صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۰ - ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۱
آنا گزارش می‌دهد؛

مرکز نشر دانشگاه آزاد اسلامی با دست پر به مصلی آمده/ ضیافت دانشگاهی با طعم کتاب در غرفه ۱۱۰ نمایشگاه سی‌وسوم

مرکز نشر دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یکی از ناشران فعال دانشگاهی حضوری پررنگ در سی و سومین نمایشگاه کتاب تهران دارد.
کد خبر : 658892

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به عنوان مهم‌ترین رخداد حوزه کتاب و نشر کشور، از بیست‌ویکم اردیبهشت‌ماه کار خود را آغاز کرده است. این نمایشگاه که تا آخرین روز اردیبهشت در مصلی تهران برقرار است را می‌توان قرارگاه علاقه‌مندان به کتاب و البته فرصتی برای آگاهی از آخرین اتفاقات این حوزه دانست. در این میان بسیاری از پژوهشگران و اهالی علم و فناوری نیز از این فرصت برای تهیه آثار مورد نیاز خود بهره می‌برند.


در کنار غرفه ناشران عمومی و کودک و نوجوان که به صورت سنتی از سالن‌های پرمخاطب و شلوغ نمایشگاه کتاب به حساب می‌آیند، یکی دیگر از بخش‌های اصلی نمایشگاه، غرفه ناشران دانشگاهی است. مرکز نشر دانشگاه آزاد اسلامی نیز به روال هرساله، در این رویداد بزرگ فرهنگی حضور پررنگی دارد.


مرکز نشر دانشگاه آزاد اسلامی؛ ناشری پرکار در میان ناشران دانشگاهی


این مرکز از بزرگترین ناشران دانشگاهی کشور است که بیش از ۵۰ ناشر فعال در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در سراسرکشور را پوشش می‌دهد. مرکز نشر دانشگاه آزاد اسلامی از ابتدای تأسیس تاکنون بیش از ۱۲ هزار عنوان کتاب را به چاپ رسانده است و در سال ۱۴۰۰ نیز ۳۰۰عنوان کتاب در شاخه‌های مختلف علوم انسانی، علوم پایه، پزشکی و دامپزشکی،مهندسی، هنر و سایر رشته‌های دانشگاهی را منتشر و به جامعه علمی کشور تقدیم کرده است.


در سال ۱۳۹۹ بخشنامه‌ای از سوی این مرکز به همه واحدهای دانشگاهی ابلاغ شد که بر مبنای آن ارتقای استانداردهای چاپ، نشر، توزیع و فروش و بحث ظاهری و زیباسازی کتب دانشگاهی موردتوجه واحدهای دانشگاهی قرا بگیرد. ازآن تاریخ نیز با تأکید دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی این موضوع با جدیت پیگیری می‌شود تا برند این دانشگاه در صنعت چاپ و صنعت نشر کشور تقویت شود. این طرح با توجه به بازه جغرافیایی گسترده واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی، به نوعی جراحی نشر در این نهاد آموزشی محسوب می شود. بر این اساس، بحث ویرایش کتب دانشگاهی در مواردی هچون ویرایش صوری، زبانی، املایی، نگارشی و سجاوندی هم کنترل و بررسی خواهد شد.



اگرچه علاقه‌مندان به حوزه علم و فرهنگ در شاخه‌های مختلف می‌توانند از کتب‌های انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی بهره بگیرند، اما اغلب مخاطبان غرفه این مرکز را را دانشجویان واحدهای مختلف دانشگاه آزاد اسلامی تشکیل می‌دهند. آن‌چه در این غرفه بیش از هر چیز جلب توجه می‌کند چینش جذاب و فضای مناسب این غرفه برای حضور توأم با آرامش مراجعه کنندگان و بهره‌گیری از کتاب‌های موجود است.


