دولت باید متناسب با نیاز جامعه اشتغال ایجاد کند. ایجاد اشتغال در جامعه قطعا میتواند بسیاری از مشکلات معیشتی را حل کند. البته انجام مراوادت اقتصادی با دنیا و افزایش این مراودات می تواند در رونق اقتصادی کشور نیز موثر است.
حسین شیخالاسلام/ مشاور امور بینالملل رئیس مجلس
ما باید در دهه چهارم انقلاب به ایجاد گفتمان حکومتداری و حکومتسازی اسلامی با جهان اسلام فکرکنیم و مقداری هم برای انجام این کار تاخیر داشتهایم یعنی باید با با کمک گروهها و حکومتهای اهل تسنن این کار را انجام دهیم. یکی از موفقیتهای بزرگ ما ایجاد حکومت دینی و تثبیت آن است و این نشان میدهد که حکومت دینی کارآمد است. با توجه به دو نامهای که مقام معظم رهبری به جوانان غربی نوشتهاند، ما باید این گفتمان را به دنیا صادر کنیم. از دیگر اولویتهای ما درآینده نظریهپردازی درست در حوزه اقتصاد اسلامی است یعنی ما در حوزه نظری باید مقابل تئوری غربیها نظریهپردازی کنیم.
محمد کرمی راد/ فرمانده لشکر 11 امیرالمومنین (ع) ایلام
مسأله معیشت و سرسامان دادن به اقتصاد مردم مهمترین اولویتهای ما باید در دهه چهارم باشد. باید فضای کسب و کار و اشتغال بهتری در جامعه فراهم شود که امید به زندگی در جوانان نیز بهبود یابد. امیدواریم برنامهها به گونهای پیش برود که زمینه اشتغال و ازدواج جوانان حل شود و در حوزه علمی و پژوهشی نیز حمایتهای لازم را انجام دهیم.
اسماعیل کوثری/عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی
مقام معظم رهبری احساس کردند باید همدلی و همزبانی بین دولت و ملت بوجود آید تا دشمنان و کسانی که امید به شکاف انداختن بین دولت و ملت دارند، متوجه شوند که نمیتوانند کاری به پیش ببرند. امسال با همدلی و همزبانی که بین دولت و ملت بوجود خواهد آمد توطئههای دشمن خنثی میشود و در نهایت به موفقیت و پیروزی کشورمان منجر میگردد. همدلی و همزبانی لازمه دهه چهارم انقلاب که پیشرفت و عدالت نام دارد، است و با این امر میتوانیم با سرعت بیشتری برنامههایمان را جلو ببریم و به اهداف بلند خود دست یابیم.
انتهای پیام/