صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۳۲ - ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۱
موسوی به آنا خبرداد؛

افزایش تراست موتور پهپاد تا ۳۰ درصد با پس‌سوز ایرانی

مدیر پروژه شرکت شهاب گفت: پس‌سوز موتور جت طراحی شده ما می‌تواند تراست موتور پهپاد را تا ۳۰ درصد افزایش دهد.
کد خبر : 658249

سید محمدحسین موسوی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا با اشاره به این که شرکت شهاب ذیل مجموعه بهارستان کار می‌کند، بیان کرد: فعالیت ما در سه کارگروه اصلی انجام می‌شو که شامل پیش‌دانش، مهندسی مواد و مهندسی مکانیک و سازه می‌شود. کار را با پیش‌دانش شروع کردیم اما متوجه شدیم برای طراحی یک موتور یا موارد مشابه به تخصص‌های دیگر نیاز داریم به همین دلیل کارگروه‌ها از یکدیگر مجزا هستند.


وی افزود: حال هر کدام از کارگروه‌های به بلوغ رسیده‌اند و محصولات مرتبط به حوزه خود را تولید یا طراحی می‌کنند. مهم‌ترین و استراتژیک‌ترین محصول ما، پس‌سوز موتور جت است که دو مدل دارد. نوع اول‌ موتور TG100 نام دارد و تراست آن تا 30 درصد افزایش داشته است. محدودیت‌های طراحی و سازه‌ای باعث شده که امکتن استفاده از این موتور در پهپادها وجود نداشته باشد. موتور نوع دوم بازطراحی مجدد شد و تغییرات اساسی در آن انجام گرفت. نازل، دیفیوزر و... هر آنچه بعد از توربین است، در این موتور بازطراحی شد.


موسوی با اشاره به ایکه افزایش تراست در موتور نوع دوم به ۴۰ درصد رسیده است، گفت: این افزایش تراست یک مطالبه به شمار می‌رود. نکته قابل توجه طراحی ما این است که افزایش تراست روی مینی‌جت‌ها انجام نمی‌شود چراکه نقشه دفاعی ما با نقشه دفاعی دیگر کشورها متفاوت است. همان‌طور که قایق‌های تندرو در دریا برای ایران بااهمیت‌تر است، پهپادها نیز در وسایل پرنده‌ها برای کشور مهم‌تر است. برنامه دفاعی‌ کشورهای دیگر بدین شکل چیده نشده است. به همین دلیل پس‌سوز یا After Burner را طراحی کردیم که درنهایت به این پروژه ختم شد.


مدیر پروژه شرکت شهاب در خصوص تجاری‌سازی این موتور گفت: در حال حاضر با مشتری قرداد بسته‌ و طراحی را تکمیل می‌کنیم. این محصول تا آخر امسال وارد بازار می‌شود. یاخت محصول در سه ماهه سوم سال و تحویل آن به مشتری طی سه ماهه آخر سال انجام می‌شود.


وی افزود: در حوزه خودرو نیز فعالیت می‌کنیم و شاسی خودرو با اسکلت اصلی را بازطراحی کرده‌ایم. برای مثال در یک تصادف خودرویی مانند پراید آسیب شدیدتری نسبت به یک خودرو بهتر می‌بیند. این امر به دلیل تفاوت جنس و مواد نیست دلیل اصلی اسکلت خودرو است. ما در شرکتمان اسکلت خودرو سوزوکی ویتارا را بررسی کرده و نکات ارزشمند آن را استخراج کردیم و درنهایت یک شاسی طراحی کردیم. همچنین بازطراحی ظاهری خودرو که به آن فیس لیفت گفته می‌شود نیز روی خودرو انجام دادیم. ابن پروژه در سال جاری به شکل پک به خودروسازان ارائه می‌شود.


انتهای پیام/۴۰۲۱


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 1 نظر
خامسی
06:27 - 1401/02/22
ان شاالله خدا کمکشون کنه موفق باشن و همیشه پشت و پناهشون باشه که در حال خدمت به کشورشون هستن.