علاوه بر کتاب‌هایی که می‌تواند به عنوان منبع درسی مورد استفاده دانشجویان قرار بگیرد، بسیار از آثار غیردرسی که توسط اعضای هیئت علمی و پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه‌های مختلف نوشته شده نیز در غرفه دانشگاه آزاد اسلامی به چشم می‌خورد.


یکی از ویژگی‌های مثبت نمایشگاه امسال نسبت به سال‌های گذشته حضور ناشران دانشگاهی در فضاهای مسقف مصلی تهران است. در سال‌های قبل، ناشران علمی و دانشگاهی در چادرها مستقر بودند که تهویه و شرایط مناسبی نداشت. در این دوره از نمایشگاه، ناشران دانشگاهی هم به رواق غربی مصلی و فضای مسقف منتقل شدند و در نتیجه از باد، گرد و غبار و گرما محفوظ هستند.


ضیافت کتابخوانان در غرفه ۱۱۰ رواق غربی


در جریان برگزاری نمایشگاه فرصتی دست داد تا به غرفه مرکز نشر دانشگاه آزاد اسلامی که در غرفه ۱۱۰ سالن ناشران دانشگاهی واقع در رواق غربی مصلی تهران مستقر است سری بزنیم. بیش از ۵۰۰ عنوان کتاب در غرفه نشر علمی و دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی ارائه شده و در معرض دید علاقه‌مندان قرار گرفته است.


محسن ظهوری مدیر جوان این غرفه درباره روند آماده‌سازی این غرفه برای سی و سومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران می‌گوید: با تصمیم مدیران محترم دانشگاه، مرکز نشر دانشگاه آزاد اسلامی متولی طراحی و اجرای غرفه و برنامه‌ریزی محتوایی برای نمایشگاه کتاب تهران شد. از حدود یک ماه پیش به صورت جدی فعالیت‌های ما آغاز شد. ما امسال در کنار عرضه و فروش کتاب، بحث معرفی فعالیت‌های دانشگاه بر مبنای دو گزاره مهم بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و جهاد تبین را هم مدنظر داشتیم؛ ضمن این که معرفی سند پنج‌ساله تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی هم از دیگر مواردی بود که در بحث محتوایی نمایشگاه از سوی مرکز نشر دانشگاه به جدیت دنبال می‌شود.


ظهوری در ادامه اظهار می‌کند: خوشبختانه آقای دکتر طهرانچی در جایگاه ریاست دانشگاه آزاد اسلامی موافقت خودشان را با این برنامه‌های محتوایی اعلام کردند و با حمایت ایشان و توصیه‌ای که به همکاران حوزه ریاست و معاونت فناوری دانشگاه داشتند، روند آماده‌سازی غرفه هم سرعت گرفت. آقای دکتر نوروزی به عنوان رئیس مرکز نشر دانشگاه هم حمایت بسیار خوبی از برنامه‌های طراحی‌شده داشتند و خوشبختانه غرفه هم از نظر فیزیکی و هم از حیث برنامه‌های محتوایی در موعد مقرر آماده شد.


غرفه مرکز نشر دانشگاه آزاد اسلامی دارای دو بخش مجزا است؛ در یک بخش، کتاب‌ها عرضه شده‌اند و مراجعان می‌توانند آثار مدنظر خودشان را با راهنمایی کارکنان غرفه تهیه کنند.در بخش دیگر هم که برای میزبانی از مهمانان، مدیران و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها درنظر گرفته شده، امکان گفت و گو و ارائه گزارش از عملکرد این مرکز فراهم شده است.



مدیر غرفه مرکز نشر دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه توضیحاتش می‌گوید: با توجه به گستردگی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی و این که بسیاری از واحدهای ما فعالانه در حوزه نشر کتاب فعالیت دارند، یکی از طرح‌های ما این بود که به واحدهای فعال در این حوزه فضایی را اختصاص بدهیم که آثار خودشان را معرفی و عرضه کنند، اما با توجه به محدودیت فیزیکی این امر مقدور نشد؛ با این حال سعی کردیم فعالیت همه واحدهای دانشگاه در حوزه نشر را در همین غرفه پوشش بدهیم.


فروشگاه دائمی کتاب انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی نیز در خیابان انقلاب دایر است و علاقه‌مندان می‌توانند برای تهیه کتب دانشگاهی به این فروشگاه مراجعه کنند. مخاطبان شهرستانی هم می‌توانند کتب موردنظر خود را سفارش داده و تحویل بگیرند.


نشست‌هایی برای تقویت نهاد دانشگاه و احیای علم


وی افزود: خوشبختانه با تلاش و پیگیری همکاران ما در مرکز نشر، چهار نوبت از نشست‌های «سرای علمی فرهنگی دانشگاهی» نمایشگاه سی و سوم به این مرکز واگذار شد. بررسی کتاب «فلسفه علم فن‌آوری و جامعه» باحضور حجت‌الاسلام دکتر عبدالحسین خسروپناه اولین نشست بود که روز شنبه و در چهارمین روز نمایشگاه برگزار شد. ساعت ۱۴ امروز (یکشنبه ۲۵ اردیبهشت) هم دکتر حسن امین‌لو پزشک و پژوهشگر ادبیات و خانم دکتر قازانچایی مسئول بهبود کیفیت و اعتباربخشی بیمارستان مسیح دانشوری موضوع «طب حکمت‌بنیان در ادبیات فارسی» را بررسی خواهند کرد.روز دوشنبه ۲۶ اردیبهشت و در ششمین روز نمایشگاه، فرزاد جهان‌بین معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در نشستی، منشورات دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه فرهنگی را بررسی خواهد کرد و در نهایت در روز چهارشنبه بیست و هشتم اردیبهشت، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی درباره کتاب «راهنمای عملی برنامه‌ریزی راهبردی در آموزش عالی» سخنرانی خواهند داشت.


ظهوری عنوان کرد: این نشست‌ها به صورت برخط نیز از طریق صفحهvebinar۲۴.ir/abupبرای علاقه‌مندان پخش خواهد شد.


سالن نشر دانشگاهی همان‌گونه که از نامش پیداست، مخاطبان محدود و خاص خودش را دارد که معمولاً شامل دانشجویان، اساتید، پژوهشگران و طلاب می‌شود. با این حال به نظر می رسد، میزان حضور همین طیف محدود هم امسال نسبت به سال های گذشته کاهش پیدا کرده است. این نکته‌ای است که یکی از راهنمایان غرفه دانشگاه آزاد اسلامی که خود از کارمندان مرکز نشر این دانشگاه است نیز بر آن تأکید کرده و می‌گوید: به هرحال تنگناهای اقتصادی بر ذائقه فرهنگی جامعه تأثیر مستقیم دارد. هزینه‌های چاپ کتاب بالا است و در نتیجه قیمت تمام‌شده پشت جلد هم بالا است. طبیعی است که دانشجویان نیز با توجه به شرایط اقتصادی خاصی که دارند، خرید کتاب را در اولویت نگذارند.



در همین ارتباط مدیر غرفه مرکز نشر دانشگاه آزاد اسلامی عنوان می‌کند: یکی از پیشنهادات ما در مرکز نشر دانشگاه این بود که علاوه بر تخفیف مرسوم در نمایشگاه، تسهیلات و تخفیف ویژه‌تری برای دانشجویان دانشگاه آزاد در نظر بگیریم که متأسفانه هماهنگی آن طول کشید و برای امسال عملی نشد.


لازم به یادآوری است، مرکز نشر علمی و دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی آثار خود در سی و سومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را در غرفه ۱۱۰ سالن ناشران دانشگاهی واقع در رواق غربی مصلی تهران ارائه کرده و تا پایان این رویداد فرهنگی میزبان دانشجویان و اساتید دانشگاه آزاد اسلامی و همه علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی خواهد بود.


انتهای پیام/۱۱۰/


انتهای پیام/

ارسال نظر